Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Ontwerpen voor Dementie

Al jarenlang leveren wij vloeren voor de gezondheids- en ouderenzorg. Voor meer specifieke zorg- en dementielocaties zijn we in het Verenigd Koninkrijk een partnerschap aangegaan met Dementia Services Development Centre (DSDC), een internationaal centrum dat put uit 25 jaar wereldwijd onderzoek en ervaring, om te beoordelen welke van onze producten en diensten kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie.

In samenwerking met de DSDC hebben we een speciale selectie gemaakt van onze producten en ontwerpen. Deze vloeroplossingen creëren ruimtes die de bewoners een veilig en aangenaam gevoel geven.

Ontwerpen voor Dementie FAQ
Ontwerpen voor Dementie video (Engels)

Flotex and dementia
DSDC Product Selector

DSDC geaccrediteerde producten

Vloerbedekking is een essentiële factor bij het ontwerpen van een dementievriendelijke omgeving, omdat deze niet alleen van invloed is op de veiligheid en oriëntatie van een ruimte, maar ook, wanneer correct gebruikt, kan helpen vertrouwen, veiligheid en onafhankelijkheid te bieden.

Video DSDC Geaccrediteerde Producten (Engels)

*DSDC heeft onze vloerproducten beoordeeld. Onze handig productzoeker kan u helpen met het uitkiezen van een DSDC geaccrediteerd product:
Open de Forbo Productzoeker

Uitgangspunten bij Dementievriendelijke vloerontwerpen

Kleurtooncontrast is van cruciaal belang voor het goed waarnemen van verschillende materialen.

Zowel de DSDC als de BS8300: 2009 bevelen een verschil aan van 30 graden LRV tussen verschillende kritieke oppervlakken, zoals bijvoorbeeld vloeren en muren en deuren en muren.

Aangrenzende vloervlakken moeten uit vergelijkbare kleurtonen bestaan om het risico op valpartijen te verminderen.

LRV’s van vloeren, die aan elkaar grenzen, moeten binnen 8 graden ten opzichte van elkaar liggen (minder is beter) en niet meer dan 10 graden.

Overgangsstroken/strips moeten binnen 3 graden van de kleurtonen van de beide oppervlakken liggen

Het is aanbevolen dat de plinten contrasteren met zowel de muur en de deur waar mogelijk.

Surestep texture 89012 leather

Do's and Dont's

Licht Reflectie Waarden (LRV) zijn erg belangrijk bij het ontwerpen voor dementieomgevingen. Contrast is van cruciaal belang tussen oppervlakken zoals vloeren en muren en muren en deuren. Forbo heeft een aantal "Do-en-Don'ts" opgesteld, op basis van de richtlijnen van het DSDC, om u een startpunt te bieden bij interieurontwerpen.Ga naar Do's en Don'ts

30 step LRV rule
Bespoke Design Service

Forbo Ontwerpservice

Het Forbo ontwerpteam kan u helpen uw ideeën tot leven te brengen met onze gratis Ontwerpservice. Of u nu inspiratie opdoet van een bepaald door DSDC geaccrediteerd product dat door het plan moet worden uitgevoerd of dat u eenvoudig uw schema in het echt moet zien, we kunnen planborden van uw ontwerp maken, compleet met productmonsters.
Voor gebieden met specifieke vereisten, zoals veiligheidsvloeren of akoestische vloeren, kan ons team hulp en advies bieden over dementievriendelijke producten die voldoen aan uw behoeften, allemaal ontworpen om te werken met uw visualisatie.
Meer over de Forbo Ontwerpservice