Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Helseinstitusjoner Gulvbelegg

Gulvbelegg til helseinstitusjoner

Forbo har lagt millioner av kvadratmeter med gulvbelegg i helseinstitusjoner og er blant de fremste når det gjelder å forstå helsemarkedets behov og utfordringer.

Haga Juliana Hospital Den Haag

Ekspertise innen helseinstitusjoner

Enhver løsning. Én leverandør

Spesielt på helseinstitusjoner er det viktig at gulvet tåler den daglige belastningen av tungt utstyr, sykehussenger, rullestoler og tusenvis av gående. Ikke bare i dag eller i morgen, men i mange tiår fremover.

Til alt fra travle resepsjonsområder og korridorer som utsettes for mye tråkk, kantiner og venterom for pårørende som krever en roligere atmosfære, til områder som krever streng og effektiv infeksjonskontroll, har vi et produktutvalg som møter dine behov.

Ikke ta vårt ord for det; se heller eksempler på hvordan produktene våre er blitt brukt i helseinstitusjoner.

Ekspertise innen gulv til helseinstitusjoner

Faktum: Uavhengig testing utført ved University of Glasgow har bevist at Marmoleum har en unik egnethet for en rekke forskjellige miljøer der hygiene og kontroll over bakterier som MRSA eller E. coli er av daglig betydning.

Områder

Områder i helseinstitusjoner

 • Inngangspartiet

  Inngangspartier og resepsjoner

  Førsteinntrykket av en bygning

  En ren helseinstitusjon begynner med inngangspartiet

  Inngangsmattene spiller en vesentlig rolle i institusjonens risikostyring og vedlikeholdsstrategi for å hindre fuktighet og smuss i å komme inn i bygningen, redusere risikoen for fall og skliuhell og redusere tiden og utgiftene som går med til vedlikehold.

  Døgnbemanning og en konstant strøm av besøkende innebærer at inngangspartiene utsettes for stor belastning, og vått og skittent smuss kan bli trukket inn i resepsjonsområdet og videre innover. Det kan ikke bare skade de innendørs gulvbeleggene, men medfører også unødige helse- og sikkerhetsfarer.

 • Haga Juliana Kinderziekenhuis

  Vrimlearealer

  Slitesterke og trygge gulvbelegg

  Slitesterke, sklihemmende og enkle å rengjøre

  Vrimlearealer er travle, støyfylte steder som krever slitesterke og sikre gulvbelegg. Vi har et produktutvalg som kan tilby bærekraft, lyddemping og rask legging, og som samtidig har ypperlig slitestyrke og sklihemmende egenskaper.

  Forbo legger millioner av kvadratmeter med gulvbelegg i helseinstitusjoner rundt om i verden hvert år og er blant de fremste til å forstå helsesektorens behov og utfordringer når det gjelder gulvbelegg.

 • RonaldMcDonald takhage

  Venteområder

  En rolig, innbydende atmosfære

  Områder med mye tråkk

  En avslappet, vennlig atmosfære er en nødvendighet i sykehusets pårørenderom og venteområder. Ikke desto mindre må gulvbelegget tåle mye tråkk og at folk spiser og drikker der. Mye tråkk og flytting av stoler på disse områdene krever en slitesterk gulvløsning. Med vårt store produktutvalg kan vi levere løsninger som passer til dine behov.

 • Kantine

  Kantiner og restauranter

  Hygieniske gulvbelegg

  En vesentlig del av ethvert helsebygg

  Kantiner og restauranter er en vesentlig del av ethvert helsebygg, ettersom det er der de ansatte kan lade batteriene, eller pasienter kan slappe av med venner og familie. I disse miljøene må gulvbeleggene ha førsteklasses slitestyrke og være sklihemmende og lette å rengjøre, attributter som flere produkter i Forbos utvalg har.

 • Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

  Spesialområder

  Et krevende område

  Spesialiserte typer gulvbelegg

  For områder som krever mer spesialiserte typer gulvbelegg, for eksempel med elektrostatisk beskyttelse (ESD) eller økt sklisikring, har Forbo et utvalg av produkter som oppfyller de aller høyeste standardene.

  Et krevende område
  I følsomme sykehusområder som operasjonssaler, intensivavdelinger og bildediagnostiske enheter har gulvbelegget helt unike utfordringer. Ikke bare må det overholde strenge hygieneforskrifter for å hindre sykehusinfeksjoner, det må også vise at det oppfyller alle nødvendige sikkerhetskrav. Det aller viktigste er imidlertid at det må hindre elektrostatiske utladninger, ettersom slike kan forårsake funksjonsfeil, eller til og med svikt, i svært sensitivt medisinsk utstyr og enheter.

  De høyeste hygienestandardene
  Colorex fliser oppfyller alle disse kravene. Det har ledende egenskaper som gjør det mulig å unngå de negative virkningene ved akkumulering av statisk elektrisitet. Samtidig er den kompakte overflaten uten porer ugunstig for bakterier og sopp, og bidrar til å opprettholde de høyeste hygienestandardene.

  Det samme gjelder for Sphera ESD banebelegg.

 • Avdelinger og sengeposter

  Avdelinger og sengeposter

  Enkel rengjøring

  Slitestyrke, overflatebestandighet og enkel rengjøring

  Slitestyrke, overflatebestandighet og enkel rengjøring er viktige faktorer for gulvbelegg på avdelinger og sengeposter i et sykehusmiljø. Forbo forstår helsemarkedets behov og utfordringer. Med vårt store utvalg av produkter er vi klare for å hjelpe deg.

 • Administrasjonskontorer

  Administrasjons- og møterom

  Et funksjonelt område

  Komfortabelt og inspirerende

  Effektiv sykehusdrift krever et team av ansatte som vanligvis utfører arbeidet sitt fra kontorer inne på sykehuset. Tekstilprodukter har utmerkede akustiske egenskaper, og når det brukes modulbaserte formater, kan de enkelt tilpasses endringer i oppsettet.

 • Surestep

  Toaletter, bad og omkledningsrom

  Sklisikring

  Toaletter, bad og omkledningsrom

  I helseinstitusjoner er sklihemmende egenskaper av den største betydning på steder der vannsøl kan påvirke underlagets sikkerhet. For pasienter er det betryggende å vite at de kan bruke toalettrommene uten å være redde for skliuhell. Vår Step-serie reduserer i betydelig grad risikoen for å skli på våte gulv og skaper samtidig et friskt og moderne interiør.

  Safestep Aqua Surestep Laguna

Produkter

Produkter til bruk i helseinstitusjoner

Marmoleum – linoleumsbelegg

Våre Marmoleum-produkter er dokumentert å hindre utvikling og spredning av infeksjoner som MRSA, norovirus og C. difficile og bidrar til et sunnere og mer hygienisk miljø i alle deler av et sykehus.

Marmoleums unike Topshield pro-overflatebehandling gir mindre smuss og er motstandsdyktig mot flekker fra hånddesinfeksjonsmidler. Marmoleum er godkjent av Allergy UK, siden belegget takket være den glatte overflaten ikke har vekstvilkår for husstøvmidd. Marmoleum 2,0 mm og 2,5 mm er nå hver for seg EPD-bekreftet som CO2-nøytrale fra begynnelse til slutt i produktenes livssyklus. Marmoleum har mottatt 12 uavhengige EU Ecolabels – flere enn noe annet gulvbelegg i verden.
Gå til Gå til Marmoleum-kolleksjonen

Prinses Maxima Center
Sphera Element

Sphera – homogen banevare i vinyl

SMART-top PUR overflatebehandling sørger for at Sphera har høy motstandsdyktighet mot kjemikalier, riper og flekker. Det innebygde belegget og den påfølgende pregingen gir et overlegent utseende og overlegen slitestyrke. Den aller nyeste stålvalse- og thermofix-teknologien sørger for konsistent kvalitet. Og grønn energi-teknologien uten avfall sørger for effektiv og bærekraftig produksjon.
Gå til Sphera-kolleksjonen

Colorex – gulvbelegg for elektrostatisk kontroll

Vår Colorex-serie av ledende gulvbelegg har en porefri overflate som sikrer de høyeste hygieneegenskaper og samtidig overholder alle ESD- og renromsstandarer. Belegget forebygger elektrostatiske utladninger som kan forårsake funksjonsfeil i høysensitivt medisinsk utstyr. Colorex er svært flekkavvisende og blir ikke misfarget av de alminnelige rengjørings- og desinfeksjonsrutinene som er strengt nødvendige i sykehusmiljøer. Colorex er tilgjengelig i 21 farger.
Gå til Colorex-kolleksjonen

Haga Juliana Den Haag – Colorex EC 250234 , SD 150222
Sarlon Sparkling

Sarlon – akustisk banevare i vinyl

Forbo Flooring har mer enn 30 års erfaring og bransjekunnskap på dette spesialområdet og har produsert over 100 millioner kvadratmeter med akustiske gulvbelegg. Sarlon er ftalatfritt og kommer i et bredt spekter av farger og design.

Sarlon er en utmerket allrounder som egner seg ideelt for venteområder der støyforurensning kan være et problem. Sarlon har en trinnlydreduksjon på 15–19 dB. Belegget krever minimalt med rengjøring og vedlikehold og kan fås i et stort utvalg farger og design.
Gå til Sarlon-kolleksjonen

Eternal – banevare i vinyl til allroundbruk

Et vinylbelegg til allroundbruk som er perfekt for venteområder der en slitesterk løsning er avgjørende. Eternal er tilgjengelig i realistiske tre- og steinmønstre og i abstrakte designer, en bred fargepalett og noen digitalt trykte grafiske mønstre som er designet for å inspirere.
Gå til Eternal-kolleksjonen

Eternal
Step sikkerhetsvinyl

Step – sikkerhetsvinyl

Step er perfekt for områder som er utsatt for søl, for Step-kolleksjonen tilbyr flere nivåer av sklisikkerhet fra r10 til r12. PUR Pearl-behandlingen betyr at Step er motstandsdyktig mot skrapemerker og gir lettere rengjøring og vedlikehold. Partikler i slitesjiktet på ALLE Forbo Step sikkerhetsgulv garanterer livsvarig, bærekraftig sklisikring. Step er tilgjengelig i over 60 design med tre- og steineffekt.
Gå til Step-kolleksjonen

Surestep Laguna – sikkerhetsgulv

Surestep Laguna brukes vanligvis i toaletter og garderober og er utviklet spesielt for bruk barbeint og for sko med myke såler, og egner seg også for rullestolbruk. Lagunas enkle, varige design er tilgjengelig i 15 farger og er ideelt for bruk i institusjoner med demente.
Gå til Surestep Laguna

Surestep Laguna 181482 Greige Cleaning
Safestep Aqua Misty 180012

Safestep Aqua – våtromsbelegg

Både ansatte og pasienter kan føle seg trygge når de bruker våtromsfasiliteter med Safestep Aqua på gulvet. Safestep Aqua er designet for bruk barbeint, for sko med myke såler og for rullestolbruk. Safestep Aqua er tilgjengelig i åtte farger og kan legges for å oppfylle kravene til bruksområder som våtrom, garderober og toaletter.
Gå til Safestep Aqua

Allura – luksuriøse vinylfliser

Allura-kolleksjonen tilbyr estetikken til realistiske, naturlige tre- og steingulv kombinert med fordelene til sterk og holdbar vinyl. Allura er praktisk og lett å rengjøre og tilbyr estetikk av høy kvalitet og lave vedlikeholdskostnader. Allura er også ftalatfritt og i samsvar med REACH-forskriften.
Gå til Allura-kolleksjonen

Allura 60280
Caudwell Children's Hospital Flotex Penang

Flotex – tepper

Flotex er den perfekte løsningen for venteområder der tråkk og flytting av stoler krever et slitesterkt gulvbelegg. Det gir komfort og varme som et gulvteppe, men med økt slitestyrke takket være den tette luven. Flotex er har Allergy UK Seal of Approval™ og er tilgjengelig i et bredt utvalg farger og stimulerende design.
Gå til Flotex-kolleksjonen

Tessera – teppefliser

Tessera har et stort utvalg teppefliser med forskjellige utforminger. Flere formater er tilgjengelige, inkludert planke- og Xl-fliser som åpner for kreativ gulvdesign. De har en trinnlydreduksjon på opptil 30 dB. Retningsfrie fliser er tilgjengelige og reduserer svinnet ved legging til 2 %.
Gå til Tessera-kolleksjonen

Tessera
Coral Welcome

Nuway og Coral – inngangsmatter

Rengjøringskostnadene kan reduseres med opptil 65 % ved å holde unna smuss og fuktighet ved inngangen. Vår Nuway-kolleksjon er den anerkjente markedslederen innen tekniske inngangsmatter. Nuway-systemet er et prima førstelinjeforsvar for å hindre smuss og fuktighet i å komme inn i bygninger via skosåler og dekkmønstre på rullestoler. Det hjelper til med å holde de innendørs gulvene tørrere og renere samtidig som det forebygger skliuhell.

Vår Coral-kolleksjon har vært markedsledende innen inngangsmatter i tekstil i 50 år. Nå er utvalget større enn noensinne med pene og bærekraftige renholdsfunksjoner, og mattene er tilgjengelige i modeller og konstruksjoner som kan tilpasses alle bruksområder, budsjetter og krav til estetikk. Coral inngangsmatter kan forlenge gulvenes levetid, gi betydelig reduserte rengjøringskostnader og redusere risikoen for skliuhell.
Gå til Inngangssystemer

Infeksjonskontroll

Infeksjonskontroll

Bidrar til å vinne kampen mot sykehusinfeksjoner

Når det gjelder infeksjonskontroll og å få bukt med sykehusinfeksjoner, hva er vel bedre enn å begynne med gulvet og jobbe seg oppover?

Det er bevist at våre Marmoleum-produkter hindrer utvikling og spredning av infeksjoner som MRSA, norovirus og C. difficile og bidrar til et sunnere og mer hygienisk miljø i alle deler av et sykehus.

infeksjonskontroll

Marmoleum

Marmoleum er kåret til den foretrukne gulvløsningen for dagens helseinstitusjoner. Sykehus, private klinikker, sykehjem og omsorgsboliger kan alle med fordel bruke Marmoleum som et hygienisk gulvbelegg som er enkelt å rengjøre og vedlikeholde og samtidig er slitesterkt, trygt og komfortabelt for alle som beveger seg til fots og ved hjelp av hjul.

✔ Infeksjonskontroll
✔ Inneholder ikke ftalater
✔ Hindrer bakterievekst
✔ Allergigodkjent
✔ Lavt utslipp

Marmoleums evne til å hindre bakterievekst har sitt utspring i de naturlige råvarene som inngår i produksjonen av belegget, nemlig linolje. Gulvbeleggets antibakterielle egenskaper er iboende i produktet og vil ikke svekkes over tid. Det gjør at en kan føle seg trygg på konstant beskyttelse fra første øyeblikk.

Uavhengig testing utført ved University of Glasgow har bevist at Marmoleum har en unik egnethet for en rekke forskjellige miljøer der hygiene og kontroll over bakterier som MRSA eller E. coli er av daglig betydning. Testresultatene for MRSA, norovirus og C. difficile kan lastes ned nedenfor.

The Christie strålebehandlingsenhet – Marmoleum
Linoleum

Referanser

La deg inspirere av våre referanser

Mange helseinstitusjoner verden over har lagt gulv fra Forbo Flooring Systems før deg. Gå til vår referanseseksjon og bli inspirert av eksisterende Forbo-løsninger for gulvbelegg i helsemiljøer. Referanseoversikten hjelper deg å se produktene i bruk og hvordan de er lagt.
Se referanser

Referanser innen helseinstitusjoner

Gulvplanlegger

Gulvplanlegger og designtjeneste

Vi har flere verktøy og tjenester som kan hjelpe deg med å skape gulvet og avgjøre hva som vil passe best. Vår gulvplanlegger hjelper deg å plassere hvilke som helst av våre gulv i et helsemiljø, eller til og med sette dem sammen for å se hvordan dette fungerer.
Begynn å leke deg med gulvplanleggeren

Designtjenesten vår stopper ikke der. Vi kan hjelpe deg med å designe gulvet. Vårt team av designere er klare for deg. Ta kontakt og fortell dem hva du trenger, send dem bilder av den nåværende situasjonen eller den ønskede løsningen, så utarbeider de planløsninger og foreslår produkter.
Kontakt vårt designteam

Gulvplanlegger

Global aktør

Globale partnerskap

Ansvaret for å opprette globale partnerskap med nøkkelkunder er betrodd våre mest erfarne Key Account Managers. De er dedikert til kundeservice, og deres eneste mandat er å sørge for at Forbo leverer en gulvløsning som er optimal for dine behov.

• Vi kan levere internasjonale tilbud og har erfaring med internasjonale bestillingsprosesser og lokale forskrifter
• Vi administrerer internasjonal logistikk
• Vi har 20 års partnerskap med kunder verden over

Som global partner står vi ved din side lokalt. Vårt designteam kan tilby deg den veiledningen og hjelpen du trenger. Teknikerne våre snakker gulvleggernes språk, og slik blir alle samordnet.

Ledende global produsent

• Forbo Flooring Systems er en del av det sveitsiske Forbo-konsernet

• Nøkkeltall for Forbo-konsernet 2019:
> Netto salg CHF 1282,2 mill.
> Ansatte 5 600

• Til stede verden over:
> 25 produksjonsanlegg og distribusjonsselskaper
> 6 monteringssentre
> 48 rene salgsorganisasjoner i til sammen 38 land verden over

• Europeisk produsent med fabrikker i Storbritannia, Frankrike, Nederland, Sveits, Tyskland og Russland.

• Europeisk logistikk og servicenivå

Atalanta International School
jordas miljø

Ledende innen miljø

Vi bryr oss om deg og miljøet

• Forbo er en av grunnleggerne av World Green Building Council.
• Vi har mottatt flere utmerkelser og sertifiseringer for både produktene og produksjonsanleggene.
• Alle våre produksjonsanlegg er ISO-sertifiserte. Råmaterialer brukes effektivt, og avfall resirkuleres såfremt det lar seg gjøre.
• Vi forplikter oss til å ta samfunnsansvar, og Forbos anlegg er sertifisert i henhold til SA8000.
• I Norge er vi sertifisert som Miljøfyrtårn.

creating better environments

Pålitelig service

Vi tilbyr deg:
• En enkelt leverandør av alt du trenger innen gulv
• Lokal rådgivning, støtte og prosjektstyring på tvers av landegrensene
• Stordriftsfordeler, sikre leveranser og rask levering

Og ikke minst én kontrakt og** ett kontaktpunkt** for at du skal spare tid og penger.

Forbo designtjeneste
Salgsteam

Tenk globalt, handle lokalt

Lokale team i samarbeid med lokale representanter

Under hele prosjektets gang er din Forbo Key Account Manager det eneste kontaktpunktet hvis du har spørsmål, uansett hvor i verden du befinner deg.

Vi er overbevist om at denne tilnærmingen sparer tid, fjerner stress og usikkerhet og sørger for konsekvens og pålitelighet, uansett hvor komplekst prosjektet måtte være.