Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linoleum vloerinspiratie

Trend 2021 FunkyFolklore

FunkyFolklore

Marmoleum: kleurrijk en duurzaam

Een nieuwe vrolijke en optimistische sfeer domineert deze woontrend Funky Folklore voor 2021/2022 met aandacht voor ontwerpers en handgemaakt design uit alle windstreken

Een warme basis op de vloer

De sfeer is 100% Funky Folklore met warme kleuren zoals steenrood, roestbruin, oranje en groen en retro dessins zoals bloemen, strepen en tye dye effecten waardoor een seventies revival zichtbaar wordt. Voor Eigen Huis & Interieur en het Belgische tijdschrift Feeling Wonen koos stylist en trend forecaster Monique van der Reijden als basis voor deze trendproductie Marmoleum Fresco uit de Marbled collectie in de kleuren Henna 3203 en Ruby 3273 uit om een statement te maken voor meer warme kleuren en natuurlijke structuren als vloer in een modern interieur.

Marmoleum kleur 3203 Henna
Marmoleum kleur 3273 Ruby

FunkyFolklore- Marmoleum Ruby en Henna

Balans met blauw

Met zoveel warme rood-oranje tinten en naturel kleuren en materialen in één interieur is blauw als frisse accentkleur een aanrader. De roestbruine Marmoleum vloer is perfect als vloer voor in de eetkamer dankzij de onderhoudsvriendelijke en duurzame kwaliteiten en met de nieuwe ronde eettafel van Muller-Van Zeveren voor Hay en het folklore servies van Seletti ontstaat de nieuwe sfeer. De poefs van modemerk Missoni geven de modische draai en de serviezen van OttoLenghi voor Serax zijn echte must-have’s voor kookliefhebbers.

funkyfolklore - balans met blauw

Folklore Kunst

Duurzaam en handgemaakt design heeft de voorkeur in dit nieuwe folklore interieur. Het vrolijke kunstwerk is van Raphael Adjetey Adjei Mayne voor Art-Fix zet de toon voor meer kleur en dessins in huis. De combinatie van warmrood en roestbruin is spannend en warmt de sfeer meteen op. Doordat Marmoleum een natuurlijke en matte uitstraling heeft ‘werkt’ een meer uitgesproken kleur goed als basis.

Folklore kunst

Hip rotan op rood

Mix een kleurrijke basis zoals de Marmoleum Fresco Ruby 3273 vloer met hip rotan en handgemaakte accessoires. Het wandkleed van ontwerpster Milla Novo is een kunstwerk dat tevens de akoestiek en tactiliteit verbeterd.

funkyfolkore - hip rotan op rood

Stylingtip

Een explosie van bloemen, strepen en folklore dessins in design geven het interieur van nu meer positieve vibes! Op de vloer is de roestbruine Marmoleum Fresco Henna 3202 van Forbo een mooie warme basis voor de modische folklore look die refereert naar de retrostijlen uit de jaren ‘70/’80.

Funkyfolklore-stylingtip

Oranje in de hoofdrol

De opkomst van de jaren zeventig kleurenmix; oranje – groen – paars – bruin en steenrood maakt de komende jaren een comeback in de woontrends. Deze kleuren worden nu in een strakkere, mattere en duurzamere vorm gegoten. Hierdoor ontstaat een nieuwe chique look en warmt het interieur zicht op voor meer sfeer, comfort en beleving. Voorbeeld is de combinatie van de Marmoleum Fresco uit de Marbled collectie van Forbo in de kleuren Henna 3202 en Ruby 3273 stoeltjes Fromme van ontwerper Tom Chung voor Petite Friture en bijzettafel/krukje Allié ontworpen door Luca Nichetto voor La Manufacture.

Funkyfolklore-oranje

Eigen Huis & Interieur 4 - 2021

Nu in de winkel: editie 4 van Eigen Huis & Interieur, het grootste designblad van Nederland!

Haal hem in huis of bekijk hier alvast de nieuwste woontrend: FunkyFolklore

EH&I 04-2021: Trendshopping FunkyFolklore

Credits totale trendpagina:
Trendproductie: FunkyFolklore i.s.m. Trend Compass
Artdirection & Styling: Monique van der Reijden
Fotografie: Kaatje Verschoren

eh&i4-2021