Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Verbonden Ruimtes: Samenwerken

VERBONDEN RUIMTES: SAMENWERKEN

Jason Holmes, Hoofd Textile Design
januari 2019

Tessera Nexus 3506-3503

Verbazingwekkend genoeg bedroegen de kosten van afwezigheid door productiviteitsverlies in 2017 alleen al in het Verenigd Koninkrijk 18 miljard pond. Onderzoek heeft aangetoond dat het fysiek samenbrengen van werknemers in een open omgeving de motivatie, samenwerking en productiviteit aanzienlijk kan bevorderen, dus het is geen verrassing dat veel bedrijven deze informelere indeling hanteren. Jason Holmes, hoofd Textile Design bij Forbo Flooring Systems, bespreekt hier de groeiende belangstelling voor de manier waarop fysieke ruimtes van invloed zijn op het vermogen van werknemers om samen te werken en effectieve communicatie te bevorderen.

Als het gaat om het inrichten van werkplekken, lijken veel onderzoekers het eens te zijn over de positieve invloed van face-to-face en informele interacties - en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Face-to-face interacties kunnen zorgen voor duidelijke verbindingen en mogelijkheden voor informatie-uitwisseling, samenwerking, netwerken en het oplossen van problemen.

Maar dat is nog niet alles, uit studies blijkt ook dat de inrichting van een werkomgeving van invloed kan zijn op de concentratie, privacybehoeften en creativiteit van werknemers, wat rechtstreeks van invloed is op hun gezondheid, geestelijk welzijn en cognitieve prestaties.

Daarom is het belangrijk om kantoren te ontwerpen vanuit een holistisch oogpunt - en hoewel er veel verschillende lay-outs zijn die kunnen worden toegepast voor een werkruimte waar wordt samengewerkt, blijven open kantoorontwerpen het populairst. Wanneer meerdere mensen op dezelfde plek werken, is de kans groter dat ze ideeën delen en om input vragen, en dat er meer interactie is om relaties op te bouwen. Het kan ook een positief effect hebben op de gezondheid van de werknemers, aangezien de opstelling mensen aanmoedigt om op te staan en vaker te bewegen.

Tessera Nexus 3501 3507
RICS Edinburgh Kitchen Area

Maar ook de open-planformule blijft evolueren. Het concept hoeft niet langer te worden geconcentreerd op één grote ruimte gevuld met groepjes tafels. In plaats daarvan worden open kantoorruimten steeds meer een omgeving zoals thuis, waar mensen met elkaar in contact komen en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Binnen deze nieuwe open ruimten vinden we pauzezones, keukens, vergaderruimten en werkplekken, die allemaal hun eigen unieke identiteit hebben, maar toch naadloos met elkaar verbonden moeten zijn.

Zo proberen sommige bedrijven de keuken tot het 'hart van het kantoor' te maken, waar mensen met elkaar in contact kunnen komen, terwijl veel pauzeruimten meer op huiskamers beginnen te lijken, waar mensen zich kunnen ontspannen en met hun collega's kunnen praten.

De trend om kantoren te de-formaliseren is nu de sleutel tot stressvrije omgevingen en minder gestructureerde ruimtes met zachtere ontwerpen en non-corporate stijlen, die de grenzen tussen werk en leven kunnen doen vervagen. Zoals Steve Jobs ooit zei: "Ideeën ontstaan niet in de directiekamer, ze ontstaan in de gang", dus het faciliteren van spontane ontmoetingen en discussies is essentieel voor het creëren van een werkomgeving waar samenwerking centraal staat.

Ontspannen omgevingen kunnen worden gecreëerd door het gebruik van eclectische mixen van niet-traditionele kantoorinrichting, waardoor keuze en vrijheid in een verscheidenheid van werkplekken mogelijk wordt. Bovendien is het voor een grotere betrokkenheid van werknemers van cruciaal belang dat zij kunnen kiezen waar zij willen werken en/of ontspannen, en dit is niet mogelijk met traditionele statische bureauopstellingen. Zachte scheidingswanden en verplaatsbaar meubilair worden steeds populairder, omdat deze items door de gebruikers kunnen worden aangepast om aantrekkelijke en aantrekkelijke werkplekken te creëren, die de productiviteit behouden en tegelijkertijd de mate van samenwerking en innovatie verhogen.

Tessera Nexus 3506 3503

Rekening houdend met deze verschillende gebieden, moeten facility managers ook de fundamenten van elk gebied beoordelen; bepalen waarvoor de ruimte zal worden gebruikt en wie deze zal gebruiken, om te zorgen voor de juiste specificatie van de vloerbedekking. Zorgvuldig overwogen vloerkeuzes kunnen helpen om een multifunctionele ruimte te creëren, dus het is de moeite waard om te kiezen voor producten die zijn ontworpen om naast elkaar te werken om een volledig geïntegreerd vloerschema te creëren.

Overal in gangen, pauzeruimtes en keukenvoorzieningen bijvoorbeeld, moet een praktisch en duurzaam product zoals vinyl of linoleum worden geïnstalleerd, omdat deze bestand zijn tegen veel loopverkeer en gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. En voor ruimtes waar de eerste indruk telt, zoals de receptie van een gebouw, bieden luxe vinyl tegels (LVT) de perfecte balans tussen esthetiek en duurzaamheid.

Ook hier is het de moeite waard om te zoeken naar veerkrachtige producten die goed werken naast tapijttegels, omdat ze vaak naast elkaar worden gelegd in open kantoorruimten met verschillende zones - bijvoorbeeld in gebieden waar werkruimten of vergaderruimten die een warmere en comfortabelere vloerbedekking nodig hebben, grenzen aan thee- en koffiepunten.

Tapijttegels zijn een van de meest effectieve kantooroplossingen, omdat het modulaire formaat zich leent voor een snellere installatie en het mogelijk maakt kantoorplannen gemakkelijk aan te passen aan toekomstige eisen, om de steeds evoluerende werkruimte te helpen. Bovendien verandert ook het design van tapijttegels voortdurend en weerspiegelt het de interieurtrends. Forbo's nieuwe Tessera Nexus collectie bijvoorbeeld, is ontworpen als een flexibel ontwerpmiddel om multifunctionele ruimten tot één samenhangend geheel te maken.

Met een subtiele lineaire basis met daarbovenop een zacht kinetisch silhouet, is Tessera Nexus een verfrissend alternatief voor de organische stijl die momenteel de tapijttegelmarkt domineert - wat op zich een weerspiegeling is van de veranderende focus van de werkplek. De collectie is opgebouwd uit eenvoudige kleuren, elementen en tinten en geeft ontwerpers de vrijheid om verbanden te leggen in het interieur - ruimtes op subtiele wijze met elkaar te verbinden voor rustige reflectie of samenwerking in groepsverband.

Tessera Nexus 3508 groupchat