Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

De opkomst van "Off the Floor" Linoleum

De opkomst van "Off the Floor" Linoleum

Marijke Griffioen, Senior Designer bij Forbo Flooring Systems
Oktober 2019

Peaks and Plains Furniture Linoleum

Het van nature gladde en duurzame karakter van linoleum leent zich uitstekend voor de afwerking van allerlei oppervlakken. In feite zien we een toename van het veelzijdige materiaal dat wordt gebruikt voor veel meer dan alleen het creëren van mooie vloeren. Van bureaus, stoelen en lades tot deuren en muren, meubellinoleum is in opkomst binnen het interieurontwerp - maar wat is het en waar komt deze groeiende belangstelling vandaan?

Afgestudeerd als textielontwerper aan de Design Academy in Eindhoven, heeft Marijke als zelfstandig ontwerper gewerkt voor verschillende architectuur- en designstudio's en heeft ook een langdurige carrière als docent aan verschillende Nederlandse kunst- en designacademies.

Als Senior Designer binnen het Forbo Design Team is Marijke verantwoordelijk voor de Desktop en de Bulletin board collecties. Daarnaast initieert zij samenwerkingen met internationale educatieve design instituten, onafhankelijke ontwerpers en internationale meubelfabrikanten. In haar projecten werkt zij samen met BA en MA studenten in product- en interieurvormgeving. De verbinding met het frisse perspectief van jong ontwerptalent is van grote waarde en helpt haar om opkomende trends te identificeren en de behoefte aan toekomstige productinnovaties te begrijpen.

Marijke Griffioen Senior Designer
Raw materials linoleum

Gedurende zijn hele bestaan is linoleum gezien als een eigentijdse, functionele, veerkrachtige en duurzame vloeroplossing. Wat linoleum zo bijzonder maakt, is dat het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals lijnolie, hars, kalksteen en houtmeel, waardoor het een echt duurzame oplossing is. Ook heeft het uitstekende bacteriostatische eigenschappen.

Het hoeft echter niet alleen voor vloeren te worden gebruikt, zoals men misschien denkt! Door de flexibiliteit van linoleum kan het worden verwerkt tot andere producten "off the floor", zoals een natuurlijk oppervlaktemateriaal, dat de finishing touch levert voor prachtig ontworpen en functionele meubels die zich zullen onderscheiden van de massa.

Meubelfabrikanten gebruiken linoleum al sinds vóór de jaren 1930 en het is een trend die ontwerpers steeds meer overnemen. Maar waarom? Scandinavisch design - gekenmerkt door eenvoud, minimalisme en functionaliteit - is invloedrijk geweest sinds het begin ervan in het begin van de 20e eeuw. Het idee van "less is more" en het verlangen naar interieurs met strakke lijnen, eenvoudige ontwerpen en een nadruk op natuurlijke materialen heeft geleid tot een groeiende vraag naar aanpassing van deze stijl in kantoorinterieurs - en dit wordt weerspiegeld in de elegantie van meubellinoleum.

De natuurlijke flexibiliteit van Furniture Linoleum betekent dat het kan worden toegepast op alle soorten constructies. Het stelt ontwerpers ook in staat met het materiaal te experimenteren en de eindeloze mogelijkheden ervan te verkennen, aangezien het in elke vorm kan worden gesneden en gebogen, waardoor eenvoudige, opvallende kantoorruimten kunnen worden gecreëerd die buiten de norm vallen.

Furniture Linoleum 4155 chair
Furniture Linoleum 4184

Bovendien vereisen kantoren een comfortabele en vriendelijke werkomgeving, waardoor de warmte en tactiliteit van Furniture Linoleum voor bureaubladen een perfect alternatief is voor hout en andere harde afwerkingsmaterialen. Furniture Linoleum onderscheidt zich niet alleen door de manier waarop het eruitziet, maar ook door de manier waarop het aanvoelt; het zachte, huiselijke gevoel en de matte, natuurlijke esthetiek stimuleren een positieve reactie van kantoormedewerkers, die het grootste deel van hun werkdag aan hun bureau doorbrengen. En het heeft nog een unieke eigenschap: het laat geen vingerafdrukken zien, waardoor kantoorruimtes hun strakke look dag in dag uit behouden, ongeacht hoeveel mensen het bureau gebruiken.

Forbo Flooring Systems' Furniture Linoleum is een decoratief oppervlaktemateriaal dat kan worden toegepast op verticale, horizontale en gebogen oppervlakken, waardoor interieurmeubelen een echt onderscheidende en individuele uitstraling krijgen die werkelijk met geen enkel ander oppervlaktemateriaal te vergelijken is. Verkrijgbaar in een reeks van 21 eigentijdse en moderne kleuren, het variërende kleurenpalet sluit aan bij de huidige design trends en interieur styling kenmerken.

De volledig natuurlijke samenstelling in combinatie met Forbo's speciale oppervlaktebehandeling zorgt ervoor dat Furniture Linoleum van nature antistatisch is. Dit geeft het een belangrijk praktisch voordeel ten opzichte van andere meubelafwerkingen, omdat het oppervlak zich actief verzet tegen de opbouw van statische lading, waardoor stof of vuil zich niet kunnen hechten en het materiaal vlekkeloos, hygiënisch en schoon blijft.

Forbo's Furniture Linoleum wordt algemeen erkend om zijn uitzonderlijke combinatie van esthetische en praktische eigenschappen en is houder van talrijke prestigieuze prijzen, waaronder de Red Dot design award, de award voor Good Industrial Design en de Interzum Award.

Furniture Linoleum Awards