Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum in kantoren

Kantoren

Vloeroplossingen voor kantoren

De kleuren die u in uw kantoor gebruikt, bepalen mede de uitstraling van uw bedrijf. Op het moment dat uw deur wordt geopend, wordt een beeld gevormd over uw kantoor. De juiste keuze voor kleuren in uw kantoor kan bijdragen aan een positief imago.

✔ Natuurlijke grondstoffen
✔ Ftalaatvrij
✔ PVC vrij
✔ Allergie approved
✔ Lage emissie
✔ Akoestisch
✔ CO2 neutraal (from cradle to gate - zonder compensatie)

Office

Grondstoffen & Duurzaamheid

Marmoleum is een vloerbedekking, die voornamelijk is gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. De toplaag is linoleum, een biobased, ecologisch geproduceerd materiaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Het ambacht van het vervaardigen van linoleum heeft zich de afgelopen 150 jaar verder ontwikkeld. Dit kun je op geen enkele vak- of ambachtsschool leren. In feite weten slechts een handvol mensen hoe ze Marmoleum moeten maken.

Meer informatie over Grondstoffen & Duurzaamheid

raw materials

Marmoleum collecties

Een natuurlijke winnaar! Onze Marmoleum-vloeren zijn natuurlijke vloeren die zich kenmerken door duurzaamheid, hoge kwaliteit en innovatief design. Ontdek de natuurlijke schoonheid van Marmoleum-vloeren met meer dan 300 kleuren en designs, variërend van gemarmerd tot lineair en beton, verkrijgbaar in banen, tegels en planken.

Ontdek onze Marmoleum collecties

Commercial offices

CO2 Neutraal (zonder compensatie)

Verbeter de wereld, begin bij de vloer. De meeste Marmoleum-vloeren zijn CO2-neutraal (cradle to gate) zonder compensatie, wat de wereldwijde klimaatverandering niet beïnvloedt. Het combineert ecologische waarden met hedendaags design en levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Elke vierkante meter Marmoleum die we produceren, ontlast in feite het milieu van 40 gram kooldioxide.

Meer informatie over Marmoleum CO2 neutraal

CO2 neutral

Installatie & Onderhoud

Onze afdelingen Sales en Customer Services adviseren over installatie en onderhoud. Voor de installatie van onze vloeren zijn duidelijke handleidingen beschikbaar. Door de richtlijnen te volgen, bent u verzekerd van een prachtige vloer die levenslang meegaat.

Meer informatie over Installatie & Onderhoud

Cleaning marmoleum

Design & Inspiratie

Wij bieden Marmoleum aan in veel verschillende designs, kleuren, structuren en Marmoleum is goed te combineren met andere Forbo vloeren. Begin je reis vol inspiratie door naar onze nieuwste referenties te kijken of speel met het ontwerpen van vloeren op onze vloerplanner.

Meer informatie over Design & Inspiratie

Design

Milieu

In lijn met onze duurzaamheidsstrategie gebruiken we verschillende transparante certificeringssystemen van onafhankelijke derde partijen wereldwijd om onze vloerbedekkingen regelmatig te laten controleren en evalueren. Marmoleum heeft meerdere kenmerken die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Met onze vloeroplossingen is het onze ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan uw gezondheid en welzijn.

Marmoleum draagt bij aan een gezond binnenklimaat
Meer informatie over circulair Marmoleum

Environment

Akoestisch Marmoleum

Akoestisch Linoleum

De beste manier om geluid te verminderen, is bij de bron. Akoestische vloeren leveren een belangrijke bijdrage aan het verminderen van geluid in gebouwen. Onze akoestische linoleumvloeren creëren een gezonde omgeving door duurzaamheid te combineren met uitstekende geluiddempende eigenschappen.

Acoustic - Turn down the volume

"Een slechte akoestiek staat gelijk aan 24 verzuimdagen per jaar."

Hoe werkt het?

De beste manier om geluid te verminderen, is bij de bron. Daarom zijn akoestische vloeren essentieel als het gaat om het verminderen van geluid in gebouwen.

Geluid wordt gegenereerd door bijna alle dagelijkse activiteiten. Contactgeluid wordt gegenereerd door verkeer dat contact maakt met het vloeroppervlak. De vloer is daarom ook het belangrijkste gebied waar akoestische prestaties kunnen worden beïnvloed.

Contactgeluid dat op de vloer in 1 kamer wordt gemaakt, wordt via de vloer naar de onderliggende kamers overgedragen. Om de door een vloerbedekking bereikte contactgeluidreductie te meten, wordt met een hamermachine direct contactgeluid op een betonnen vloerplaat in een emissieruimte gegenereerd en wordt het geluidsniveau (S1) vastgelegd in de ruimte hieronder.

Vervolgens wordt de vloerbedekking op de betonplaat gelegd, wordt hetzelfde contactgeluid gemaakt op de vloerbedekking en wordt het nieuwe geluidsniveau (S2) geregistreerd. De contactgeluidreductie (EN ISO 717-2) is het verschil, gemeten in decibel, tussen de 2 geregistreerde geluidsniveaus.

De contactgeluidreductie van Forbo's akoestische projectvinyl- en linoleumvloeren varieert van 14 tot 19 dB.

Sarlon acoustic flooring

Akoestisch Linoleum

Onze akoestische linoleumvloeren creëren een gezonde omgeving door duurzaamheid te combineren met uitstekende geluiddempende eigenschappen. We bieden 2 akoestische linoleumoplossingen:

Marmoleum Decibel
Marmoleum Decibel zorgt voor een contactgeluidreductie van 18dB. Het is 2,5 mm Marmoleum gelamineerd op een laag van 1 mm polyolefineschuim. Marmoleum Decibel is verkrijgbaar in 27 kleuren uit de Marmoleum Marbled en Marmoleum Solid collectie.

Lees meer over Marmoleum Decibel

Corkment ondervloer
Een Corkment ondervloer kan gebruikt worden in combinatie met Marmoleum om een contactgeluidreductie van minimaal 14dB te behalen (volgens ISO 717-2). Lees meer over Corkment