Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Offentliga byggnader

Alla lösningar, en leverantör

I samarbete med många statliga fastigheter, lokala myndigheter och anläggningsförvaltare hjälper Forbo golvsystem för närvarande kunder i den offentliga sektorn att kontinuerligt få valuta för pengarna genom att erbjuda en helt integrerad portfölj.

Stadskontoret i Alkmaar – NL

Offentliga byggnader

Golvlösningar i offentliga byggnader

Forbo samarbetar med dem som försöker förenkla urvalsprocessen för golvbeläggning och lätta på projektledningsbördan, vilket hjälper kunderna att hantera krävande tidplaner och allt stramare budgetar.

Från entré till utgång kan vi hjälpa dig att hitta de perfekta golvlösningarna för alla dina projektgolvskrav, oavsett byggnadens syfte. En helt integrerad produktportfölj, som levereras av en betrodd leverantör och stöds av ett dedikerat nyckelkontoteam.

Sarlon | 9309 Dark Kubik | 4804 Copper Stardust

Lokaler

Utrymmen i offentliga byggnader

 • Nuway entrégolv

  Entréer

  Skyddar ytskikten på golven inne i lokalen

  Entréer

  Entrégolv är en viktig del av miljön i offentliga byggnader. Ett väl utformat entrégolv hindrar smuts och fukt från att dras in i byggnaden och förlänger därmed livslängden för golvbeläggningen där inne, minskar kostnaderna för rengöring och underhåll samt reducerar risken för halkolyckor. Med både textila (Coral) och hårda (Nuway) entrésystem i vår portfölj kan vi erbjuda en entrélösning för varje situation.

  Välj ett golv som:
  • är lätt att hålla rent
  ● minskar risken för halk- och snubbelolyckor
  ● skyddar ytskikten på golven inne i lokalen

 • Cirkulationsområden

  Cirkulationsområden

  Hållbarhet och bullerreducering

  Cirkulationsområden

  Hållbarhet och minskar buller
  I korridorer rör sig många människor och ljudnivån är hög. Därför behövs ett slitstarkt och säkert golv. Vi har många olika produkter som ger god hållbarhet, har ljuddämpande effekt och går snabbt att lägga, samtidigt som de är otroligt slitstarka och halksäkra. Resultatet är cirkulationszoner som inte bara ser bra ut, utan också är säkra och praktiska.

  Välj ett golv som:
  • är slitstarkt
  ● minskar ljudnivån
  ● är halksäkert
  • är lätt att hålla rent och underhålla

 • Primo Small Goods Head Office – Allura flex

  Kök och matsal

  Hygieniska golv

  Kök och matsal

  Matsalar och restauranger är viktiga delar av alla offentliga byggnader, eftersom det är där personalen kan ladda batterierna. I kök och matsalar är säkerheten det viktigaste. I sådana här miljöer behövs golv med effektivt halkskydd, som minskar risken för olyckor. Golven måste även vara slitstarka och lätta att hålla rena i dessa utrymmen. Forbo vet vad du behöver och har därför skapat flera kollektioner för att passa dina behov. Våra stegsäkra golv ger exempelvis effektivt och mycket långvarigt halkskydd och är en säker lösning för många olika användningsområden.

  Välj ett golv som:
  • har effektivt halkskydd som förhindrar halk- och snubbelolyckor
  • är hållbart
  • har mycket goda akustiska egenskaper som dämpar och isolerar ljud
  • är hygieniska och ser ut som nya efter städning

 • Forbo Surestep Laguna 181592 lava

  Sanitära utrymmen

  Säkerhet och hygien i första hand

  Sanitära utrymmen

  I sanitära anläggningar är stegsäkerheten av största vikt i områden där vatten eller spill kan påverka säkerheten under fötterna. Personal och besökare ska inte behöva oroa sig för att halka eller snubbla när de går in i sanitära utrymmen. Våra Step-golv minskar risken för halkolyckor i våtutrymmen samtidigt som de har ett fräscht och modernt utseende.

  Välj ett golv som:
  ● är halksäkert
  • är slitstarkt
  • är lätt att hålla rent och underhålla

 • Kontor

  Mötesrum

  Estetik och komfort

  Mötesrum

  Mötesrum bör vara bekväma men samtidigt inspirerande lokaler där medarbetare och besökare kan uttrycka sig och utbyta tankar och idéer. Komfort och estetik är därför viktiga faktorer som bör beaktas när man skapar ett mötesrum.

 • Huvudarbetsyta

  Huvudarbetsyta

  Bekvämt och inspirerande

  Huvudarbetsyta

  Den perfekta arbetsplatsen är en miljö där de anställda känner sig bekväma, säkra och inspirerade. Färg, ljus, akustik – allt påverkar dina anställdas uppmärksamhet och koncentration på arbetsplatsen. Forbo har flera olika lösningar som uppfyller alla dessa krav. När du väljer golv till en arbetsplats är dessa faktorer viktigast.

  Välj ett golv som:
  ● skapar en inspirerande miljö som gör det lättare för eleverna att koncentrera sig
  • är lätt att hålla rent och underhålla
  • är slitstarkt
  ● bidrar till en hälsosam inomhusmiljö
  ● sänker ljudnivån

Produkter

Använda produkter i offentliga byggnader

Flotex – flockade golv

Textilgolvet Flotex är den perfekta lösningen för offentliga byggnader, där gångtrafik och stolar som flyttas gör att det krävs en slitstark golvbeläggning. Det är tåligt, bekvämt och har en ljudabsorption på upp till 20 dB. Flotex finns i många olika färger och stimulerande mönster och kan fås på rulle, som plattor eller i plankformat. Flotex innehar också Allergy UK Seal of Approval och det innehåller upp till 52 % återvunnet material.
Gå till Flotex-kollektionen

Flotex plankor Frameweave
Tessera

Tessera – textilplattor

Textilplattorna Tessera kan fås i olika utföranden och har många olika användningsområden. Golvet finns i olika format, bland annat plankor och extra stora plattor, vilket skapar stora designmöjligheter. Det minskar slagljud ed upp till 30 dB. Plattorna kan fås som riktningsfria, vilket reducerar spillet till 2 %.
Gå till Tessera-kollektionen

Marmoleum – linoleumgolv på rulle och som plattor

Våra Marmoleum-produkter är naturliga golv som kännetecknas av hållbarhet, slitstyrka, hög kvalitet och innovativ design. Marmoleum är därmed en perfekt golvbeläggning för offentliga byggnader.

Marmoleum tillverkas av naturliga råvaror och är det mest hållbara golvalternativet. Det är koldioxidneutralt sett till tillverkningsfasen. Med över 300 färg- och mönsteralternativ kan du skapa många vackra och färgglada golv.

Alla Marmoleum-golv har en Topshield pro-yta, vilket innebär att de är resistenta mot repor och skomärken. Detta gör Marmoleun till ett golv som är lätt att underhålla och som behåller sitt utseende under lång tid. Gå till Marmoleum-kollektionen

Stadskontoret i Venlo
The Gem

Allura – vinylplattor med lyxig känsla

Letar du efter ett golv som har trä- eller stengolvets naturligt vackra utseende men vinylplattornas slitstyrka och komfort? Kolla in våra Allura LVT-kollektioner. Varmt och skönt under fötterna, mycket god dimensionsstabilitet, lätt att lägga och sköta. Eftersom våra LVT-golv finns i flera olika utföranden finns det garanterat ett alternativ som passar ditt användningsområde.
Gå till Allura-kollektionen

Eternal – vinylgolv för universalbruk

Ett universalgolv i vinyl som passar perfekt i områden där det behövs en hållbar lösning. Eternal kan fås med realistiskt träutseende, stenliknande effekter och abstrakta mönster. Det finns många olika färger att välja mellan och ett antal digitala tryck som är avsedda att inspirera.
Gå till Eternal-kollektionen

Eternal de Luxe 3047
Sarlon | Modul'up 2021

Sarlon akustikgolv i vinyl

Forbo Flooring har mer än 30 års erfarenhet och stort kunnande inom det här specialområdet och har tillverkat över 100 miljoner kvadratmeter akustikgolv. Sarlon | Modul’up innehåller inga ftalater och finns i många olika färger och mönster.

Sarlon | Modul’up är ett mycket bra universalgolv som passar perfekt i utrymmen där hög ljudnivå kan vara ett problem. Det har en ljudreducering på 15–19 dB och kräver minimalt med rengöring och underhåll samt finns i många olika färger och mönster.
Gå till kollektionen Sarlon | Modul'up

Modul'up – vinyl för lösläggning

Modul'up är den bästa golvbeläggning för lösläggning som är tillgänglig för högtrafiktillämpningar. Den kan läggas snabbt utan lim men är ännu mer tids- och kostnadseffektiv vid utbyte. Modul'up finns i akustisk (19 dB) och kompakt version. Båda formaten erbjuder bästa kvalitet och hållbarhet. Modul'up 19 dB finns i mer än 90 färger i 4 mönsterstilar: Wood, Material, Graphic och Colour.
Gå till kollektionen Modul'up

Sarlon Modul'up 337 Indigo blue canvas
Nålfilt

Nålfilt

De robusta, slitstarka egenskaperna hos våra nålfiltsgolv gör dem perfekta för installationer som måste klara hög trafik eller där stolar med hjul sannolikt kommer att användas – exempelvis vid kontor och detaljhandelsanläggningar. Nålfiltsmatta är ofta ett kostnadseffektivt alternativ till konventionella heltäckningsmattor i kraftigt frekventerade områden som kräver en praktisk och hållbar textil golvbeläggning.
Gå till nålfiltskollektionen

Step – stegsäkert vinylgolv

Step finns i olika varianter med ett halkskydd mellan R10 och R12 och passar perfekt för ytor som utsätts för mycket spill. Golvets PUR pearl-yta förhindrar sulmärken och underlättar städning och underhåll. Alla Forbos Step-golv innehåller partiklar i slitskiktet som garanterar ett effektivt halkskydd under lång tid. Step finns i över 60 olika varianter med trä- och steneffekter.
Gå till Step-kollektionen

Step stegsäker vinyl
Fabscrap F50004 & F50037

Sphera – homogena vinylgolv

Tack vare SMART-ytbehandlingen har Sphera hög motståndskraft mot kemikalier, repor och fläckar och är därmed en perfekt golvlösning för högtrafikerade miljöer. Sphera är ett ftalatfritt homogent vinylgolv som är lätt att hålla rent och därmed ger en hygienisk inomhusmiljö. Lackeringen och den efterföljande präglingen gör golvet otroligt snyggt och slitstarkt.
Gå till Sphera-kollektionen

Nuway och Coral – entrésystem

Genom att se till att smuts och fukt blir kvar i entrén kan städkostnaderna minskas med upp till 65 %. Vår Nuway-kollektion är marknadsledande inom tekniskt avancerade entrégolv. Entrésystemet Nuway utgör en effektiv första försvarslinje som förhindrar att smuts och fukt kommer in i byggnaden via skosulor och däck på t.ex. rullstolar och rullatorer. På så sätt hålls golvet inne i byggnaden torrare och renare samtidigt som risken för halkolyckor minskar.

Vår Coral-kollektion har varit marknadens ledande textilgolvet för entréer i 50 år. Nu erbjuder vi fler valmöjligheter än någonsin i form av attraktiva och hållbara avskrapningssystem i ett stort antal modeller och utföranden för olika tillämpningar, budgetar och estetiska preferenser. Entrégolvet Coral kan förlänga dina golvs livslängd och minska både städkostnaderna och halkrisken.
Gå till entrésystemskollektionen

Aviva Stadium Nuway

Hälsa och utbildning

Hälsa och utbildning

Oavsett om det är infektionskontroll eller enkel rengöring kan våra oberoende testade lösningar för hälso- och sjukvården bidra till att ge sinnesro. Vi har också ett brett utbud av golvbeläggningar som passar alla utbildningssektorer, oavsett om det är daghem, skolor eller universitet.

För offentliga byggnader med särskilda krav, exempelvis inom hälso- och sjukvård eller utbildning, besök våra speciella segmentsidor för att se de mest lämpliga golvkraven för dina behov.

Hälso- och sjukvård

Varje år läggs flera miljoner kvadratmeter av våra golvbeläggningar på vårdinrättningar världen över, och därmed finns det få som kan matcha vår kunskap om vårdsektorns behov och utmaningar när det gäller golv.

Från områden som sterila miljöer, som kräver effektiv infektionskontroll, till avkopplande, välkomnande områden där patienter kan återhämta sig, erbjuder Forbos breda produktportfölj idealiska golvlösningar för vårdinrättningar.
Besök våra sidor om Hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvård
Utbildning

Utbildning

Alla utbildningsmiljöer – från förskolor till akademier och universitet – kräver snygga, slitstarka, lättskötta, säkra och hållbara golvlösningar.

Vi tillverkar entrésystem, hårda och textila produkter, så Forbo förstår effekten av en helhetslösning och kan erbjuda råd för att säkerställa att rätt produkt installeras för att möta kraven i det aktuella området.
Besök våra sidor om Utbildning

Fast Flooring

Minska stilleståndstider, välj Fast Flooring

I offentliga byggnader kan snabb läggning vara en viktig faktor när du väljer golv. Med vår Fast Flooring-kollektion kan vi byta ditt golv på nolltid, så att du kan hålla öppet för dina kunder. Fast Flooring-kollektionen är snabb, enkel och ekonomisk.

Snabbt
Många av produkterna kan läggas över befintliga golv och eftersom de inte behöver limmas kan läggningstiden minskas med över 50 %. Golvet är klart för användning omedelbart efter läggning, du behöver inte vänta 48 timmar innan det belastas med tung trafik.

Lätt
Fast Flooring-plattor och -plankor klickas enkelt samman med hjälp av en klubba och eftersom inget lim krävs är produkterna enklare att lägga. De efterlämnar ingen störande limlukt, innebär färre avbrott och mindre damm, och golven kan beträdas direkt efter läggning.

Ekonomiskt
Minskning av stilleståndstiden kan innebära betydande besparingar för kunden, och eftersom det inte finns något behov av lim finns det potential för besparing på läggningskostnader.

Gå till vår kollektion Fast Flooring

Fast Flooring-logotypen
Coral Click

Fast Flooring entré

Coral Click är ett exceptionellt mångsidigt, modulärt entrémattesystem som kan monteras på plats. Coral Click kan användas ensamma eller tillsammans med våra Coral rengöringsbara textilserier för att skapa ett integrerat entrésystem.
Gå till kollektionen Fast Flooring Entré

Fast Flooring plankor & plattor

Letar du efter realistiska trä- eller stenmönster som är enkla att lägga? Våra kollektioner Allura Click, Ease och Puzzle erbjuder just det. Plankor från Allura Click & Allura Ease är lätta att installera utan att det behövs lim, och är därmed också lätta att ta bort, återanvända och återvinna. Som namnet redan beskriver så pusslas Allura Puzzle-plattorna ihop. Så enkelt är det. Ditt golv skyddas av vårt exklusiva lackeringssystem och kommer inte bara att se bra ut, utan det kommer även att hålla länge.
Gå till kollektionen Fast Flooring plankor
Gå till kollektionen Fast Flooring plattor

Ingram Micro
Modul'up

Fast Flooring på rulle

Forbos kollektion Modul'up limfri vinyl på rulle är en banbrytande golvbeläggning. Produkten lämpar sig för både nybyggnation och renovering av i vårdinrättningar, skolor och kontor samt bostadshus.

Modul'up-kollektionen med vinyl på rulle är en teknisk innovation i form av en golvbeläggningslösning som ”ligger platt, förblir platt” och inte behöver limmas. Detta gör att mängden material och energi som går åt för golvläggningen minskar, såväl som att produkten kan avlägsnas på ett enkelt och säkert sätt när den väl tjänat ut.

Dessutom slipper man störningsmoment som annars brukar förknippas med lim, såsom torktider och kvardröjande lukter.
Gå till kollektionen Fast Flooring på rulle

Hållbarhet

Skapa bättre miljöer

Vi tillverkar enastående golv som verkligen är hållbara, från framställning till användning. Det beror på att våra golv är bra för människor, bra för byggnader och bra för miljön. Så från byggnaden de befinner sig i till världen utanför hjälper vi våra kunder att arbeta, leva och koppla av i bättre miljöer.

Från vårt sätt att driva våra fabriker till hur vi väljer våra råvaror utgör sättet vi tillverkar våra golv på en stor del av vårt sätt att utföra vårt uppdrag att skapa bättre miljöer. När vi tänker på ett golvs hållbarhetsprestanda, inkluderar vi hela livslängden för golvet. Vilket betyder att vi ser till att våra golv visar sin prestanda från det ögonblick de är lagda.

Forbos hållbarhetsstrategi har en horisont: vi har ambitionen att bemästra problemen i den cirkulära ekonomin och att bli ett nollavfallsföretag. För tillfället är det ännu inte klart hur myndigheter och lagstiftning kommer att påverka takten under de kommande åren. Men för att kunna uppfylla våra långsiktiga ambitioner krävs det helt säkert att vi börjar ta steg nu.

Därför har vi påbörjat vårt hållbarhetsprogram 2025. I detta program fastställs de åtgärder som måste vidtas under de första fem åren fram till slutet av 2025 för att göra de önskade framstegen, när det gäller de mål som vi har satt upp själva. Klicka på länken nedan för att ta reda på mer om vår hållbarhetsstrategi.

Ta reda på mer om vår hållbarhetsstrategi

Logotyp för hållbarhetsprogrammet
Växtodling

Referenser

Qlik

FloorVisualizer

Vi har flera olika verktyg och tjänster som hjälper dig att hitta och skapa det golv som passar dig bäst. Med vår FloorVisualizer kan du placera ut våra golv i en miljö, eller kombinera flera olika produkter så att du ser hur de ser ut tillsammans.
Testa vår FloorVisualizer

Forbo FloorVisualizer Kontor smartphone

Global aktör

Globala partnerskap

Ansvaret för våra globala partnerskap med stora kunder ligger i händerna på våra mest erfarna Key Account Managers. De fokuserar på kundvård och har som enda uppgift att se till att Forbo tillhandahåller golvlösningar som är perfekt anpassade efter varje kunds behov.

• Vi kan skapa offerter för olika länder och har erfarenhet av internationella beställningsprocesser och lokala föreskrifter i olika länder
• Vi hanterar internationell logistik
• Vi har samarbetat med kunder världen över i 20 år

Vi är en global partner som står vid din sida på lokal nivå. Vårt designteam ger dig den vägledning och hjälp du behöver. Våra tekniker talar samma språk som golvläggarna, vilket underlättar processen.

Världsledande tillverkare

• Forbo Flooring Systems ingår i schweiziska Forbo Group

• Nyckeltal för Forbo Group 2019:
> Nettoomsättning CHF 1 282,2 mn
> 5 600 medarbetare

• Global närvaro:
> 25 produktionsanläggningar och distributionsföretag
> 6 monteringsanläggningar
> 48 renodlade säljorganisationer i totalt 38 länder världen över

• Europeisk tillverkning på fabriker i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Tyskland och Ryssland.

• Europeisk logistik och kundtjänst

Atalanta International School
Marmoleum människotillverkad

Ledande inom hållbarhet

Vi värnar om både människa och miljö

• Våra produkter och anläggningar har tilldelats många olika märkningar och certifieringar.
• Alla våra tillverkningsanläggningar är ISO-certifierade. Råvaror används effektivt och avfall återvinns när det är möjligt.
• Vi värnar om det hållbara samhället; Forbos anläggningar är certifierade enligt SA8000.

skapa bättre miljöer

Pålitlig tjänsteleverantör

Vi erbjuder:
• En helhetsleverantör som tillgodoser alla dina golvrelaterade behov
• Lokal rådgivning och support – gränsöverskridande leveranser
• Storskalighetens effektivitetsvinster, leveranssäkerhet och snabbhet

Framför allt ett enda avtal och en enda kontaktperson vilket innebär att du sparar både tid och pengar.

Forbos designtjänst
Säljteam

Tänk globalt, agera lokalt

Lokala team samarbetar med lokala representanter

Under hela projektets gång fungerar din Key Account Manager på Forbo som din enda kontaktperson, oavsett vilka frågor som uppstår och oavsett var i världen du befinner dig.

Vi tror att ett sådant upplägg sparar tid, minskar krångel och ovisshet samt ökar konsekvensen** och tillförlitligheten, oavsett hur komplicerat ditt projekt är.