Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum, vores linoleumsbrand

Det biobaserede gulv

Scroll ned og få mere at vide

Den bedste naturlige gulvløsning

Marmoleum er et ”cradle-to-gate” klimapositiv gulvkollektion. Det kombinerer økologiske værdier med moderne design og giver et vigtigt bidrag til en bæredygtig verden. Forbo Flooring Systems er verdens førende inden for linoleum, og vi producerer vores Marmoleum gulve med 98% naturligt forekommende råvarer.

Vores Marmoleum er fremstillet af op til:

  • 98 %

    naturligt forekommende råvarer

  • 78 %

    biobaserede materialer

  • 45 %

    genanvendt materiale

Klimapositivt gulv

"Cradle-to-gate" - uden offsetting

Marmoleum er lavet af naturlige, hurtigt fornybare råmaterialer. Fremstillingen af linoleum har udviklet sig i løbet af de sidste 150 år – vi har drevet denne udvikling gennem Forbo Marmoleum brandet.

Marmoleum er unikt, da det har et CO2 -optag i selve produktet. Fotosyntese i alle planter, der anvendes i Marmoleum, absorberer mere CO2, end der udledes ved transport og produktionsforarbejdning af slutproduktet. Det gør Marmoleum klimapositiv fra ”cradle-to-gate”.

Læs mere

Cirkulært fra naturen

Naturressourcernes genopretningskapacitet er grundlaget for den cirkulære økonomi. I det væsentlige er linoleum et biocyklusprodukt. Det betyder, at de naturlige råvarer som udgangspunkt kan komposteres og returneres til jorden som næringsstoffer til de nydyrkede naturlige råvarer. Brug af genanvendte, up-cycled (dvs. kakaoskaller og tallolie) og genbrugte materialer er et cirkulært økonomiprincip, som har været anvendt i Marmoleum i evigheder. På vores linoleumsfabrikker opsamles monteringsrester og tilføres genanvendelsessystemet, hvilket bidrager til det 43% genanvendte indhold i Marmoleum. Andre værdifulde strømme, såsom rester af jute eller møbellinoleum, tilbydes til virksomheder, der opgraderer dem til værdifulde eller socialt ansvarlige produkter.

Se listen over genanvendt indhold
Marmoleum et biobaseret gulv

At lave nyt Marmoleum

fra et gammelt gulv

Vi ser endnu ikke cirkularitet for gulvbelægninger i stor skala. Løsningerne er især begrænsede, når gulve limes på undergulvet – det gælder desværre langt de fleste elastiske gulvbelægninger, der er i brug i dag. Derfor har Forbo taget udfordringen op med at genanvende 13.000 m² af 20 år gamle Marmoleum gulve til helt nye Forbo Marmoleum

Læs mere om dette projekt
linoleum

Bæredygtig innovation

Marmoleum Cocoa - upcycling i gulve

Den hollandske region 'De Zaanstreek' - regionen, hvor vores linoleumsfabrik ligger – er et område, hvor der produceres og forarbejdes meget kakao. Det gav os inspirationen til vores nye kakaogulvbelægning: en kombination af vores bæredygtige Marmoleum gulve blandet med kakaobønneskaller. De hårde kakaoskaller er et affaldsprodukt fra kakaoproduktionen. Vi samler og sliber skallerne og spreder dem ud på vores Marmoleum. Kakaoskallerne har i sig selv smukke farvevariationer, der giver gulvet et unikt granuleret udseende.

Vores Marmoleum Cocoa gulvbelægning med sit unikke kakaoskaldesign er blevet tildelt iF DESIGN AWARD 2017 og Red Dot Design Award 2017.

Læs mere
Marmoleum Cocoa - bæredygtig innovation

Forhindrer naturligt vækst af bakterier

De større problemer med bakterieangreb og sundheden indendørsmiljøet egner sig muligvis ikke til hurtige, nemme løsninger, nogle trin kan skabe en øjeblikkelig forbedring. Et godt første skridt er at erstatte produkter, der øger problemet, med dem, der reducerer risikoen naturligt. Uafhængige tests viser, at MRSA og stafylokokker aureus ikke formerer sig på Marmoleum

Marmoleum er lavet af naturlige ingredienser, der modstår mikrobiel vækst i deres natur. Takket være de naturlige råvarer, der indgår i produktionen (specifikt hørfrøolie) får Marmoleum sin evne til at hæmme væksten af bakteriestængler. En iboende egenskab ved produktet, de antibakterielle kvaliteter af Marmoleum vil ikke mindskes over tid, hvilket giver ro i sindet og konstant beskyttelse fra det øjeblik, det er monteret.

Råvarer

Vores gulvbelæginger

imødekommer byggeriets krav

Alle vores gulvprodukter overholder emissionsretningslinjerne i henhold til AgBB- og M1-standarderne. Vi har også certificeret nogle af dem i henhold til FloorScore. Når det kommer til bygningsklassificeringssystemer opnår de fleste produkter A- eller A + -klassificeringer i BREEAM. I LEED, bidrager de fleste produkter direkte eller indirekte til følgende kategorier og kreditter:

• Offentliggørelse og optimering af byggevarer til materialer og ressourcer → EPD op til 2 point

• Oplysning og optimering af byggevarer → indkøb af råmaterialer op til 1 point

• Håndtering af bygge- og nedrivningsaffald → op til 2 points

• Indendørs miljøkvalitet → lavt udledende materialer op til 3 point

• Akustisk ydeevne → op til 1 point

Sustainability logos

Whitepaper & faktablade

Mere information

Vil du vide mere om vores linoleumsgulve?

Opdag Marmoleum

Kontakt os

Vil du vide mere om vores bæredygtighedsstrategi, vores gulvløsninger eller et andet emne? Vi er her for at hjælpe dig!

Kontakt os