Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

marmoleum
slate

Inspiraationa kiven luonnollinen kuvio. Marmoleum Slate esittelee ainutlaatuisen kohokuvioidun pinnan, joka lisää uuden ulottuvuuden Marmoleum-lattiapäällysteeseemme. Tuloksena on pinta, jossa yhdistyy kiven ajaton estetiikka ja linoleumin puhtaus.

Slaten ulkoasu on hienostunut ja viimeistelty; se leikittelee valon kanssa ja herättää huoneesi eloon. Kohokuviointi parantaa myös lattian liukastumisenesto-ominaisuuksia (R10).

Värivaihtoehdot

Marmoleum Slate

Ympäristö

Ekologinen ja kestävä

97% luonnollisia raaka-aineita
72% nopeasti uusiutuvia
43% uusiomateriaaleja

Luonnollinen lattia, joka on luotu kestämään
Marmoleum on valmistettu luonnollisista, uusiutuvista raaka-aineista ja se on ympäristöystävällisin joustava lattiapäällyste. Se ei sisällä ftalaatteja, pehmentimiä tai mineraaliöljyä. Sen valmistuksen tärkeimmät raaka-aineet ovat:

● pellavakasvin siemenistä saatava pellavaöljy
● sertifioiduista metsistä saatava puujauho
● juutti, luonnollinen pohja, johon linoleumi kalanteroidaan

Marmoleum on testattu kaikkien tärkeiden maailmanlaajuisten kestävän kehityksen ekomerkkien mukaisesti ja sille on myönnetty mm. Joutsenmerkki ja Blue Angel. Forbon linoleumi on lisäksi M1 -sertifioitu.

Topshield2 on Forbo Flooringin erittäin suorituskykyinen UV-pintakäsittely, jota käytetään kaikissa Forbon Marmoleum -lattiapäällysteissä. Topshield2 kestää kovaa kulutusta sekä ehkäisee tahriintumista ja naarmuuntumista. Sen ansiosta lattia kestää hyvännäköisenä vuodesta toiseen ja se on helppo puhdistaa ja vaatii kunnossapitoa entistä harvemmin.

Marmoleum raw materials

Tekniset tiedot

Techn. specs. Marmoleum Solid

NCS & LRV

NCS & LRV

Lataa tästä Marmoleum Solid NCS & LRV -koodit Marmoleum Solid LRV & NCS

LRV
Arkkitehtuurissa valonheijastusarvo (LRV) määritellään prosenttiarvona näkyvästä ja käytettävissä olevasta valosta, joka heijastuu pinnasta, kun valonlähde valaisee sitä. LRV:tä voidaan hyödyntää monissa värivalintaa koskevissa päätöksissä. Värin arvioitu LRV ilmaisee näkyvän valon määrän, jonka väri heijastaa. Mustan valonheijastusarvo on 0 %, ts. se absorboi kaiken valon. Valkoisen valonheijastusarvo on 100 % ja se pitää rakennuksen valoisana ja viileänä. Tällä on vaikutus sähkönkulutukseen, sillä vaaleammat värit vähentävät valaistuksen tarvetta, mikä on edullista ympäristön kannalta. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan valonheijastusarvo. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

NCS
NCS-värikoodaus kertoo materiaalin värin. Numeerisilla värikoodeilla, ns. NCS-koodeilla, kuten NCS S 1080-Y70R, voidaan eritellä tarkasti mikä tahansa väri. NCS on määritellyt 1950 vakioitua väriä kymmenysasteikolla, jolla saadaan kuvattua koko väriavaruus. Jokaista koodia vastaava väri on aina identtinen näytteestä huolimatta, olipa kysymyksessä vakioitu väri tai mikä tahansa väri 1950 standardivärin väliltä. Näin löydät sopivan lattiavärin minkä tahansa huoneessa olevan värillisen esineen perusteella.

"Natural Colour System" (NCS) on kehitetty tuotteen värikoodin, intensiteetin ja sävyn määrittelyä varten. NCS-mittauksen avulla järjestelmän värit ja väriryhmät voidaan tunnistaa ja sovittaa yhteen käytettävästä materiaalista riippumatta. Näin voidaan määritellä rakennuksen sisustuksen kaikkien osien värikoordinaatit. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan NCS-koodi. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

Marmoleum Solid NCS & LRV

Hoito-ohjeet

Marmoleum floorcare

Video

Marmoleum Slate

Red Dot Design Award

Marmoleum Slate -mallistolle on myönnetty Red Dot Design Award 2017

Uusi Marmoleum Slate -mallisto, luonnonläheinen kohokuvioitu linoleumi viidessä aidonnäköisessä kivikuosissa, on saanut Red Dot Design Award 2017 -palkinnon.

"Marmoleum Slaten myötä Forbo loi satunnaiskuvioisen kohokuvioidun pintakerroksen minimalistiseen sävy sävyyn -marmorilinoleumiin, minkä pohjalta kehitettiin realistiset Slate-lattiapäällysteet."

Lue lisää Red Dot Design Award -palkinnosta

Reddot design award 2017