Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linóleum

Linóleum

STEP INTO MODERN NATURE

 • Linóleum
 • Linóleum
 • Linóleum
 • Linóleum
 • Linóleum
 • Linóleum
 • Linóleum
 • Marmoleum Concrete 3732 asteroid
  Marmoleum Solid

  Marmoleum Solid

  Discover a harmonious connection with modern nature through Marmoleum Solid,
  an eco-friendly linoleum floor that fosters your well-being.
  Step into modern nature with our 4 different Marmoleum Solid textures:
  Cocoa, Walton, Concrete and Piano

 • Marmoleum Marbled 3891
  Marmoleum Marbled

  Marmoleum Marbled

  A természetes terek lényeges eleme. Fedezze fel a fenntartható padlóburkolat természetes szépségét! Az új Marmoleum Marbled kollekciónk a klasszikus márványmintát 5 lenyűgöző organikus mintával emeli ki, széles színválasztékban. A színek összeállítása a padló sokoldalú kialakítását teszi lehetővé, és tökéletesen kombinálható más felületekkel, például fával és kővel. Fedezze fel Marbled kínálatunkat Real, Fresco, Vivace, Splash & Terra.

 • Marmoleum Linear 3573
  Marmoleum Linear

  Marmoleum Linear

  Kényelmes terek kialakítása. A Marmoleum Linear padlóburkolatainkat úgy terveztük, hogy modern és kényelmes környezetet teremtsenek meleg és barátságos érzéssel, kötetlen, természetes környezetben, otthonos légkörrel. Egy olyan környezetet, ahol gyorsabban felépülünk, ösztönözve érezzük magunkat a munkára, az ötletek megosztására és a tanulásra.

 • Marmoleum Modular tiles
  Marmoleum Modular

  Marmoleum Modular

  Alkossa meg saját padlóját! A Marmoleum Modular kollekciónk különféle méretű és mintájú, fenntartható linóleumlapokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy lenyűgöző padlókat alakítson ki. A fához, a betonhoz, a kőhöz és a márványhoz hasonló kinézetű modulok kombinálhatók vagy önmagukban is használhatók – mindkét esetben gyönyörű és fenntartható padló lesz az eredmény. Fedezze fel a Marmoleum Modular színeit.

 • Marmoleum Click
  Marmoleum Click

  Marmoleum Click

  Szórakoztató dizájn, könnyű összeszerelés. A marmoleum Click család egy új, könnyen összeszerelhető kollekciót mutat be HDF tábla formában. A hordozó felülete 2,5 mm vastagságú Marmoleumból áll, hangelnyelő parafa hátlappal ellátva.

  A linóleum lapok 3 méretben, illetve 23 színben elérhetőek, határtalan lehetőséget biztosítva a személyre szabott padló kialakításához. E természetes anyagokból előállított burkolatot nemcsak a kényelem és kellemes tappintás jellemzi, erényei úgyszintén az antisztatikusság, tartósság és könnyű fenntarthatóság.

 • Acoustic Linoleum
  Akusztikus linóleum

  Akusztikus linóleum

  Akusztikus linóleum burkolataink magasabb hangcsökkentő értékekkel rendelkeznek, amely a linóleumlaphoz illesztett speciális szigetelőrétegnek köszönhető. Így elérhetővé válik a 17 dB értékű hangcsökkentő hatás.

 • Marmoleum Ohmex VU Amsterdam University
  Vezetőképes linóleum

  Vezetőképes linóleum

  A Marmoleum Ohmex egy vezetőképes linóleum, amely eleget tesz az elektromos vezetőképességel kapcsolatos magasabb fokú elvárásoknak. < 1-108 Ω (EN1081)
  elektromos ellenállással van ellátva, mely biztosítja a személyes biztonságot és megóvja az elektrosztatikailag érzékeny felszereléseket.

 • Marmoleum Sport
  Sport Marmoleum

  Sport linóleum

  A Marmoleum Sport-sportlinóleum az elasztikus felépítésű sportburkolatok csoportjába tartozik. Teljesíti a legújabb Európai sportpadló standardok EN14904 elvárásait és megfelel a német DIN V 18032-2 szabványoknak is. Az elasztikus burkolatok minimálisra csökkentik a sérülések kockázatait.

 • Bulletin Board pinboard linoleum
  Bulletin Board-Üzenőfal

  Bulletin Board-Üzenőfal

  A Bulletin Board-Üzenőfal linóleumunk praktikus, egyszerű megoldást kínál ötletek, eszmék gyűjtésére, cseréjére. Felhasználása olyan helyiségekben, fórumokban ideális, ahol az emberek találkoznak, terveznek és alkotnak. Az üzenőfal linóleum egy teljesen természetes anyag, mely keretes formában, hirdetőfal lapokban és közvetlenül a falra burkolva alkalmazható. Kellemes tapintású, színes megjelenésével minden környezet dekoratív kiegészítőjévé válhat.

 • Furniture Linoleum 4164
  Bútor linóleum Bútor

  Bútor linóleum

  A Forbo Furniture Linoleum egy természetes felszíni anyag, amely minden csúcsminőségű bútortervhez, például asztalhoz, székekhez, székekhez, szekrényekhez, ajtókhoz és kijelzőkhöz illeszkedik. Az elegancia és tartósság miatt híres. A matt felület és meleg, puha textúrája egyedülálló bútorfelületet nyújt. Tekintse meg legújabb videóinkat.

Linóleum & a környezet

Mi a zöld úton haladunk

Természetes nyersanyagok
A Marmoleum 97%-ban természetes alapanyagból előállított linóleum, 70%-a felújítható, 43%-os újrahasznosítható tartalommal. Az egyik legfontosabb nyersanyaga a lenolaj, melyet a len haszonnövény magvaiból sajtolunk. A másik ilyen fontos nyersanyag a faliszt, amelyet a fenyő puha darálékából állítunk elő (a felhasznált fenyő kizárólag ellenőrzött erdőgazdaságokból származik) illetve juta, mely terményének rostjai biztosítják az anyag erősségét.

Természetes környezet
Ami a Marmoleumot különlegessé teszi az az, hogy nyersanyagai termesztési helyeikről származnak - ahol a növények élőhelyükön növekszenek - mely gyakran csupán 12 hónapot jelent. A juta és a len egynyári növények, melyek betakaríthatóak, csakúgy mint a búza és a kukorica. A gyanta kitermelése folyamatos eljárás, miközben a faliszt a faipar hulladékanyaga, melyek európai haszonfa ültetvényekből származnak. A mészkő pedig bőségesen rendelkezésre áll.

Biológiailag lebomló
Mindezek teszik a Marmoleumot természetessé illetve a 30+ év élettartama. A Marmoleum eldobható, hiszen biológiailag lebomló anyag. A Marmoleum szabályozott elégetése magasabb kalorikus értéket eredményez és az általa termelt hőenergia meghaladja a gyártás folyamán felhasznált energia mennyiségét. Ez demonstrálja a teljes életciklus körforgását, amelyből a természet végső soron profitál.

Sustainability

150 éves Linóleum

A 150 éves Linóleum ünneplése

Frederick Walton
Frederick Walton fedezte fel a linóleumot és szabadalmaztatta annak gyártását 1863-ban. Meglehetősen figyelemre méltó, hogy egy terméket, melynek felfedezése a gázlámpa és a lovaskocsi idejében történt, még mindig rendeltetésszerűen arra használják, amire eredeteileg is tervezték, mint pl. az egészségügyi és oktatási területeken.

Lenyűgoző referenciák
Több, mnt 100 év elteltével, a linóleum hihetetlen nagy számban találta meg a maga útját világszerte, olyan híres épületekben mint pl. az étkező a san francisco-i Alcatraz-ban, az elegáns Fehér Házban Washingtonban, a londoni Buckingham Palotában, a moszkvai Kremlben, a német Reichstagban, a párizsi Sorbonne Egyetemen, sőt, még Anna Frank házában Amszterdamban is.

Napjainban is számos új középületben fektettek Marmoleumot világszerte, pl. az oslo-i új operaházban vagy a párizsi Jean Nouvelle törzsi múzeumában. A Marmoleum mindig is klasszikus marad, melyet autentikussága és sokoldalúsága miatt nagyon kedvelnek az építészek.

A Bauhaus művészeti intézménye
A modernizmus egyik kifejeződése a művészetekben, ipar és művészet hídjaként jött létre a német Bauhaus intézmény Dessauban 1925-ben. A Bauhaus a modern építészet eredete, amely Európától Észak-Amerikáig majd a világ minden tájára terjeszkedett. A Forbo Marmoleum classic- "Berlin red" - ma is látható a helyreállított Bauhausban.

Bauhaus, Reiner Becker Architekten

Topshield pro

A padlózat tartóssága a valóságban

A Topshield pro a Forbo által fejlesztett linóleum bevonat. A Topshield pro egy olyan kiváló minőségű bevonat, amelynek köszöinhetően installálás után a padlózat azonnal használatba vehető. Egy padló, amely nem kíván kezdeti karbantartást vagy bevonatolást, így még inkább ellenáll a szennyeződéseknek, kevésbé hajlamos a kopásra és jobban ellenáll a karcolásoknak és foltoknak. Kérem tanulmányozza át a Topshield pro-vel kapcsolatos tudnivalókat [Tovább a Topshield pro tájékoztatóhoz](www.forbo.cloudapp.net/flooring/en-gl/products/about-linoleum/Topshield pro/pvkcoz)

A padló mindennapi életéhez hozzátartozik a helyes- illetve nem helyes használat, amihez hozzátartozik, hogy nem mindig vagyunk képesek időben aaz előírt tisztítást és karbantartást elvégezni A padlónak ellenállónak kell lennie a mindennapos lábnyomokkal, az időjárási viszonyokkal, a karcolásokkal és a foltokkal szemben, valamint kinézetének szépségét és minőségének tartósságát is bizonyítania kell. A Marmoleum már bizonyított és még ma is egy tartós teljesítményt nyújtó, kitűnő minőségű padlózati megoldással szolgál.

Topshield pro 3x better protection logo

LCA & EPD

Life Cycle Assessment/Életciklus elemzés & EPD's/környezetbarát termék

A Forbo-nál mi hiszünk egy nyitott, őszinte és átlátható hozzáállásban, hogy demonstrálhassuk a fenntarthatósággal kapcsolatos elköteleződésünket mind a termékeink mindpedig az előállításuk kapcsán. A Life Cycle Assessment (LCA) (életciklus elemzés), a környezeti hatások értékelése a termék teljes életciklusán keresztül (nyersanyagok kitermelésétől, alkatrészek gyártása, termék előállítás, értékesítés, raktározás, használat), mely segítségével mérhető a termékek gyártási folyamatánál és használatakor illetve a használati idején túl a környezetre gyakorolt hatása is.

Az Environmental Product Declaration (EPD) (környezetbarát termék) az eredménye az LCA-nak, mely egy harmadik személy által igazolt és közzétett hiteles jelentés az adott termékre vonatkozóan. A Marmoleum, mint ilyen környezetbarát termék igazolja elköteleződésünket és ad átlátható betekintést a teszt eredményeinkbe és méréseinkbe.

Környezetgondozás
A Marmoleumot csúcstechnológiával gyártjuk, ahol a hagyományos gyártási folyamatok automatizáltak hatékony gyártósorrá, melyek csak zöldenergiával működnek. A Forbo-nál folyamatosan fejlesztjük folyamatainkat, maximalizálva az újrahasznosítható tartalmat, és a zöld dizájn elvét szemünk előtt tartva amikor új mintát, tervet fejlesztünk.

A Marmoleum installációs hulladéka is újra felhasználható
Jónéhány országban bevezettünk egy olyan hálózatot, mely segítségével visszaszállítjuk az installációs hulladékot a gyárakba. Kisebb mértékben ugyan, de ugyanezt a módszert használjuk a minták gyártásánál is. Így, mindent megteszünk, hogy biztosítsuk a teljes újrahasznosítási kört.

Címkék és Tanúsítványok
A Marmoleum a legkörnyezetbarátabb padlózati megoldás. Nagyra értékeljük az összes környezetvédelmi címkéinket mint pl.a Swan/Hattyú címkét, a Kék Angyal címkét illetve az észak-amerikai Sequoia Seal vagy a még specifikusabb Nature Plus vagy az ausztriai környezetvédelmi címkéket. Mindezek mellett a Marmoleum hozzásegít a BRE vagy LEED tanúsítványok megszerzéséhez, mivel elősegíti az épület átfogó értékelését.

Environment

A linóleum készítése

Büszkék vagyunk, hogy létrehoztuk a Marmoleumot

A linóleum gyártása sokat fejlődött az elmúlt 150 évben. A Forbo ezt a fejlesztést a Marmoleumon keresztül vitte véghez. A Marmoleum készítése igazából művészet, melyet nem tanít semmiféle iskola. Valójában, csak nagyon kevés ember tudja hogyan kell a Marmolumot készíteni. Meghatározni a helyes összetevőket, a nyersanyagok időben való hozzáadását, a megfelelő hőmérséklet és nyomás alkalmazása - mindehhez Marmoleum Szakértők szükségesek. Büszkék vagyunk mesterembereinkre, ahogy büszkék vagyunk minden egyes Marmoleum darab elkészítésére.

Our proud linoleum craftsmen

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk

Ha bármilyen kérdése van, vagy további információkat szeretne kapni Marmoleum kollekcióinkról, lépjen kapcsolatba velünk!

Marmoleum flooring