Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Transparens på hvert trin

LCA, EPD & HPD

Scroll ned og få mere at vide

Tredjepartsverificerede oplysninger

100% transparens for vores kunder

Transparens er afgørende for at opnå bæredygtighed. Transparens kræver, at virksomheder deler oplysninger om indholdet af deres produkter, hvordan de fremstilles, og hvilken indvirkning de kan have på miljøet, brugerne og samfundet. Allerede i 1996 begyndte Forbo Flooring Systems at samarbejde med Leiden Universitet i Holland for at etablere et transparant overblik over alle mulige påvirkninger af vores linoleumsprodukter.

I dag tilbyder vi påvirkningsoplysninger for hvert Forbo produkt ved hjælp af livscyklusvurderinger og miljøvaredeklarationer, der gennemgås uafhængigt.

LCA er hvor det hele starter

Vi bruger livscyklusvurderinger til at identificere og løbende forbedre vores bæredygtighedsresultat

En livscyklusvurdering er et omfattende system til måling af miljøpåvirkningerne af et produkts levetid. Målingen er standardiseret og ens for alle typer produkter. Mens systemgrænser, datakvalitet og vægtningsfaktorer spiller en rolle i den samlede vurdering, accepteres vores LCA'er, når de er blevet verificeret af en uafhængig tredjepart.

Data indsamlet til LCA'en under lageranalysen er underlagt et sæt produktkategoriregler (PCR). Disse fastsætter, hvilke data der skal indsamles, og hvordan, hvilke beregninger der skal foretages for at dokumentere klimapåvirkningen, og hvordan disse oplysninger skal fremlægges. De input og output, der er involveret i de processer, der vurderes, kombineres for at angive det potentiale, produktet har for at skade miljøet.

LCA er hvor det hele starter
LCA process elements

Kvantificerede miljødata

En EPD udgør en ramme for måling af en bygnings miljøaftryk.

Mens LCA'er oprettes for produktkategorier, går miljøvaredeklarationer (EPD'er) et skridt videre ved at fastsætte LCA for et bestemt produkt. En EPD er akkrediteret af en programoperatør i henhold til ISO 14025 og EN 15804 og er uafhængigt verificeret af en tredjepart. Vores EPD'er er verificeret af UL Environment.

EPD'er kan bruges af interessenter i hele forsyningskæden til at sammenligne produkters miljømæssige legitimationsoplysninger og træffe informerede, bæredygtige beslutninger.

Forbo Flooring Systems tilbyder komplette miljøvaredeklarationer for hvert produkt.

Gå til vores EPD download center
Miljøvaredeklaration_Sphera Energetic gulv

Sundhedserklæring specificerer

vores produkter

Da vores gulve er en del af det indeklima, hvor mennesker bor, mødes og arbejder, er det vores mission at designe og tilbyde produkter, der bidrager positivt til den enkeltes sundhed og komfort.

Erklæring om sundhedsprodukt

Spørgsmål om sundhed og miljø kan ikke adskilles, når man diskuterer bæredygtig udvikling. Derfor mener vi, at elementet menneskers sundhed og økologi også bør indgå i vores vurderinger. Forbo Flooring Systems er den eneste gulvvirksomhed i verden, der inkluderer påvirkninger af menneskers sundhed og økotoksicitet i vores EPD'er. Vi bruger den internationalt anerkendte USEtox-metode til at beregne og vurdere vores produkters toksicitetsydelse. Vores sundhedsvaredeklarationer er blevet oprettet for yderligere at specificere vores produkters lave sundhedspåvirkning.

• vores gulve er garanteret fri for forbudte giftstoffer
• vores gulve har lav til endda tæt på nul produktemission
• vores produkter er ftalatfrie
• vores portefølje tilbyder dokumenterede løsninger mod allergener og fint støv

Gå til HPD download center
Sundhedsprodukterklæring_Marmoleum gulv

Andre rapporter

Interesseret i andre bæredygtighedsrapporter og - publikationer?

Se rapporter & publikationer