Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Vloeroplossingen voor kantoren

Een gezonde werkomgeving

Wie zich prettig voelt, is een leukere collega, slaapt beter, is gezonder en minder vaak ziek. Akoestiek, licht en luchtkwaliteit hebben allemaal invloed op de werkruimte. Onze kantoorvloeren dragen positief bij aan die aspecten.

Euronet Polska Office

Een fijne werkplek

Een fijne werkplek maakt je productiever.

Je wordt productiever, bent aardiger voor je collega’s en hebt energie voor tien. Maar wat is een prettige werkomgeving? Er zijn veel factoren die daar invloed op hebben, zoals licht, luchtkwaliteit, akoestiek, maar ook het interieur.

De vloer heeft meer impact op fysiek en mentaal welbevinden van medewerkers dan je misschien zou denken. Een goede vloer absorbeert geluid, is hygiënisch te reinigen en zorgt er zelfs voor dat de verlichting in een werkruimte optimaal is. Alles bij elkaar opgeteld, moet een goede kantoorvloer aan heel wat eisen voldoen.

Met meer dan 100 jaar ervaring durven we wel te zeggen dat we voor elke kantoorruimte een passende vloer hebben.

Marmoleum Terra 5804
The Edge Deloitte Office Amsterdam

Licht prestaties

Daglicht en verlichting hebben invloed op de productiviteit op het werk. Bij het ideale licht hoef je minder te knijpen met je ogen of je juist heel erg in te spannen om goed te zien. Ook de vloer heeft invloed op licht. In dit verband zijn de zogenoemde LRV’s (lichtreflectiewaarden) belangrijk.

Wij leveren die gegevens bij de vloer. Zo zorg je niet alleen voor voldoende licht, maar bespaar je ook op verlichting. Hoe lichthinder tot productiviteitsverlies kan leiden? Da’s eigenlijk heel simpel: storende reflecties in een computerscherm of slechte contrasten leiden tot verliezen van tientallen procenten. In bepaalde omstandigheden is het goed om op te passen met sterk glimmende vloeren, die kunnen zorgen voor hinderlijke reflecties. Voor elk kantoor bieden wij een passende vloer.

Goede verlichting is cruciaal, maar ook daglicht en uitzicht op natuur spelen een belangrijke rol. Uitzicht helpt de ogen ontspannen en opnieuw te focussen.

Kwaliteit van de binnenlucht

Een van de belangrijkste problemen in de werkomgeving is een slechte luchtkwaliteit. De oorzaak is vaak slechte ventilatie en verdamping van vluchtige organische stoffen uit oa. meubels en vloeren. Door de luchtkwaliteit te verbeteren – met bijvb. een klimaatbeheersingssysteem icm. natuurlijke ventilatie – werken mensen prettiger. Ook een individueel regelbare temperatuur heeft positieve effecten op de productiviteit. Onderzoek wijst uit dat een betere luchtkwaliteit leidt tot een verhoogde productiviteit van maar liefst 11%.
Ook de vloer heeft invloed op de luchtkwaliteit. Mede daarom maken wij ons Marmoleum van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. De vinylvloeren van Forbo Flooring zijn ftalaatvrij en zorgen niet voor schadelijke emissies. Door vloeren op de juiste manier te reinigen, voorkom je zo veel mogelijk opdwarrelen van stof. Ook dit komt de luchtkwaliteit ten goede.

Tessera in office

Slechte lucht is met het blote oog nauwelijks waar te nemen, maar heeft een grote invloed op de productiviteit van medewerkers en kan leiden tot luchtwegaandoeningen en andere ziekten.

flotex planks

Een prettige akoestiek

Als de akoestiek in een kantooromgeving niet goed is, leidt dat al snel tot productiviteitsverlies. Ga maar na: collega’s die gesprekken voeren, rinkelende telefoons en zoemende printers en computers. Het (akoestisch) ontwerp van een kantooromgeving sluit idealiter aan bij de activiteiten van de werknemers. De vloer speelt hierbij een belangrijke rol.

Flotex en Tessera verminderen het loopgeluid in een ruimte tot twee klassen (10dB). Harde vloeren halen mindere resultaten, al scoort Marmoleum weer beter dan hout en steen bijvoorbeeld. Forbo produceert tegenwoordig speciale vloerruggen. Deze softbac-vloeren absorberen tot wel 28dB geluid.

Ongunstige akoestiek kan leiden tot ziekteverzuim, het aanmaken van stresshormonen, verminderde werktevredenheid en onderlinge irritaties.

Een gezonde Look & feel

Medewerkers die lekker in hun vel zitten, melden zich minder vaak ziek. Een goede vloer kan bijdragen aan minder ziekteverzuim. De vloer is altijd zichtbaar. De uitstraling van die vloer heeft dus invloed op de look & feel van een kantoor. Er zijn veel aanwijzingen dat diversiteit in kleur- en materiaalgebruik invloed hebben op het welbevinden van mensen. Een vloer kan er bovendien voor zorgen dat mensen meer gaan bewegen. Beweging heeft een positieve invloed op de cognitieve capaciteiten, algemene gezondheid en stemming van een mens. Elementen die werknemers op een ongedwongen manier kunnen ‘verleiden’ tot meer beweging op de werkvloer zijn vb. visueel aantrekkelijke trappen en stimulerende looproutes naar printers, koffiemachines en postvakken. En dan zijn er nog de praktische voordelen van een goede vloer. Zo biedt Marmoleum bijvoorbeeld een natuurlijke bescherming tegen bacteriën, ideaal voor een schone werkomgeving.

office

Trendy spots

Trendy spots

Net als restaurants en winkels transformeren kantoren tot trendy spots. Uitnodigend om de beste mensen aan te trekken die dan optimaal met elkaar kunnen presteren en zich thuis voelen. Dit vereist een omgeving met aandacht. Functies en taken zijn meer en meer aan verandering onderhevig, daarom zijn flexibiliteit en interactie begrippen die bij het inrichten van kantoren aan de basis liggen.

De toegenomen vraag naar thuis werken, in combinatie met de groei van zelfstandige ondernemers, laat een nieuwe ontwikkeling zien van verzamelkantoren: coworking hotspots die individuele werkplekken hebben en tevens gelegenheid bieden tot ontmoetingen.

BE Joe FM
Flotex planks wood

Flexibiliteit

Een dynamische omgeving is vandaag de dag een must om in te spelen op nieuwe situaties. Flexibiliteit is een belangrijk thema bij het inrichten van werkplekken door optimale beweeglijkheid in meubilair, afgestemde verlichting en klimaatbeheersing, technologie op maat etc.

Forbo ontwikkelde een uitgebreid gamma aan planken en tegels waarmee verbluffende vloerdesigns kunnen worden gecreëerd. Denk maar aan onze Marmoleum Modular, Flotex planken , Flotex tegels , Allura Luxe vinyl tegels & Tessera tapijttegel collecties.

Welzijn

Attentie voor het welbevinden van de medewerker is een toenemend aandachtspunt om zich te onderscheiden en om gekwalificeerd personeel aan te trekken. Daglicht en een groene omgeving zijn voorbeelden hiervan, maar ook ondersteuning bij gezond leven door het faciliteren van sport en ontspanning en het aanbieden van gezonde voeding.

office
Planview

Interactie

Het thuiswerken heeft ook een keerzijde laten zien, te geïsoleerd zijn. Juist een kantooromgeving is nodig om met elkaar te werken en interactief gebruik te maken van ieders expertise. Het nieuwe kantoor biedt volop mogelijkheden om de interactie op verschillende manieren te stimuleren. Niet meer op kamertjes ‘je ding doen’ maar plekken creëren voor ontmoetingen.

Met onze vloerplanner kan je verschillende vloeren combineren en ontdekken hoe onze vloeren in jouw interieur zou kunnen uitzien.

Identiteit

Het profileren van bedrijven houdt niet op bij een pakkende huisstijl. Het aanspreken van de beoogde doelgroepen, of het nu nieuw personeel of nieuwe klanten zijn, werkt des te beter als de identiteit van het bedrijf duidelijk en consistent gecommuniceerd en beleefd wordt. Het kantoorinterieur is daar een belangrijk instrument in, zeker waar het de meer openbare functies betreft.

Vindt u in ons uitgebreide productassortiment niet wat u zoekt? Ontwerp gewoon zelf eenvoudig een unieke vloer die we digitaal printen op Flotex, Eternal projectvinyl of Coral schoonloopvloeren. Op Marmoleum-vloeren brengen we het design aan met de geavanceerde Aquajet-snijtechniek.

onyx
marbled

Bewust

Dit thema omvat begrippen als social responsibility, hergebruik, respect, circulaire economy, veiligheid. Goede invulling hiervan draagt bij aan de identiteit van het bedrijf en aan een betere leefomgeving, future proof. Een trotse werknemer denkt mee aan creatieve oplossingen.

Met Marmoleum kiest u voor een vloer die bijdraagt aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties. Marmoleum wordt CO2 neutraal geproduceerd (cradle-to-gate) en draagt niet bij aan klimaatverandering.

Referenties in kantoren

DYNAMIEK VAN EEN GEBOUW

Als ontwerpers bij Forbo zijn we ervan overtuigd dat onze producten een onlosmakelijk deel zijn van het design en de uitstraling van de gebouwen waar ze worden geplaatst.

Onze ambitie begint met het creëren van een beter binnenklimaat.

Daarom zien we design als een samenwerkingsproces waarbij de menselijke beleving centraal staat.

office floorplan
biura płytki dywanowe

Referenties in kantoren

Bezoek onze referentiesectie en laat u inspireren door bestaande Forbo vloeroplossingen in een kantooromgeving. Ons referentie-overzicht helpt u om te zien welke producten gebruikt worden en hoe ze worden toegepast.

Onze referenties

VLOERPLANNER EN ONTWERPSERVICE

Onze tools en diensten maken het u gemakkelijk om zelf uw vloer te ontwerpen en een beeld te krijgen van welke look het best in uw winkelontwerp past. Met onze vloerplanner visualiseert u al onze vloeren in een kantooromgeving. U kunt zelfs elementen combineren om te bekijken of ze bij elkaar passen.

LAAT UW CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP IN ONZE VLOERPLANNER

Onze designservice gaat zelfs nog verder, want we helpen u met plezier uw vloer te ontwerpen. Ons ontwerpteam staat voor u klaar: neem contact op, vertel wat u wilt en stuur foto's van de huidige situatie of de gewenste oplossing. Vervolgens bezorgen onze ontwerpers u een reeks vloerplannen en stellen ze de geknipte producten voor.
Contacteer ons design team

Bespoke Design Service

Vloeroplossingen voor elk kantoor

Vloeroplossingen comfortabel te werk

De juiste oplossingen om de juiste redenen

We zijn trots op ons erg uitgebreide portfolio met ultramoderne producten die uitmuntend presteren in elke mogelijke ruimte, van (in)gangen tot gemeenschappelijke zones en individuele ruimten in een gebouw.

Als het gaat om vloeren in commerciële gebouwen, gaat het vaak verder dan alleen de algemene kantoorruimtes. Of u nu de gemeenschappelijke ruimtes zoals entrees of toiletten wilt opknappen, of meer de behoefte hebt aan iets unieks om de "wow"-factor te geven, Forbo biedt totaal vloeroplossingen van één leverancier.

Forbo Coral entrance zones
Coral

Coral, nog langer genieten

Met een vloer van Forbo kies je voor kwaliteit die lang meegaat. Om nóg langer van een vloer te genieten is een goede schoonloopzone een grote hulp. Een Coral schoonloopsysteem stopt tot 94% van het vuil en vocht dat anders binnengelopen zou worden. Zo weet je zeker dat je vloer schoner en mooier blijft!

- Houdt tot 94% van het inloopvuil en vocht tegen
- Houdt uw vloeren mooi
- Vermindert de onderhoudskosten
- banen, tegels, kliktegels, logo

Tessera Nexus 3501 3507

Tessera, Licht, lucht & ruimte

Look & feel dragen bij aan comfort, welzijn en effectiviteit. Zintuigen spelen namelijk een grote rol in de mate waarin we comfort en welzijn ervaren. De Tessera tapijttegel collectie bestaat uit diverse verschillende collecties, die passen in elk interieur. Elke collectie heeft zijn eigen legmethodes, die elk zorgen voor een andere uitstraling.

- Uitstekende geluidsdemping
- Slipbestendig oppervlak
- Modulaire oplossing
- Snel en eenvoudige installatie
- Gevarieerde collectie van eenvoudige tot luxueuze, rijke texturen
- Combineerbaar met Allura Flex

Flotex Colour - 982004, 982007, 982017, 982031

Flotex, inspirerende plekken

In kantoren zijn zowel inspirerende plekken als rustige hoekjes een must. Dankzij Flotex speelt u op verschillende manieren met designs, ongeacht of u planken, tegels of banen in combinatie met borders gebruikt. Dankzij de duurzame constructie van Flotex blijft de vloer er heel lang als nieuw uitzien. De Impactgeluidsreductie van 22 dB is een extra troef, omdat u met Flotex zelfs in landschapskantoren het geluidsniveau kunt verminderen. Bovendien zal ook de ruimteakoestiek verbeteren. Deze vloerbedekking onderscheidt zich ook door haar ultralage emissies, waardoor ze bijdraagt tot een gezonder binnenklimaat.

Flotex heeft een lage rolweerstand, waardoor u deze vloeren gemakkelijk in kantoren kunt gebruiken. Vanwege de duurzame constructie keren de vezels terug naar hun oorspronkelijke positie en blijft de vloer als nieuw.

FFM_Allura_S05_Roomshot_60284-1502_tessera

Allura, made with passion

Allura Flex Luxe Vinyl Tegels bieden de uitkomst voor veel uitdagingen door de tackified installatie. Deze stabiele tegels van hoge kwaliteit bieden de oplossing bij tijdsbeperking, hergebruik van vloeren en het minimaliseren van de milieuimpact.

Allura Flex komt in een selectie van natuurlijke houtdesigns, Allura Flex Wood, en een serie robuuste betonlooks en modern steen: Allura Flex Material .

In ruimtes waar u een betere akoestiek en comfort nodig heeft of waar u bepaalde ruimtes zoals een ontspanningsruimte wilt markeren, kunt u met Allura en Tessera. aan de slag. Gebruik uw verbeelding en ontwerp met deze twee producten het ultieme kantoorproject.

Bulletin Board 2162 MOODBOARD

Marmoleum, de duurzame keuze

Marmoleum wordt 100% CO2-neutraal geproduceerd (cradle-to-gate) Het grootste gedeelte van de vloer bestaat uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals lijnzaadolie, houtmeel en pijnhars. Samen met de lange levensduur maakt het Marmoleum tot één van de meest duurzame vloeren.

Prikbord linoleum of Bulletin Board is een natuurlijke oplossing voor het delen van informatie. Dankzij het kleurrijke oppervlak zorgt Bulletin Board voor een decoratief element in ruimtes die door veel mensen worden gedeeld en maakt het eenvoudige en efficiënte communicatie mogelijk.

Furniture linoleum is een natuurlijk afwerkingsmateriaal dat voor de finishing touch zorgt op alle hoogwaardige meubels, zoals bureaus, stoelen, krukjes, kasten, deuren en displays. Furniture Linoleum staat bekend om zijn elegantie en duurzaamheid. Bovendien straalt dit materiaal topkwaliteit en verfijndheid uit. Dankzij het matte oppervlak en de warme, zachte textuur vormt dit een unieke bekleding.

Eternal Wood 13922

Eternal elk moment van de dag

Maak van uw kantoor niet alleen een werkplek, maar ook een omgeving die uw inspiratie aanwakkert. Eternal kan u daarbij helpen.

Onze Eternal projectvinyl collectie omvat een uitgebreid assortiment realistische designs, een groot kleurenpalet en fantasierijke, digitaal geprinte visuals die de inspiratie prikkelen. Het Eternal designvinyl voldoet aan alle functionele en praktische vereisten voor verschillende sectoren.

De Eternal producten bevatten geen ftalaten, hebben een lage uitstoot en zijn eenvoudig schoon te maken. Bij de productie hergebruiken we materiaal voor de rug, en dankzij de evenwichtige constructie en de functionele laagjes gaat dit product gegarandeerd een leven lang mee.

Sphera Energetic 50213-51215

Sphera homogeen vinyl: spelen met kleuren

Vinylvloeren zijn slijtvast, gemakkelijk te onderhouden en veelzijdig. Geen wonder dat ze populair zijn. Sphera homogeen vinyl bestaat uit slechts één laag met een levendige, diepe kleur. Het is extreem slijtvast en vlekbestendig, waardoor deze vloerbedekking de ideale keuze is voor zones met veel verkeer.

- Slijtvast
- Levendig kleurenpalet
- Verkrijgbaar als banenmateriaal
- Geproduceerd in Europa

Bespoke Digital Printed Vinyl

Gepersonaliseerde vloer: u kiest hoe de vloer eruitziet

Vindt u in ons uitgebreide productassortiment niet wat u zoekt? Geen zorgen, er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ontwerp gewoon zelf eenvoudig een unieke vloer die we digitaal printen op Flotex, Eternal projectvinyl of Coral schoonloopvloeren. Op Marmoleum-vloeren brengen we het design aan met de geavanceerde Aquajet-snijtechniek.

Globale partner

Bentalls Shopping Centre Bridge

Wij staan aan uw zijde

Als wereldwijde speler in vloeren kennen we de uitdagingen van elke sector. We zijn een globale speler, maar staan ook als lokale partner aan uw zijde.

Ons designteam geeft u met plezier advies en helpt u waar nodig. Onze technici zitten op één lijn met onze plaatsers, zodat het hele team vlot op elkaar inspeelt.

We bieden het meest uitgebreide en volledige assortiment vloerbedekkingen aan. Bovendien produceren we al onze vloeren in onze 12 eigen fabrieken.

WERELDWIJDE PARTNERSHIPS

De taak om wereldwijde partnerships met belangrijke klanten aan te gaan en te versterken, vertrouwen we toe aan onze ervaren Key Account Managers.

Klantvriendelijkheid zit in hun DNA en ze doen alles om ervoor te zorgen dat Forbo een vloer levert die perfect op uw behoeften aansluit.

- We kunnen internationale offertes opstellen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgevingen.
- Wij leiden het internationale transport in goede banen.
- We werken al 20 jaar lang samen met klanten over de hele wereld.

Bulletin Board 2182 Worldmap
Atalanta International School

VOORAANSTAAND GLOBAAL PRODUCENT

- Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Group.

- Kerncijfers Forbo Group 2018:
> Netto verkoop: 1327,0 miljoen CHF
> Groepswinst: 137,6 miljoen CHF
> Aantal werknemers: 5739

- Wereldwijd aanwezig:
> 15 fabrieken
> 38 Flooring-verkoopkantoren verspreid over de wereld
> 90 bijkomende markten via strategische partnerships
> 70 Key Account Managers verspreid over 30 landen

- Europees producent met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland

- Europese logistiek en snelle reactietijden

TOONAANGEVEND VOOR HET MILIEU

Wij geven om u en om het milieu

- Forbo is lid en medeoprichter van de World Green Building Council.
- We hebben verschillende labels en certificeringen behaald voor onze producten en/of productievoorzieningen.
- Al onze fabrieken zijn ISO-gecertificeerd. Onze grondstoffen worden efficiënt gebruikt en we recycleren zo veel mogelijk afval.
- We zijn een maatschappelijk verantwoord bedrijf: de Forbo-sites zijn gecertificeerd conform SA8000.

creating better environments

Flooring and environment
Forbo design service

BETROUWBARE SERVICE

Wij bieden u:
- één leverancier voor al uw vloerbenodigdheden
- lokaal advies, ondersteuning en internationaal projectmanagement
- schaalvoordelen, een gegarandeerde voorraad en een snelle levering

Bovendien heeft u één contract en één contactpersoon, zodat u tijd en geld bespaart.

Meer info

Wenst u meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in onze producten, wilt u meer weten over de installatie of hebt u technische fiches nodig? Wilt u contact opnemen met een van onze experts om de mogelijkheden te bespreken?

Bezoek dan onze website of neem contact op met onze klantenservice via de onderstaande links!

Forbo Flooring Systems Logo

OVER DE VLOER KANTORENWHITEPAPER KANTOREN