Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Magie vinden in de mix van materialen

MAGIE VINDEN IN DE MIX VAN MATERIALEN

Bregje Smulders, Product Manager Linoleum
februari 2019

Marmoleum Splash 3432

Met een toenemende nadruk op het creëren van interieurs met een meer "doorleefde" uitstraling, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling naar gedeformaliseerde omgevingen, breken veel ontwerpers met vooropgezette conventies door schijnbaar ongelijksoortige materialen, afwerkingen en stijlen naast elkaar te zetten om vloeiender ruimtes te creëren.

Finding magic in the blend of materials

Met meer dan tien jaar ervaring in Product Management heeft Forbo's Linoleum Product Manager Bregje Smulders leiding gegeven aan diverse productverbeteringen en -ontwikkelingen, waaronder recentelijk de lancering van de bekroonde Marmoleum Solid collectie. Hier werpt ze een blik op onze nieuwe Marmoleum Marbled collectie, geïnspireerd door het kleurenpalet van Moeder Natuur, en hoe de magie van het mengen het bescheiden gemarmerde decoratieve effect tot nieuwe hoogten verheft.

Bregje Smulders
Marmoleum Fresco 3891

De voordelen van een dergelijke aanpak, die geïnspireerd is op de tendensen op het gebied van woninginrichting, zijn diepgaand voor een verscheidenheid van omgevingen, waaronder ziekenhuizen, verzorgingshuizen en kantoren, waarbij verschillende studies het verband hebben aangetoond tussen het welzijn van de eindgebruiker en de interieuromgeving. In feite wordt er nu veel aandacht besteed aan het ontwerpen van 'huiselijke' zorgomgevingen om de genezing van patiënten te bevorderen en met name in verzorgingstehuizen zal het creëren van een ontspannen en warme ruimte het comfortniveau verhogen en angst verminderen. Wat werkruimten betreft, kunnen ontwerpers, door het maximaliseren van zachtere, niet-collectieve ontwerpen en het voorzien van flexibele ruimte voor communicatie en samenwerking, de inspanningen van hun klanten ondersteunen om de stress op de werkplek te verminderen en de productiviteit te verbeteren.

De sleutel tot het succes van deze gemengde stijl is om de contrasterende elementen op de een of andere manier met elkaar te verbinden, waarbij kleur vaak deze functie vervult.

Als een van de grootste beschikbare oppervlakken in een interieur, speelt de vloer een cruciale rol in de algehele balans, dus het kiezen van een materiaal dat kan veranderen en zich kan aanpassen aan de omgeving is van cruciaal belang. De subtiele kleurencombinaties van een gemarmerd linoleum ontwerp, bijvoorbeeld, bieden een flexibele esthetiek die moeilijk te bereiken is met andere soorten vloerbedekking.

Een goed ontworpen linoleum is een kameleon-achtige vloerbedekking die verschillende zones in het interieur kan verenigen en zich in perfecte harmonie aanpast aan de ruimte, waarbij verschillende kleuren, materialen en patronen naadloos met elkaar verbonden worden. Als een natuurlijke organische ondergrond is het een uitstekende aanvulling op andere natuurlijke oppervlakken, vooral in omgevingen waar er een link is met de natuur, of waar andere natuurlijke oppervlakken zoals hout of steen worden gebruikt. Maar wat het zo bijzonder maakt, is dat het zich even gemakkelijk kan aanpassen aan andere materialen zoals gerecycleerde kunststof, plexiglas of MDF. De schoonheid ligt in het vermogen om verschillende kleuren van verf, wandbekleding, fineer, metaal en kunststof in het interieur naar voren te halen en te accentueren.

Marbled Mood Board 2

Een zorgvuldig gekozen gemarmerde linoleumvloer imiteert de emotionele schoonheid van een natuurlijk landschap en kan werkelijk inspirerende resultaten opleveren, waarbij een veelheid aan verschillende kleuren in lagen worden gecombineerd om een uitstraling en impact te creëren die groter is dan de som der delen. Net zoals het spel van licht en water een verschuivend, steeds veranderend landschap creëert in natuurlijke omgevingen, creëren de verschillende elementen in een goed ontworpen gemarmerd linoleum product een veelzijdige afwerking die er anders uit kan zien in verschillende omgevingen.

UK Marbled Inspiration Ben Nevis

Forbo's nieuwe Mamoleum Marbled collectie, bijvoorbeeld, is gecreëerd om de veelheid aan tinten in het kleurenpalet van Moeder Natuur te weerspiegelen. De collectie bestaat uit vijf organische structuren, waarvan er twee nieuw zijn ontwikkeld, en biedt een verscheidenheid aan keuzemogelijkheden: Fresco heeft een zachte gemarmerde structuur, die verkrijgbaar is in subtiel gemêleerde ton-sur-ton tinten die een delicate esthetiek vormen; Real is Forbo's klassieke mix die bestaat uit warme neutralen en kalme grijstinten; terwijl Vivace de levendigste mix is, vervaardigd uit zes tot acht kleuren.

Tot de nieuwe designcombinaties behoren Terra, een strakke en contrastrijke gemarmerde structuur op kleine schaal, geïnspireerd op stollingsgesteenten, en Splash, dat van een afstand lichtgrijs lijkt, maar van dichtbij een algemeen lichtgrijs is met kleurvlekken die er doorheen pieken. De diepte en diversiteit van de collectie biedt ontwerpers een unieke kans om in één project met een groot aantal kleuren, texturen en afwerkingen te werken.

Peaks and Plains Marmoleum and Bulletin board