Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum stories

Bureau

Interior plan for hot desk area of BUREAU by Roz Barr Architects

De architect

Roz Barr is oprichter en directeur van Roz Barr Architects en komt oorspronkelijk uit Schotland. Ze studeerde aan de Glasgow School of Art voordat ze architectuur ging studeren en voltooide haar opleiding in Londen aan de Bartlett, UCL. Zij heeft gewerkt in Hong Kong en Vancouver en is al meer dan 20 jaar werkzaam in Londen.

Tot de geselecteerde werken behoort haar voorstel voor een nieuwe kerk in Noorwegen, waarvoor zij internationale erkenning heeft gekregen. Voor haar restauratie van de St Augustine's kerk in Hammersmith, Londen, won zij vele prijzen.

Roz heeft onder andere lesgegeven aan de Architectural Association, Londen en de Bartlett School of Architecture, UCL Londen. Momenteel is zij Vice President of Education bij de RIBA.

Portrait of Roz Barr by Valerie Bennet

Marmoleum Story
RozBarr - Bureau

De praktijk

Roz Barr Architects is een Londens architectenbureau dat zich toelegt op het zorgvuldig vervaardigen van architectonische oplossingen door middel van het maken van een proces. Dit komt tot uiting in het rigoureuze niveau van detail en onderzoek dat in hun projecten wordt geïnvesteerd.

Het bureau is toegewijd aan het produceren van hoogwaardige en inventieve ontwerpen - niet als een middel om architectonische 'statements' als zodanig te produceren, maar vanuit de overtuiging dat het vermogen om innovatief en mooi werk te produceren voortkomt uit de wisselwerking tussen inhoud, context en een gevoeligheid voor de eisen van de klant.

Het bureau, dat in 2010 werd opgericht, heeft een groeiende portefeuille van projecten die worden gedefinieerd door hun uitgesproken ethos van het maken. Het bureau heeft een breed scala aan projecten uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten met klanten uit de private, publieke, commerciële en culturele sector.

rozbarr.com

Architectural models by Roz Architects
CGI of Design District area generated by Continuous (formerly Uniform)

De opdracht

In 2020, drie weken voordat alles veranderde, kreeg Roz Barr architects de opdracht voor het ontwerp van een innovatieve en hoogst individuele nieuwe ledenclub voor de creatieve huurders van Greenwich's Design District.

Alles werd op afstand ontworpen, maar met een Covidvrije toekomst in gedachten. En met de overtuiging dat er een verlangen zal zijn, een behoefte van mensen om zich weer te engageren, om weer samen te komen als een gemeenschap. Sinds oktober 2021 is de club, 'Bureau', een feit.

Het district

In het hart van Greenwich Peninsula ligt Design District, het eerste permanente, speciaal gebouwde centrum voor de creatieve industrie in Londen. Een gebied voor mensen die werken voor de creatieve industrie, een creatieve hub voor gelijkgestemden.

Ontworpen en ontwikkeld door Knight Dragon, en ontworpen door acht vooraanstaande architecten, ondersteunt de verzameling van 16 unieke gebouwen van het Design District een ecosysteem van 1.800 creatievelingen, waaronder individuele makers, ambitieuze starters, baanbrekende ondernemingen en industrieleiders.

designdistrict.co.uk

Detail of the Design District photography Taran Wilkhu
Bureau photography by Alex Upton

Bureau

Bureau, gevestigd in twee speciaal ontworpen gebouwen op Greenwich Peninsula, is een club voor leden en een productieve werkruimte voor creatieven. Het is een betaalbare en dynamische ruimte om samen te werken, ideeën uit te wisselen, te socializen en deel te nemen aan het omringende creatieve ecosysteem van Design District.

Het innovatieve en veelzijdige lidmaatschapsmodel van Bureau is ontworpen om de gemeenschap te voeden en te verbinden. Om deze centrale lidmaatschapsclub te creëren, een mix van co-working, flexibele ruimte, is de huur ongelooflijk laag. De ethos is om een jongere generatie aan te spreken, start-ups, om een echte leuke mix te hebben.

Bureau gaat over het opbouwen van een gemeenschap, het is een plek voor mensen in de creatieve industrie om te werken, samen te werken, te genieten van evenementen en te netwerken met hun collega's.

bureau.club

Het material

Centraal in het ontwerp van Bureau staat de focus op mensen en hoe zij werken en het creëren van een verscheidenheid aan studioruimten voor een betaalbare prijs waarbij flexibiliteit de kern van het concept vormt.

De ruimte is ontworpen als een elegante, verfijnde omgeving met een mix van bleke tinten en natuurlijke materialen - felle kleuren worden gebruikt, maar zijn verfijnd en afgemeten, terwijl aandacht voor detail en een ambachtelijke aanpak de kwaliteit van het ontwerp garanderen.

Het interieur van Bureau viert materialiteit en het verhaal over maken. Roz Barr's benadering van materialen is eerlijk en utilitair maar toch verfijnd. Overal wordt een minimale structuur gebruikt, die vooral tot uiting komt in blootliggende gegalvaniseerde metalen wanden en vezelcementplaten, afgewisseld met linoleumafwerking.

Material moodboard for Bureau by Roz Barr Architects
Marmoleum Berlin red photography by Alex Upton

Marmoleum

Meer dan 1000 m2 Marmoleum is geïnstalleerd in Bureau.

Voor de vloeren heeft Roz Barr 3 verschillende Walton kleuren gekozen.
3352 | berlin red, 3358 | petrol, and 171 | cement

Voor de tafelbladen en verticale panelen is een reeks van verschillende meubellinoleum kleuren gebruikt.
4184 | olive, 4154 |burgundy and 4185|powder

Voor meer informatie over het project kunt u ook de volgende artikelen lezen:

Artikel 1
Artikel 2
Artikel 3
Artikel 4

We willen graag de volgende mensen bedanken:

Roz Barr, Roz Barr Architects
Helen Arvanitakis, director of Design District.
Gal Keshet | regie, camerawerk en nabewerking

Valerie Bennet | portretfoto Roz Barr
Alex Upton | interieurfoto Bureau
Taran Wilkhu | foto Design District
Continuous (formerly Uniform) | CGI impression of London Design District