Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Sportgolv

Alla lösningar, en leverantör

Efter att miljontals kvadratmeter av Forbos golv har lagts vid idrottsanläggningar finns det få som kan matcha vår kunskap om behoven och utmaningarna i denna miljö.

Punt Road Oval Richmond Tigers – Suters Architects

Sport och idrott

Golvlösningar för idrottsmiljö

När det gäller sport- och fritidsanläggningar vet vi att dina kunders säkerhet och komfort är din högsta prioritet. Vi har en komplett portfölj av golvbeläggningar för att uppfylla dina krav utan att kompromissa med stilen och den visuella effekten vid din anläggning.

Forbo Flooring Systems kan lyfta alla interiörer genom att erbjuda innovativa och vackert utformade golvprodukter med lång livslängd och konsekvent hög kvalitet. Samtidigt hjälper vi till att ta hand om miljön genom vårt engagemang för hållbar utveckling och ansvarsfulla processer för råvaruanskaffning och tillverkning. Vi har ett omfattande produktutbud som innefattar linoleum, projektvinyl, textilplattor, flockade golv och helt integrerade entrésystem.

Marmoleum Sport 83712

Lokaler

Utrymmen i offentliga byggnader

 • Marmoleum Sport 83212

  Idrottshallar

  Säker och ren träning

  Idrottshallar

  Marmoleum är förstahandsvalet för idrottshallar och multihallar. Oavsett om det är handboll, inomhushockey, basket, volleyboll, inomhusfotboll, rullsporter, dans, friidrott eller gymnastik, är Marmoleum Sport den perfekta kollektionen för en idrottshall. Ett sportgolv med Marmoleum Sport som toppbeläggning minskar risken för skador, muskeltrötthet och överbelastning. Det översta skiktet säkerställer optimal prestanda i fråga om halkskydd och glidning.

 • Marmoleum Sport 83712

  Gym

  En välkomnande plats för träning

  Gym

  Maskinolja, sportdrycker och stänk av svett ingrodda i golvet är en del av vardagen i ett välbesökt gym, vilket gör enkel städning och enkelt underhåll till ett måste för att säkerställa att ditt gym förblir en välkomnande plats för träning.

 • Forbo Surestep Laguna 81482 greige

  Omklädningsrum

  Klara, färdiga

  Omklädningsrum

  I omklädningsrum är säkerheten det viktigaste. I den här typen av miljöer behövs golv med effektivt halkskydd, som minskar risken för olyckor. I omklädningsrum måste golven också vara slitstarka och lätta att hålla rena. Forbo vet vad du behöver och har därför tagit fram en serie stegsäkra golv. Våra Step stegsäkra golv ger effektivt och mycket långvarigt halkskydd och är en säker lösning för många olika användningsområden.

 • Safestep Aqua 180232 taupe & 180482 greige

  Utrymmen för avkoppling

  Koppla av efter träningen

  Utrymmen för avkoppling

  För att man ska kunna gå barfota i avkopplingsutrymmena krävs ett rent och säkert golv. Våra Step stegsäkra golv erbjuder dig både och i de mest attraktiva mönster. Det finns flera nivåer av säkerhetsgolv beroende på erforderliga säkerhetsnormer. Inom de olika nivåerna kan olika mönster kombineras, så att du följer alla föreskrifter men lokalen fortfarande ser bra ut.

 • Cirkulationsområden

  Cirkulationsområden

  Hållbarhet och bullerreducering

  Cirkulationsområden

  I korridorer rör sig många människor och ljudnivån är hög. Därför behövs ett slitstarkt och säkert golv. Vi har många olika produkter som ger god hållbarhet, har ljuddämpande effekt och går snabbt att lägga, samtidigt som de är otroligt slitstarka och halksäkra. Resultatet är cirkulationszoner som inte bara ser bra ut, utan också är säkra och praktiska.

  Välj ett golv som:
  • är slitstarkt
  ● minskar ljudnivån
  ● är halksäkert
  • är lätt att hålla rent och underhålla

 • Restaurang

  Matsalar och restauranger

  Hygieniska golv

  Matsalar och restauranger

  Det är viktigt att få något att dricka/äta och att koppla av med vänner efter träningen. Därför ska betydelsen av en matsal eller restaurang inte underskattas. Att skapa en elegant och bekväm plats för dina besökare att ta en paus kan säkerställa att de gör det mesta av sin tid hos dig. Oavsett om du vill ta in naturen med ett naturligt utseende från trä och sten, eller om du vill skapa en mysig, varm atmosfär så har Forbo Flooring ett brett utbud av produkter som passar dina behov.

Produkter

Produkter att använda i idrottsmiljöer

Marmoleum Sport

Marmoleum Sport tillhör kategorin elastiska (fjädrande) golv och uppfyller kraven i den senaste europeiska standarden för sportgolv. Elastiska (fjädrande) golv minimerar risken för skador. Marmoleum Sport finns i 13 smutsdöljande färger, som ofta används i idrottshallar. Golvet är slitstarkt, halksäkert och – tack vare sina naturliga beståndsdelar – det mest hållbara sportgolvet.
Gå till Marmoleum Sport-kollektionen

Linoleum Sport
Devere Flotex Vision

Flotex – flockade golv

Flotex är 100 % tvättbart och hygieniskt och erbjuder den perfekta textillösningen för tungt belastade gym och träningsytor. Flotex flockade golv är ett helt unikt textilgolv, som kombinerar det fjädrande golvets slitstyrka och hållbarhet med mattans kvalitet, värme och komfort. Flotex består av en bas av solid, förstärkt vinyl med en tätt flockad yta av nylon 6.6-fibrer, som är fast förankrade i grundlagret.

Flotex är extremt måttstabilt och ser ut som en textilgolvbeläggning, samtidigt som det är lika funktionell, hållbart och lätt att rengöra som vilken fjädrande golvbeläggning som helst.
Gå till Flotex-kollektionen

Marmoleum – linoleumgolv på rulle och som plattor

Våra Marmoleum-golv är naturliga golv som kännetecknas av hållbarhet, slitstyrka, hög kvalitet och innovativ design.

Marmoleum tillverkas av naturliga råvaror och är det mest hållbara golvalternativet. Det är koldioxidneutralt sett till tillverkningsfasen. Med över 300 färg- och mönsteralternativ kan du skapa många vackra och färgglada golv.

Alla Marmoleum-golv har Topshield pro-yta, vilket innebär att de är resistenta mot repor och skomärken. Detta gör Marmoleum är lätt att underhålla och gör att golvet behåller sitt utseende under lång tid. Gå till Marmoleum-kollektionen

Marmoleum Walton 3359 restaurang
Eternal de Luxe 3051

Eternal – vinylgolv för universalbruk

När du tittar på Forbos Eternal-kollektion upptäcker du mer än någonsin tidigare en utmärkt kombination av toppmodern design i ett starkt, hållbart, ändamålsenligt sortiment, oavsett användningsområde.

Kollektionen finns med trä- och stenmönster samt abstrakta mönster, i kombination med många moderna färger som kompletterar din inredning.
Gå till Eternal-kollektionen

Step – stegsäkert vinylgolv

Step finns i olika varianter med ett halkskydd mellan R10 och R12 och passar perfekt för ytor som utsätts för mycket spill. Golvets PUR pearl-yta förhindrar sulmärken och underlättar städning och underhåll. Alla Forbos Step-golv innehåller partiklar i slitskiktet som garanterar ett effektivt halkskydd under lång tid. Step finns i över 60 olika varianter med trä- och steneffekter.
Gå till Step-kollektionen

Step stegsäker vinyl
The Gem

Allura – vinylplattor med lyxig känsla

Letar du efter ett golv som har trä- eller stengolvets naturligt vackra utseende men vinylplattornas slitstyrka och komfort? Kolla in våra Allura LVT-kollektioner. Varmt och skönt under fötterna, mycket god dimensionsstabilitet, lätt att lägga och sköta. Eftersom våra LVT-golv finns i flera olika utföranden finns det garanterat ett alternativ som passar ditt användningsområde.
Gå till Allura-kollektionen

Sarlon | Modul’up – akustikgolv i vinyl

Forbo Flooring har mer än 30 års erfarenhet och stort kunnande inom det här specialområdet och har tillverkat över 100 million m2 akustikgolvbeläggningar. Sarlon | Modul’up innehåller inga ftalater och finns i många olika färger och mönster.

Sarlon | Modul’up är ett mycket bra universalgolv som passar perfekt i utrymmen där hög ljudnivå kan vara ett problem. Sarlon | Modul’up reducerar ljudnivån med 15–19 dB. Det kräver minimalt med rengöring och underhåll och finns i många olika färger och mönster. Sarlon | Modul’up kan läggas i områden med tung trafik erbjuder alla fördelar med lösläggning.

● Mindre stilleståndstiden i byggnader med hög aktivitetsnivå
● Byggnaden kan användas omedelbart (inget lim, ingen lukt)
● Lätt att ta bort efter läggning
Gå till Sarlon-kollektionen

Sarlon Modul'up 223 | sand canyon, 409 | black & white doodle
Aviva Stadium Nuway

Nuway och Coral – entrésystem

Genom att se till att smuts och fukt blir kvar i entrén kan städkostnaderna minskas med upp till 65 %. Vår Nuway-kollektion är marknadsledande inom tekniskt avancerade entrégolv. Entrésystemet Nuway utgör en effektiv första försvarslinje som förhindrar att smuts och fukt kommer in i byggnaden via skosulor och däck på t.ex. rullstolar och rullatorer. På så sätt hålls golvet inne i byggnaden torrare och renare samtidigt som risken för halkolyckor minskar.

Vår Coral-kollektion har varit marknadens ledande textilgolvet för entréer i 50 år. Nu erbjuder vi fler valmöjligheter än någonsin i form av attraktiva och hållbara avskrapningssystem i ett stort antal modeller och utföranden för olika tillämpningar, budgetar och estetiska preferenser. Entrégolvet Coral kan förlänga dina golvs livslängd och minska både städkostnaderna och halkrisken.
Gå till entrésystemskollektionen

Sportgolv

Marmoleum sportgolv

Golvbeläggningar i idrottshallar och multihallar måste uppfylla många krav, från professionell och semiprofessionell sport till föreningssammankomster, festligheter och skolprov. En sportgolvskonstruktion måste uppfylla säkerhetskrav och fungera för idrott. Ett sportgolv med Marmoleum Sport som toppbeläggning minskar risken för skador, muskeltrötthet och överbelastning. Det översta skiktet säkerställer optimal prestanda i fråga om halkskydd och glidning.

Marmoleum Sport tillhör kategorin elastiska (fjädrande) golv och uppfyller kraven i den senaste europeiska standarden för sportgolv. Elastiska (fjädrande) golv minimerar risken för skador. Marmoleum Sport finns i 13 smutsdöljande färger, som ofta används i idrottshallar. Golvet är slitstarkt, halksäkert och – tack vare sina naturliga beståndsdelar – det mest hållbara sportgolvet.
Gå till Marmoleum Sport-kollektionen

Den naturliga vinnaren

Det är sammansättningen av ingredienser som gör Marmoleum Sport så unikt. Det uppfyller alla krav på en ekologiskt överlägsen produktkonstruktion och kombinerar en mängd positiva prestandaegenskaper, vilket är slutresultatet av själva materialsammansättningen.

Linolja, som kommer från linplantans frön, är huvudkomponenten i Marmoleum Sport. Tillsammans med naturharts, kalksten och trämjöl bildar den linoleumsubstratet, som färgas genom tillsats av naturliga eller naturbaserade färgpigment.

Detta fortfarande flexibla substrat pressas på juteväv och förvandlas sedan i stora torkkammare till ett tufft, tåligt sportgolv. Tack vare grön energi är produktionsprocessen för Marmoleum Sport en mycket miljövänlig process.

Linoleum Sport

Varför välja Marmoleum Sport?

Minska risken för skador
En sportgolvskonstruktion måste uppfylla säkerhetskrav och fungera för idrott. Ett sportgolv med Marmoleum Sport som toppbeläggning minskar risken för skador, muskeltrötthet och överbelastning. Det översta skiktet säkerställer optimal prestanda i fråga om halkskydd och glidning.

Lämplig för tunga laster och trafik
Det spelar ingen roll om det handlar om handboll, basket, friidrott eller gymnastik – Marmoleum Sport klarar allt. Dessutom kan inte körning med tunga laster och transport av tung träningsutrustning skada linoleumet, i kombination med lämpligt undergolv. Inte heller evenemang som dans kommer att göra intryck på detta golv – Marmoleum Sport klarar utomhusskor, cigaretter, drycker med mera.

Långvarig prestanda
Den extrema hållbarheten hos Marmoleum-golv gör att det bibehåller högsta prestanda även efter år av intensiv användning. De bästa egenskaperna för rengöring och underhåll säkerställer att golvet ser bra ut i många år.

Mästare visuellt
Marmoleum Sport-kollektionen har 13 moderna marmorerade färger, designade utifrån färgmönster som ofta används i idrottshallar. Färgerna är smutsdöljande och kan kombineras för att lägga till accentformer i golvet.

Uppfyller europeiska standarder
Alla sportfunktionella och tekniska egenskaper som krävs enligt den tyska standarden DIN V 18032-2 och Europastandarden EN 14904 omfattas.

Idrottshall
Idrottshall

Hälsa och hygien

Hygieniska golv

Maskinolja, sportdrycker och stänk av svett ingrodda i golvet är en del av vardagen i välbesökta idrottsmiljöer. Ett golv som är lätt att städa och underhålla är därför ett måste för att säkerställa en välkomnande plats för träning.

För idrottsytor rekommenderar vi vår kollektion Flotex och Marmoleum. Dessa kollektioner är lätta att rengöra och underhålla och bidrar till en idrottsmiljö där människor kan träna säkert och hygieniskt.

Devere Flotex Vision
Flotex

Flotex

Flotex är ett unikt textilgolv som kombinerar det fjädrande golvets slitstyrka och hållbarhet med mattans kvalitet, värme och komfort. Flotex är tåligt och hygieniskt, och eftersom det är helt vattentätt är det också det enda verkligt tvättbara textilgolvet.

Den unika utformningen hos Flotex flockade golvbeläggningar gör att det släpper ifrån sig smuts bättre än alla andra textilgolv. Till skillnad från de virade och vridna fibrerna i konventionell mattlugg, håller Flotex släta och raka fibrer inte kvar smutspartiklar, utan låter dem avlägsnas utan svårighet vid rengöring. De mesta spillet kan rengöras med vanligt vatten.

Ta reda på mer om Flotex

Marmoleum

Marmoleum motverkar bakterietillväxt genom en naturlig råvara som används i tillverkningen, nämligen linolja. Golvets antibakteriella egenskaper försämras inte över tid utan ger ett konstant skydd, så du kan känna dig lugn och trygg från det att golvet ligger på plats.

Oberoende tester, genomförda av Glasgows universitet, har visat att Marmoleum på ett unikt sätt lämpar sig för många olika miljöer där hygien och kontroll av bakterier är en del av det dagliga arbetet.

✔ Ftalatfri
✔ Motverkar bakterietillväxt
✔ Allergigodkänt
✔ Låga utsläpp

Gå till Marmoleum-kollektionen

Allergy UK

Skräddarsytt golv

Skapa ditt eget golv

Varför inte skapa ett skräddarsytt golv för att verkligen sticka ut? Från logotyper till 3D-effekter på ditt golv – vi kan ta fram ett skräddarsytt erbjudande för din idrottsmiljö. Tack vare vår otroligt flexibla, toppmoderna digitaltrycksteknik kan Forbo Flooring Systems lämpliga vinyl- och textilgolv för varje idrottsanläggning med skräddarsydda mönster.

Skräddarsytt logotypgolv

Unikt vinylgolv med digitaltryck

Med vår avancerade digitaltrycksteknik är det möjligt att skapa originella golveffekter som inte kan uppnås med konventionella trycktekniker. Vi hjälper dig att skapa en unik design av högsta kvalitet på vårt heterogena vinylgolv.

Välj bland våra tusentals licensierade, tryckfärdiga bilder eller designa ett eget golv. Oavsett designens typ, storlek, skala eller komplexitet blir bilderna superskarpa och livfulla tack vare vårt digitaltryck med 6 färger och 600 dpi (hög upplösning).
Mer information om digitaltryck

Vinylgolv med digitaltryck

Flotex Vision

Eftersom textilgolvet Flotex har över 70 miljoner fibrer per kvadratmeter har det en unik tryckyta med hög densitet. Därmed är det möjligt att trycka sprakande mönster och verklighetstrogna visuella effekter med mycket hög upplösning. Alla färgnyanser och toner kan skapas.

Med digitaltryck blir möjligheterna obegränsade. Du kan skapa allt från abstrakta mönster med invecklade färgkombinationer till realistiska bilder av gräs, sand eller vatten. Eller varför inte trycka en bild på golvet? Du kan också skapa ett golv med 3D-perspektiv eller trompe l’oeil-effekter.

Besök vår hemsida för Flotex Vision och utforska mönstren

Chaminade University

Marmoleum Aquajet

Med skärtekniken Aquajet kan du reproducera även de mest invecklade mönster och ge kreativiteten fritt spelrum. Du kan skapa ditt eget golv utifrån egendesignade standardmodeller. Möjligheterna är oändliga, oavsett om det handlar om tematiska golv, ett konstverk eller en företagslogotyp. Du kan välja dina favoritfärger från Marmoleum-sortimentet för varje Aquajet standardmodell.
Utforska våra Aquajet-alternativ

Juntendo University

*Coral Logo entrégolv

Ett snyggt och välkomnande utseende. Forbo erbjuder skräddarsydda tryck och infällningar till dig som vill skapa en egen unik entrématta. Forbos entrématta Coral Logo ser snygg och fräsch ut under många år samtidigt som den stoppar smuts och fukt.

• Hög visuell kvalitet och skarpa färger
• Perfekt för komplicerade mönster i flera färger
• Välj bland våra standardfärger för Coral
• Pantone- och RAL-färger kan matchas
• Ligger plant på golvet och minskar snubbelrisken tack vare den kraftiga vinylbaksidan
• Den tryckta Logo-mattan finns i 7 standardstorlekar

Gå till Coral Logo

Coral logo

Referenser

Låt dig inspireras av vår referenser

Många idrottsanläggningar världen över använder Forbo golvbeläggningar. Besök vår referenssektion och bli inspirerad av referensprojekt över hela världen.
Utforska våra sportreferenser

KRC Genk – Marmoleum sport

FloorVisualizer

Vi har flera olika verktyg och tjänster som hjälper dig att hitta och skapa det golv som passar dig bäst. Med vår FloorVisualizer kan du placera ut våra golv i en miljö, eller kombinera flera olika produkter så att du ser hur de ser ut tillsammans.
Testa vår FloorVisualizer

Forbo FloorVisualizer Kontor smartphone

Global aktör

Globala partnerskap

Ansvaret för våra globala partnerskap med stora kunder ligger i händerna på våra mest erfarna Key Account Managers. De fokuserar på kundvård och har som enda uppgift att se till att Forbo tillhandahåller golvlösningar som är perfekt anpassade efter varje kunds behov.

• Vi kan skapa offerter för olika länder och har erfarenhet av internationella beställningsprocesser och lokala föreskrifter i olika länder
• Vi hanterar internationell logistik
• Vi har samarbetat med kunder världen över i 20 år

Vi är en global partner som står vid din sida på lokal nivå. Vårt designteam ger dig den vägledning och hjälp du behöver. Våra tekniker talar samma språk som golvläggarna, vilket underlättar processen.

Världsledande tillverkare

• Forbo Flooring Systems ingår i schweiziska Forbo Group

• Nyckeltal för Forbo Group 2019:
> Nettoomsättning CHF 1 282,2 mn
> 5 600 medarbetare

• Global närvaro:
> 25 produktionsanläggningar och distributionsföretag
> 6 monteringsanläggningar
> 48 renodlade säljorganisationer i totalt 38 länder världen över

• Europeisk tillverkning på fabriker i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Tyskland och Ryssland.

• Europeisk logistik och kundtjänst

Atalanta International School
Marmoleum människotillverkad

Ledande inom hållbarhet

Vi värnar om både människa och miljö

• Våra produkter och anläggningar har tilldelats många olika märkningar och certifieringar.
• Alla våra tillverkningsanläggningar är ISO-certifierade. Råvaror används effektivt och avfall återvinns när det är möjligt.
• Vi värnar om det hållbara samhället; Forbos anläggningar är certifierade enligt SA8000.

skapa bättre miljöer

Pålitlig tjänsteleverantör

Vi erbjuder:
• En helhetsleverantör som tillgodoser alla dina golvrelaterade behov
• Lokal rådgivning och support – gränsöverskridande leveranser
• Storskalighetens effektivitetsvinster, leveranssäkerhet och snabbhet

Framför allt ett enda avtal och en enda kontaktperson vilket innebär att du sparar både tid och pengar.

Forbos designtjänst
Säljteam

Tänk globalt, agera lokalt

Lokala team samarbetar med lokala representanter

Under hela projektets gång fungerar din Key Account Manager på Forbo som din enda kontaktperson, oavsett vilka frågor som uppstår och oavsett var i världen du befinner dig.

Vi tror att ett sådant upplägg sparar tid, minskar krångel och ovisshet samt ökar konsekvensen** och tillförlitligheten, oavsett hur komplicerat ditt projekt är.