Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum - Unique Selling Points

Eigenschappen van Marmoleum

Marmoleum, Forbo’s merknaam voor linoleum, is vrij van ftalaten, allergie approved en CO2-neutraal (cradle to gate). Lees meer over de unieke verkoopargumenten van Marmoleum.

Marmoleum Marbled

Krasvaste vloer

Topshield pro is Forbo Flooring's hoogwaardige UV-finish die op alle Marmoleum vloerbedekkingen wordt aangebracht. Topshield pro voorkomt vlekken, scuffs en krassen voor langdurig behoud van uiterlijk en zorgt voor minder frequente en eenvoudige reiniging en onderhoud. Onze Topshield pro-vloerafwerking tilt de prestaties van onze Marmoleum-vloeren naar een nieuwe dimensie.

Topshield pro

Geluiddempende vloer

De beste manier om geluid te verminderen, is bij de bron. Akoestische vloeren leveren een belangrijke bijdrage aan het verminderen van geluid in gebouwen. Onze akoestische linoleumvloeren (Marmoleum Decibel) creëren een gezonde omgeving door duurzaamheid te combineren met uitstekende geluiddempende eigenschappen. Onze Marmoleum Decibel zorgt voor een vermindering van het contactgeluid van 18dB.

Acoustic Flooring

Ftalaatvrij

Ftalaten zijn een familie van chemische verbindingen die voornamelijk worden gebruikt om polyvinylchloride (PVC) of vinyl flexibel en buigzaam te maken. De ftalaten die op grote schaal zijn geselecteerd om vinyl te verzachten, worden gebruikt vanwege hun sterke prestaties, duurzaamheid en stabiliteit. Omdat ze worden gebruikt om vinyl te verzachten en flexibel te maken, worden ze in deze toepassingen 'weekmakers' genoemd.

Blootstelling aan ftalaten is in verband gebracht met de toename van "Attention Deficit/Hyperactivity Disorder" (ADHD). Marmoleum vloeren, die gemaakt zijn van natuurlijke, hernieuwbare materialen, zijn de meest duurzame veerkrachtige vloeren die er zijn. Ze bevatten geen ftalaten, geen weekmakers en geen minerale olie.

Phthalate free

Marmoleum CO2 neutraal (zelfs zonder compensatie)

Het gewogen gemiddelde van ons Marmoleum productassortiment is CO2-neutraal (cradle to gate) zonder compensatie, wat geen invloed heeft op de wereldwijde klimaatverandering. Het combineert ecologische waarden met hedendaags design en biedt een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Zonder compensatie betekent dat de CO2-uitstoot niet wordt verminderd bij de productie van de vloer, maar door het nemen van andere initiatieven zoals het planten van bomen om de uitstoot te compenseren. De productie van Marmoleum is op zichzelf CO2-neutraal (cradle to gate).

CO2 neutral Marmoleum from cradle to gate

Allergie vrije vloeren

Onze Marmoleum-vloerbedekkingen zijn bekroond met het prestigieuze "Seal of Approval" van Allergy UK, omdat ze, met de juiste reiniging, geen allergenen of huisstofmijten zullen bevatten.

Een recent rapport van Allergy UK schat dat er minstens 12 miljoen mensen “allergisch voor hun eigen huis” zijn, waarbij 58% huisstofmijt noemt als een belangrijke oorzaak. Daarom mag het belang van vloerbedekkingen bij het creëren van betere binnenomgevingen niet worden onderschat.

Het is ook een onderwerp dat niet mag worden genegeerd door onderwijs, gezondheidszorg, kantoorinrichtingen of sociale zorg, in feite elke plaats waar mensen waarschijnlijk een langere periode zullen doorbrengen.

Allergy UK seal of approval logo

Voorkom de groei van bacteriën op een natuurlijke wijze

Hoewel de grotere problemen van bacteriële besmetting en de gezondheid van het binnenmilieu zich niet lenen voor snelle, gemakkelijke oplossingen, kunnen sommige stappen leiden tot onmiddellijke verbetering. Een goede eerste stap is om materialen die het probleem vergroten te vervangen door materialen die het risico op natuurlijke wijze verminderen.

Marmoleum is gemaakt van natuurlijke ingrediënten die van nature bestand zijn tegen microbiële groei. Dankzij de natuurlijke grondstoffen die in de productie gaan, met name lijnzaadolie, heeft Marmoleum het vermogen om de groei van bacteriën te remmen. Een inherente eigenschap van het product: de antibacteriële eigenschappen van Marmoleum zullen na verloop van tijd niet minder worden. Marmoleum biedt constante bescherming vanaf het moment dat het wordt geïnstalleerd.

Raw Materials