Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

FORBO EUROCOL RUSLAND

Russische connectie

De activiteiten van Forbo Eurocol Rusland zijn begonnen in 1995. Forbo Flooring Systems had al een stevige positie verworven op de vloerenmarkt in deze regio en hierbij was behoefte aan goede lijm, primers en egalisatiemiddelen. Hiervoor werd door de Forbo Group een importeurschap opgericht, dat zijn producten voornamelijk betrok van Forbo Eurocol Duitsland. Voor uitbreiding van de activiteiten en versterking van de marktpositie in Rusland, werd in 2005 besloten tot de bouw van een eigen fabriek in Stary Oskol, 500 kilometer ten zuiden van Moskou.

Kennis en expertise

Deze fabriek, gevestigd als Forbo Eurocol Russ OOO, werd gebouwd in nauwe samenwerking met Forbo Eurocol Duitsland. Door optimaal gebruik te maken van de kennis en expertise van de collega’s in Duitsland, verrees in Stary Oskol een moderne, zeer efficiënte, productiefaciliteit. Voor de locatie werd mede gekozen door de gunstige ligging van de diverse toeleveranciers, die alle voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die aan de grondstoffen voor Eurocol-producten worden gesteld. Op 21 juni 2006 werd de eerste steen gelegd en sinds 2007 is Forbo Eurocol in Rusland actief.

Uitgebreid assortiment

Sinds de opening van de fabriek in Rusland is het productassortiment voortdurend uitgebreid en verbeterd. Hiervoor maakt de afdeling Research & Development gebruik van het moderne, technisch uitstekend uitgeruste laboratorium dat deel uit maakt van het fabriekscomplex. Samen met de zusterbedrijven in Erfurt en Wormerveer draagt Forbo Eurocol in Stary Oskol zo bij aan het versterken van de naamsbekendheid van het merk ‘eurocol’ en het vergroten van het marktaandeel in verschillende delen van Europa.