Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bæredygtige gulve

We create better environments

Scroll ned og få mere at vide

Vores rødder i bæredygtighed

Det handler om de ting, vi gør, ikke kun om de ting, vi lover.

Hos Forbo Flooring Systems er det handling, der er vigtig, ikke kun løfter. Vi ønsker at være en betroet partner, der har fuld gennemsigtighed, når det kommer til cirkulære gulvløsninger og fornybare råmaterialer.

Hvad gør vi

Et par af vores præstationer

• Den gennemsnitlige CO2-udledning pr. m² produkt faldt med 70% fra 2004-2021

• Samlet set består 23% af vores gulve efter vægt af genanvendte materialer - nogle individuelle produkter med så meget som 89% genanvendte materialer

• Alle produktkategorier tilbyder ikke-klæbende gulve med 100% sikre og sporbare råmaterialer

• 47 gulvkollektioner med trediepartscertificerede miljøvaredeklarationer (EPD)

• Alle EPD'er beskriver indvirkningen på menneskers sundhed og miljøtoksicitetserklæringer

• Over 10 års årlig bæredygtighedsrapportering i overensstemmelse med retningslinjerne fra Global Reporting Initiative (GRI)

Green landscape

For at komme videre, går vi i ring

Vi tænker ofte på fremskridt som et skridt fremad - som en lige linje til succes. Fra et bestemt perspektiv er det sandt: Du ankommer til et bedre sted, end hvor du startede. Men nogle gange betyder den bedste progression, at du ender præcis, hvor du startede. Det er derfor, vi siger, at for at bevæge os fremad og tænke cirkulært, er vi nødt til at gå i ring.

Bæredygtighedsprogram 2025

We create better environments

Vores langsigtede ambition er klar: At være din betroede partner inden for fuldt cirkulære gulvløsninger fremstillet af fornybare materialer. Vi ønsker at gøre det nemt for både arkitekter, entreprenører, gulvlæggere og bygningsejere at træffe det rigtige cirkulære gulvvalg, der hjælper dem med at sænke deres CO2-aftryk, reducere deres affaldsproduktion og maksimere deres brug af fornybare materialer.

Mere om vores bæredygtige strategi
Sustainability with person

Udfordringer i gulvbranchen

Hvor vi skal bevæge os fremad

Gulve er et vigtigt byggemateriale, og at træffe de rigtige valg kan hjælpe med at reducere en bygnings samlede CO2-aftryk og ressourceforbrug betydeligt. I øjeblikket kan gulve og andre byggematerialer imidlertid forårsage problemer for planeten - lige fra CO2-emissioner til ekspanderende lossepladser og udtømning af begrænsede ressourcer.

Læs mere om de fem forskellige temaer, vi har fokus på, for at imødekomme udfordringerne i gulvbranchen. .

Udfordringerne & vores rejse
Udfordringer i gulvbranchen

De bærende elementer i vores ambition

Tre ord er grundlaget for alt, hvad vi gør:Transparent, cirkulært og fornybart. Ved at centrere det, vi gør, omkring disse værdier, sikrer vi, at alt, hvad der kommer fra Forbo Flooring Systems skaber værdi for både mennesker og vores planet.

Cirkulært

Ægte cirkularitet er at gå hele vejen rundt. Vi tænker cirkulært i alt, hvad vi gør. Vi arbejder på at skabe produkter, der har slutningen af produktets levetid for øje – og gør det gennem hele vores designproces og materialevalg. Vores ”back to the floor”-program er aktivt på mange markeder og bidrager til genbrug og genanvendelse.

Transparent

Transparens er grundlaget for at træffe de rigtige cirkulære valg. Med livscyklusvurderinger som vores konstante kompas til at gøre det rigtige, fortsætter vi med at lede branchen mod nye miljøstandarder. Vi har sikret tredjepartsverificerede EPD'er, og vi inkluderer erklæringer om menneskers og miljøets sundhed i alle vores EPD'er – vi er en ”first mover” inden for branchen.

Fornybart

Vedvarende materialer er en vigtig del af en fuldt cirkulær fremtid. Derfor fortsætter vi med at øge det biobaserede indhold i vores portefølje. Vi er verdens førende inden for linoleum, og vores Marmoleum består af mere end 97% naturlige og fornybare materialer. Find ud af, hvad vi gør for at blive den mest bæredygtige gulvproducent.

Find ud af, hvad vi gør for at blive den mest bæredygtige gulvproducent.

Sådan går vi i ring

Linoleum - det biobaserede gulv

Læs mere

Det vægtede gennemsnit af vores 2,5 mm Marmoleum kollektion er CO2-neutralt (cradle to gate) *uden offsets. Det kombinerer økologiske værdier med moderne design, og giver et vigtigt bidrag til en bæredygtig verden.
*(Uden tilkøb af kulstofkompensation)

Vinyl - klar til at være cirkulær

Læs mere

Vinylgulvbelægninger er en del af et alsidigt og mere og mere klæbefrit produktsortiment, der har gjort store fremskridt mht deres tekniske og bæredygtige egenskaber. Øget genanvendt indhold, forbedrede typer af overfladefinish og farvestoffer, reducerede produktemissioner (til næsten nul) og eliminering af skadelige stoffer, har været vigtige skridt i retning af at være cirkulær bæredygtigt.

Tekstil - genanvendelseshelten

Læs mere

I gennemsnit kan vi hævde at have den højeste procentdel af genanvendt indhold efter vægt i branchen for vores tekstiler. Op til så højt som 56%. Til vores Coral tekstilløsninger har vi Econyl garn, som bl.a. kommer fra affaldsfiskenet, der er reddet fra havene. Garnet er lavet af 100% regenereret materiale.

Vil du vide mere om vores produkter?

Få mere at vide

Rapporter og publikationer

Få mere at vide om bæredygtighedsemner

Vi har forskellige interne og eksterne rapporter til at illustrere bæredygtigheden af vores produkter og produktionsprocesser. Vi leverer al vores dokumentation på ét sted, som du kan tage et kig på.

Læs bæredygtighedspublikationerne
Bæredygtig verden

GENNEMSIGTIGHED PÅ HVERT TRIN

At være gennemsigtig er et af nøgleelementerne i vores bæredygtighedsstrategi, og derfor vil vi gerne have beviser for, at vores gulve virkelig er bæredygtige, både for planeten såvel som for vores sundhed. Der er lavet flere rapporter til det formål.

LCA
En livscyklusvurdering, der måler et produkts miljøpræstationer.

EPD
En miljøvaredeklaration, der indeholder LCA for et bestemt produkt.

HPD
En sundhedsvaredeklaration, der specificerer vores produkters sundhedspåvirkning.

Flere oplysninger om LCA, EPD & HPD
Creating better environments

Company stories

Kontakt

Vil du vide mere om vores bæredygtighedsstrategi, vores gulvløsninger eller andre emner? Vi er klar til at hjælpe dig.

Kontakt os