Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

3. Produksjon & distribusjon

Karbonnøytral og nullavfallsproduksjon

Scroll videre for å oppdage mer

FOR MANGE GULV KOMMER MED KARBON-
AVTRYKK

VI TAR SIKTE PÅ Å LAGE GULV UTEN ETTERLATE SPOR

Vi fokuserer på å lage produkter som kommer med en avfallsfri produksjonssyklus og er laget med 25 % eller mer resirkulert innhold som er så grønne som mulig fra design til installasjon, og som produseres ved hjelp av 100 % grønn elektrisitet der det er tilgjengelig.

Theme 3 intro image

KARBONNØYTRAL OG AVFALLSFRI PRODUKSJON

ALTFOR MANGE GULV HAR KARBONAVTRYKK - VI TAR SIKTE PÅ Å LAGE GULV UTEN Å ETTERLATE SPOR

Vi har ikke bare som mål å bruke bærekraftige materialer til produktene våre. Vi har også som mål å gjøre våre produkter så bærekraftige som mulig. Derfor jobber vi mot en avfallsfri
produksjonssyklus og produkter fremstilt med så mye resirkulert materiale som mulig.
Vi lager gulv som er så grønne som mulig i alt fra designfase til endt levetid, og som produseres så langt det lar seg gjøre med 100 % grønne energikilder og raskt fornybare råvarer. Slik produserer vi gulv som virkelig er CO₂-nøytrale uten behov for klimakompensasjon.

Sirkulasjons-klare løsninger

Ingen grønnvasking

77% mindre CO₂ utslipp

Naturlige råmaterialer

Produserer linoleum

Assendelft (NL) og Kirkaldy (Storbritannia)

I Assendelft (NL) lager vi linoleumsgulv, oppslagstavler og møbellinoleum for (kontor) møbler. Vår fabrikk i Kirkcaldy lager linoleumsfliser som Marmoleum Modular.
Marmoleum, vårt varemerke, er et ekte miljøvennlig og eviggrønt produkt. Produksjonen av dette gulvbelegget er laget av naturlige råvarer og produsert i et moderne og effektivt produksjonsmiljø som går på grønn elektrisitet og er faktisk klimapositiv fra vugge-til-port.

I våre linoleumsfabrikker brukes det store flertallet av avfallet på nytt i ny Marmoleum. Annet verdifullt avfall, som jute eller rester fra møbellinoleum baksidepapir, tilbys til parter som øker dem til svært verdifulle eller sosialt ansvarlige produkter. Installasjonsrester samles også inn og legges til resirkuleringssystemet på våre anlegg, noe som bidrar til det 43 % resirkulerte innholdet i Marmoleum.

Linoleum trim bærekraft 590x884

Produserer vinyl

Coevorden (NL), Reims (FR) og Giubiasco (CH)

Vår vinyl er produsert i ultramoderne og energieffektive produksjonsanlegg. I Coevorden lager vi vinyl til bruk i bolig- og næringsområder. Forbo Sarlino i Reims utvikler og produserer akustisk prosjektvinyl og nålfilt gulvbelegg. Vår fabrikk i Giubiasco spesialiserer seg på produksjon av homogene vinylfliser som Allura Colour, og er en ledende verdensomspennende leverandør av ESD gulvbelegg.

Vinylgulvbelegg er en del av et allsidig utvalg av produkter hvis tekniske og bærekraftige egenskaper gjennom årene har gjennomgått en metamorfose. Ved siden av å legge til mange sirkulærklare konstruksjoner handler dette om å forbedre resirkulert eller gjenbrukt innhold, avansert lakk og fargestoffer, som i dag er vannbårne, mens produktutslippene er redusert til nær null og skadelige stoffer eliminert. Vi tilbyr en kommersiell portefølje av fullt ftalatfri vinyl.

Coevorden vinyl jav bærekraft

Coral Inngang-system

Krommenie (NL)

Forbo Flooring Coral i Krommenie er fabrikken der vi produserer våre Coral inngangsprodukter. Veldesignede inngangsgulv tilbyr ikke bare en bærekraftig løsning i seg selv, de bidrar også til bærekraften i bygningen de brukes i, gjennom hele livssyklusen til den bygningen.

Vårt inngangsystem kan stoppe opptil 95 % av smuss fra å bli med inn i bygningen. På denne måten kan inngangsgulv beskytte kvaliteten på et interiør, forlenge bruken av et gulv og kutte ned på rengjørings- og vedlikeholdskostnader og bruk av vaskemidler. Vi bruker garn fra gamle fiskegarn for et stort antall av våre Coral kolleksjoner. Baksiden av vår Coral Welcome inngangsmatte er laget av resirkulerte PET-flasker.

Fiskegarn coral bærekraft 590x887

Tessera teppefliser

Bamber Bridge (UK)

Vår tuftede teppefliskolleksjon Tessera er produsert i Bamber Bridge. Med avanserte maskiner er vi i stand til å utvikle og produsere spesialiserte teppefliser som ikke er enkle å lage.

Med et minimum resirkulert innhold målt i vekt på 60 %, er våre Tessera-fliser blant teppefliser med det høyeste resirkulerte innholdet i bransjen. Noen av våre sortimenter, for eksempel Create Space 1, har til og med et resirkulert innhold etter vekt på over 75 %.

Gjennom gulvdesign lager vi tilfeldige fliser slik at de delene av gulvet som opplever tungt bruk, kan byttes ut uten at dette påvirker det generelle uttrykket. Vi eksperimenterer også med løsninger etter endt bruk, spesielt de som innebærer å skille flisenes tekstillag fra baksiden.

Teressa teppefliser bærekraft 590x886

Flotex flocked flooring

Ripley (Storbritannia) og Chateau Renault (FR)

I vår fabrikk i Ripley produserer vi Flotex nylonteppe på rull og i fliser. I 2001 eliminerte vi nesten fullstendig vår bruk av deponi ved å installere det første resirkuleringsanlegget i sitt slag for å konvertere forforbruksavfall til høyytelses teppefliser. I dag behandler dette anlegget nesten 50 tonn avfall i uken.

I vår fabrikk i Chateau Renault produserer vi våre Flotex design og tilpassede gulvløsninger. Vår fabrikk i Chateau Renault har to digitale skrivere som skriver ut skreddersydde design på hvit Flotex.

Chateau Renault

Hvordan vi takler byggeutfordringer