Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo ontwerpwedstrijd

Op weg naar de toekomst

Als schoolleiding bent u dagelijks bezig met de toekomst. De toekomst van iedereen in de klas. Van alle eerstejaars die bij u op school hun start maken, tot de laatstejaars die straks weer ergens anders verder zullen bouwen aan hun toekomst.

scholenactie

Al 120 jaar de duurzaamste

Ook Forbo zet zich als fabrikant van Marmoleum vloerbedekking graag in voor een duurzame toekomst voor iedereen die nu en straks op school zit. Wij doen dat al 120 jaar en zijn van plan dit ook nog de komende 120 jaar te blijven doen!

Wie jarig is, trakteert!
En omdat we dit jaar 120 jaar bestaan trakteren we! We hebben een speciaal linoleum lespakket samengesteld, vol leuke en leerzame items.

scholenactie

Spreekbeurt en Linoleum lespakket

scholenontwerpwedstrijd

KBS St Jozef wint scholenontwerpwedstrijd

Forbo organiseert al een aantal jaren met succes een ontwerpwedstrijd voor basisscholen met als thema: Op weg naar een duurzame toekomst
De winnares van dit jaar is Esmee Drijver uit groep 8 van KBS St. Jozef.

Lees hier het artikel in Schooldomein nr 1: KBS St. Jozef wint scholenontwerpwedstrijd

Linoleum lespakket

Onze kennis van duurzame materialen willen we graag delen met de volgende generaties. Daarom hebben wij een linoleum lespakket samengesteld, vol leuke en leerzame items. Hiermee maken leerlingen kennis met linoleum en het linoleummerk Marmoleum; de enige CO2 neutraal geproduceerde vloerbedekking.

Waarom een lespakket?
Kinderen leren dat alles wat we gebruiken, om in te wonen, in te spelen en in te leren, wel eerst gemaakt moet worden. We willen kinderen daarom ook leren dat we met de productie en benodigde grondstoffen om dingen te maken, bewust om moeten gaan.
Naar het linoleum lespakket

schoolactie

Met de Marmoleum vloeren waarop kinderen leren en spelen, leggen we dagelijks letterlijk en figuurlijk de basis voor de toekomst. En er is aantoonbaar een verband tussen de vloer, de leeromgeving en de resultaten van de leerlingen.

scholenactie

Uniek schildje cadeau

Wie kiest voor een Marmoleum vloer, kiest bewust voor duurzaamheid en de toekomst. Wij kunnen ons best voorstellen dat iemand dat wil uitdragen, bijvoorbeeld om anderen te inspireren. Scholen die de keuze maken voor een Marmoleum vloer, krijgen daarom een uniek schildje cadeau. Een plaquette van hoge kwaliteit om op te hangen in school om te benadrukken dat je als school óók in de vloerkeuze bezig bent met de toekomst van de kinderen.
Vraag een Marmoleum schildje aan

Spreekbeurtpakket

Hoe leuk is het voor kinderen om dat wat ze geleerd hebben ook over te brengen op hun klasgenoten. Speciaal voor alle kinderen die iets willen vertellen over linoleum hebben we dit spreekbeurtpakket ontwikkeld. In dit pakket vind je alle informatie over het ontstaan van linoleum, de fabriek van Forbo en hoe je linoleum gemaakt wordt.

Ook vind je in dit pakket foto's en filmpjes die je kunt laten zien tijdens de spreekbeurt.
Heel veel succes, laat je ons weten hoe het ging?
Download het spreekbeurtpakket

Spreekbeurtimage