Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum Design Challenge

Dezeen en Forbo Flooring hebben de handen ineengeslagen en lanceren een wereldwijde ontwerpwedstrijd die architecten en designers uitdaagt om een "space-in-a-space" te ontwerpen die het welzijn bevordert met behulp van Forbo's Marmoleum.

Een inspirerende ruimte die ontspanning biedt en het welzijn bevordert in omgevingen zoals ziekenhuizen, scholen en kantoren - overal in elke ruimte waar je kunt spelen, leren, werken of genezen.

Marmoleum, de beste natuurlijke vloer

Marmoleum, bijna voor 100% gemaakt van natuurlijke grondstoffen, vermindert niet alleen de impact op het milieu, maar verbetert ook binnenruimtes door het bevorderen van een tastbare en visueel aantrekkelijke link naar de natuurlijke wereld. Marmoleum is bestand tegen microbiële groei, bevat geen ftalaten en allergenen en zorgt zo ook voor een gezond binnenklimaat.

Door voor Marmoleum te kiezen, maak je niet alleen een milieubewuste keuze, maar omarm je ook biofilisch design en creëer je interieurs die aansluiten bij de menselijke behoefte aan verbinding met de natuur.

Ontdek Marmoleum
Bekijk de volledige Marmoleum collectie

Marmoleum Solid - 2024

De challenge

Deelnemers moeten een ruimte van 10 vierkante meter ontwerpen voor installatie in binnenruimten zoals ziekenhuizen, scholen of kantoren (niet-residentieel). Marmoleum moet worden geïnstalleerd als vloerbedekking en kan optioneel worden toegepast op de muren tot een hoogte van één meter. Deelnemers kunnen ook Forbo's Furniture Linoleum en bulletin board toepassen op objecten in de ruimte.

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen van 18 jaar of ouder, uit elk land ter wereld, die professioneel of educatief betrokken is bij architectuur en design.

Wat levert het jou op?

Voor de winnaar is er een geldprijs van £5000 (5000 Engelse Ponden, zo'n 5800 euro), toegekend via Dezeen. Het winnende ontwerp wordt geproduceerd en tentoongesteld in de showroom van Forbo Flooring in Nederland.

De winnaar wordt ook uitgenodigd om het lanceringsevenement in Nederland bij te wonen, met de mogelijkheid om juryleden en belangrijke mensen binnen Forbo Flooring te ontmoeten. Er zal ook aanzienlijke exposure zijn door de publicatie van het winnende project op Dezeen en haar social media kanalen, evenals via de verschillende Forbo Flooring social kanalen wereldwijd.

Juryleden

Deelnemen aan deze challenge

Om mee te doen aan de wedstrijd kun je je inschrijven via onderstaand formulier. Je ontvangt een informatiepakket inclusief 2 Marmoleum stalen om kennis te maken met het materiaal.

In de bevestigingsmail staat een link om je ontwerp te uploaden.

Alle ontwerpen moeten uiterlijk 30 april 2024 voor 00.00 uur CET zijn ingeleverd.

Marmoleum Design Challenge – Brief and rules

Als je je voor 21 maart inschrijft krijg je exclusieve toegang tot een speciale online product deepdive met Q&A om directe informatie te krijgen over Marmoleum, de collectie en de challenge. Ook biedt dit de mogelijkheid om vragen te stellen aan een van de juryleden en achtergrondinformatie te krijgen.

Om mee te doen moeten uiteraard de wedstrijdvoorwaarden gelezen zijn, en moet er akkoord gegaan zijn met deze voorwaarden.

Marmoleum Design Challenge - Terms & conditions

Wil je meedoen? Registreer je dan eerst. Als je meedoet, ga je akkoord met de wedstrijdvoorwaarden.

Je ontvangt een bevestigingsmail met een link om jouw inzending te uploaden. We vragen je dat in het Engels te doen vanwege het internationale karakter van de challenge. De deadline is 30 april 2024.

De volgende informatie is verplicht:

  • De naam van het ontwerp.

  • Een beschrijving van het ontwerpidee en een uitleg hoe het voldoet aan de opdracht (maximaal 500 woorden).

  • Minimaal 5 en maximaal 10 driedimensionale visualisaties van het idee.

  • Een moodboard van materialen die gebruikt zijn in het ontwerp.

  • (Optioneel) Video of animatie die het idee laat zien (aangeleverd/te zien via een URL).

  • Elke aangeleverde afbeelding moet een enkele afbeelding zijn, vrij van logo's of tekst. Het moeten JPG's zijn met een minimale resolutie van 72 dpi en een maximale bestandsgrootte van 1 MB per stuk.

Moodboard - Marmoleum Solid

Over Forbo Flooring

Forbo Flooring Systems is een betrouwbare en wereldwijde leverancier van hoogwaardige vloerbedekkingen zoals linoleum, LVT, tapijttegels, vinyl en entreevloeren.

Over Dezeen

Dezeen is 's werelds meest invloedrijke architectuur-, interieur- en designtijdschrift, met meer dan drie miljoen maandelijkse lezers en meer dan zeven miljoen volgers op sociale media.