Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vinyl

Cirkulærklart gulv

Scroll ned og få mere at vide

Vinyl og bæredygtighed

Næsten alle vores vinylgulvprodukter af høj kvalitet kan genbruges, så vi kan slutte råvaresløjfen.

På tværs af vores omfattende vinylsortiment tilbyder vi masser af gulve, der er klæbefri, og derfor er nemme at fjerne og cirkulere. Derudover er mange af vores vinylgulve lavet med en høj procentdel af genbrugsmaterialer. De produceres i moderne, miljøvenlige europæiske produktionsanlæg.

Al vores kommercielle vinyl har lave kulstofemissioner, som vi erklærer ved hjælp af tredjeparts verificerede miljøvaredeklarationer (EPD'ere).
Fakta om vinylgulve

  • 10 gange

    Vinylgulve er det perfekte produkt at fortsætte med i forbindelse med cirkularitet. Vinyl kan genanvendes op til 10 gange uden at miste nogen ydeevne.

  • 89 %

    Med Colorex plus 89% genanvendt indhold tilbyder vi det ultimative genbrugsprodukt i vinyl.

  • 100 %

    Forbos produktionsanlæg i Europa sikrer produkter af høj kvalitet, der fremstilles ved hjælp af 100% grøn elektricitet og meget lidt affald, der alt sammen genanvendes tilbage i produktet.

Cirkulærklare vinylgulve

Loose lay-løsninger

Vores vinylsortiment omfatter cirkulære gulve. Gulve, der kan løslægges eller monteres med en fixeringslim.

Banevare
Moul'up klæbemiddelfri banevarevinyl er en virkelig innovativ løslægningsvinyl, klar til en cirkulær fremtid.

Klæbefri fliser og planker
• Allura Click – vores luksuriøse vinylfliser tilbyder realistiske træ- og stendesign, der hurtigt og nemt kan monteres takket være vores gennemprøvede og patenterede 'clik'-system

• Allura Puzzle - vores puslespilsformede fliser er ideelle til store monteringer, da hver flise er 96 x 96 cm og er enkel at montere ved blot at sætte fliserne sammen som et puslespil

• Allura Ease - et af de hurtigste Fast-Fit-produkter at montere, det er også nemt at fjerne, genbruge og genanvende

• Allura Flex og Allura Decibel kan med de rette forudsætninger monteres med fixeringslim

• Colorex Plus – en ”loose lay”-flise, der også kommer i skridsikker og ledende version

Allura flooring

Vores vinylgulve er sikre

Designet til cirkularitet

Vores vinylgulve er lavet med genbrug for øje.

For at sikre, at vores gulve kan genanvendes efter endt levetid, sikrer vi, at alle vinylgulve, vi producerer, opfylder de strengeste sundhedskrav. Til dette følger vi REACH*-listen. Det betyder, at vores vinyl er sikker at bruge og sikker at genbruge. Den indeholder ingen tungmetaller, formaldehyder eller CMR-indhold (kræftfremkaldende, mutagene, reprotoksiske), ingen opløsningsmiddelbaserede blæk, ingen PCP.

*REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) er en europæisk tilsynsmyndighed, der opfører en liste over kemiske stoffer med potentiel indvirkning på menneskers sundhed.

Vinyl flooring

Genanvendt indhold

Genbrug er en anden historie for vores vinylgulve

Vinylgulve er perfekte til at blive genanvendt igen og igen. Vinyl kan genanvendes op til 10 gange uden tab af ydeevne.

Da Colorex Plus har 89% genanvendt indhold, tilbyder vi det ultimative genanvendte vinylgulvprodukt.

Vores produktionsanlæg i Europa sikrer produkter af høj kvalitet fremstillet ved hjælp af 100% grøn elektricitet, hvor det er tilgængeligt, og med minimalt affald. Stort set alt produceret affald genanvendes tilbage i vores produkter.

Med vores “Back to the Floor”-genanvendelsesprogram igangsætter vi tilbagetagelse af vinylaffald fra vores kunder for at øge genanvendt indhold yderligere. Vores EPD'er viser det faktiske genanvendte indhold i hvert produkt. Dog er maksimering af genanvendt indhold faktisk ikke den bedste vej frem altid.

Se listen over genanvendt indhold
sphera element

Meget lavt CO2-aftryk

Med vores løbende vurdering og forbedring er vi stolte af at kunne erklære, at Forbo Flooring vinylprodukter overgår markedsgennemsnittet.

Hos Forbo tilbyder vi vinylprodukter med et lavt CO2-aftryk. Vores uafhængige EPD'er inkluderer den nyeste ydeevne for hvert produkt. Det gennemsnitlige CO2-aftryk af vinylgulve produceret i Europa kan findes her.

Der er intet som vinyl

En række funktionelle muligheder i en bred vifte af designs udviklet til langvarigt brug

I hele sin livscyklus fungerer vinylgulvbelægninger godt på tværs af en række miljøpåvirkninger. Som materiale er vinyl ideelt egnet til at blive genanvendt. Det er 100% genanvendeligt og kan genbruges over 10 gange uden at miste nogen af dets ydeevneegenskaber.

Vi tilbyder ikke en vinyl med alternative polymerer, såsom en polyolefin eller PUR. Vi bruger heller ikke biobaserede blødgørere, da vi mener, at brug af palme- eller ricinusolie som standard ikke er en bedre miljøløsning. Hos Forbo Flooring Systems er det biobaserede alternativ til vinyl vores Marmoleum, mens vinyl samlet set tilbyder det bredeste designvalg og funktionelle muligheder.

sphera elite

Indendørs luftkvalitet

Lave produktemissioner

For at sikre et sikkert indeklima overholder alle vores vinylprodukter de strengeste emissionsstandarder. Vores gulvserier er testet i overensstemmelse med vigtige internationale standarder. Vi har godkendelsescertificeringer for AgBB, FloorScore® og Afsset.


Det betyder, at vores vinylgulve opfylder kravene i:
✔ E1-erklæring i overensstemmelse med EN 14041:2004
✔ WELL Building Standard®

Og bidrager til:

✔ BREEAM®
✔ LEED®
✔ Green Star-projekter®

sphera

Effektiv produktionsproces

Sphera har lavt genanvendt indhold

For at lave bæredygtige vinylgulve gør vi hos Forbo Flooring Systems nogle gange ting, der trodser konventionerne.

Et eksempel er, hvordan vi laver vores homogene vinyl Sphera. Den traditionelle måde at fremstille gulve på som dette, er at bortslibe over 10% af bagsiden for enden af produktionslinjen af, for at opnå den rigtige tykkelse.

Vores state-of-the-art produktionsmetode er udviklet til effektivitet, så den kun producerer meget lidt affald. Alt produceret affald genbruges derefter på bagsiden af vores heterogene vinyl.

Dette er et godt eksempel på, hvor større mængder genanvendt indhold ikke automatisk er bedre, når der tages højde for minimalt affald og genbrug.

Sphera Energetic 51244_homogeneous vinyl

Vores gulvbelægninger

imødekommer byggeriets krav

Alle vores gulvprodukter overholder emissionsretningslinjerne i henhold til AgBB- og M1-standarderne. Vi har også certificeret nogle af dem i henhold til FloorScore. Når det kommer til bygningsklassificeringssystemer opnår de fleste produkter A- eller A + -klassificeringer i BREEAM. I LEED, bidrager de fleste produkter direkte eller indirekte til følgende kategorier og kreditter:

• Offentliggørelse og optimering af byggevarer til materialer og ressourcer → EPD op til 2 point

• Oplysning og optimering af byggevarer → indkøb af råmaterialer op til 1 point

• Håndtering af bygge- og nedrivningsaffald → op til 2 points

• Indendørs miljøkvalitet → lavt udledende materialer op til 3 point

• Akustisk ydeevne → op til 1 point

Sustainability logos
Heterogeneous vinyl
Vores kollektioner

Heterogen vinyl

Oplev
luxury vinyl tiles
Se vores kollektioner

LVT

Oplev

Kontakt os

Vil du have mere at vide om vores bæredygtighedsstrategi, vores gulvløsninger eller andre emner? Vi er her for at hjælpe dig!

Kontakt os