Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Forbo uutiset

Täältä löydät Forbo Flooring Systemsin viimeisimmät uutiset ja lehdistötiedotteet.


Uuden Tessera Infused -tekstiililaatan kaunis orgaaninen kuosi luo miellyttävän tunnelman - helmikuu 2023

Uuden Tessera Infused -tekstiililaatan kaunis orgaaninen kuosi luo miellyttävän tunnelman

Tessera Infused -tekstiililaatta on ainutlaatuinen yhdistelmä luonnon inspiroimia elementtejä. Mallisto yhdistelee pehmeän orgaanisen kuvioinnin luonnolliseen rakenteeseen, joka luo miellyttävän tunnelman. Kaksitoista luonnollista ja trendikästä värisävyä sopivat erinomaisesti yhdisteltäväksi keskenään sekä muiden Tessera-mallistojen kanssa. Mallisto sisältää kuusi neutraalia sävyä sekä kuusi lämmintä ja nykyaikaista sävyä, jotka ilmentävät nykyisten sisustustrendien hienostunutta ja rentoa värimaailmaa. Infused-laattoja voidaan myös yhdistää muiden Forbo-tuotteiden kanssa kauniiden ja käytännöllisten lattiaratkaisujen luomiseksi mihin tahansa ympäristöön.

Infused-laatat on valmistettu läpivärjätystä polyamidi 6 -langasta, joka kestää hyvin kulutusta ja takaa värien pysyvyyden. Korkean nukan painon ansiosta lattia on kestävä ja tuntuu miellyttävältä jalan alla. Infused-laatoilla on erinomainen 26 dB:n askeläänen vaimennus ja niiden käyttöluokka on 33.

Infused-tekstiililaatat valmistetaan Iso-Britanniassa käyttäen 100% uusiutuvaa energiaa. Laattojen painosta 60% on kierrätysmateriaalia.

Tessera Infused on ensimmäinen mallisto uudessa Union-tekstiililaattakokoelmassa, joka on kehitetty nykyaikaisten julkitilojen tarpeisiin. Union-kokoelman mallistot vastaavat tarpeeseen kehittää joustavia, käytännöllisiä ja helposti sovellettavia lattiamateriaaleja. Kokoelma koostuu kolmesta, toisiaan täydentävistä mallistosta, jotka luovat miellyttävän työympäristön; Infused, Accord ja Harmony. Unionin käsite on yhdistää eri elementit yhteen, jossa eri osien luonteenpiirteet pysyvät mutta yhdessä ne ovat vahvempia ja tuottavampia kuin niiden osien summa.

Tessera Infused

Forbon lattiapäällysteiden kierrätysohjelma - Back to the Floor - lokakuu 2022

Forbon lattiapäällysteiden kierrätysohjelma - Back to the Floor

Arvon uudelleenluonti käyttöiän lopussa
Kiertotalouden toteuttaminen lattiapäällysteissä edellyttää, että pidämme tuotteen käyttöiän loppumista vain yhtenä monien tulevien käyttökertojen loppumisista. Meidän on luotava lattiaratkaisuja, joilla on mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia ja jotka on suunniteltu kierrätettäviksi ja uudelleenkäytettäviksi.

Suurin osa käytetyistä lattioista poltetaan nykyään energiaksi, kaukolämmöksi tai sekajätteeseen. Tämä on valtavaa resurssien tuhlausta, joka myös maksaa paljon ympäristölle. Jos voimme käyttää lattian uudelleen tai kierrättää osan näistä miljoonista neliöistä, jotka asennetaan vuosittain julkisiin tiloihin, vähenevät hiilidioksidipäästöt radikaalisti.

Takaisin lattiaan
Forbon Back to the Floor -kierrätysohjelma antaa lattioille uuden elämän. Kun lattia on tullut käyttöikänsä päähän, se lähetetään takaisin tehtaalle, jauhetaan rakeiksi ja hyödynnetään uusien lattioiden valmistuksessa. Kierrätämme myös tehtaillamme syntyvän tuotantojätteen.

Kierrätämme irtoasennettavat lattiat
Kierrätämme kaikki irtoasennettavat lattiamme, kuten Modul'upin, Allura Click Pro:n, Allura Flexin, Allura Easen sekä Allura Puzzlen. Kun määrittelet nämä tuotteet voit varmistaa niiden asianmukaisen kierrätyksen käyttöiän jälkeen.

Irtoasennettavat lattiat voidaan sekä käyttää uudelleen että kierrättää
Irtoasennettavaa lattiaa, kuten Modul'upia ei tarvitse liimata, joten se voidaan käyttää uudelleen sekä kierrättää. Tämä tarkoittaa myös, että alusta ei vaurioidu ja sitä voidaan käyttää uudelleen ilman kunnostustoimenpiteitä. Lisäksi ilmastopäästöt pienenevät, arvioitu säästö on 4–10 kg CO2:ta neliömetriä kohden kun liimaa ja uusia tasoitusaineita ei tarvita.

Asennushukka hyötykäyttöön
Lattioita asennettaessa syntyy väistämättä asennushukkaa, joka tavallisesti viedään jäteasemalle. Forbon Back to the Floor -ohjelma kierrättää asennushukan seuraavista lattiapäällysteistä: Allura, Allura Flex, Allura Puzzle, Allura Ease, Allura Click Pro, Modul'up, Eternal, Step, Sphera sekä linoleumin rullatavarana, poislukien desibelilinoleumin.

Kestävä kehitys ja avoimuus
Avoimuus on yksi kestävän kehityksen strategiamme avainarvoista ja tuotteillamme on kolmannen osapuolen vahvistamat ympäristötuoteselosteet (EPD). Sisällytämme myös kaikkiin ympäristötuoteselosteisiimme ihmisten ja ympäristön terveyttä koskevat selosteet.

Haluamme olla mukana luomassa kiertotalouden mukaista tulevaisuutta. Tuotekehityksen ja Back to the Floor -ohjelman avulla olemme kehittäneet uuden sukupolven kiertotalouden mukaisia lattiaratkaisuja, jotka voidaan sekä käyttää uudelleen että kierrättää.

Back to the floor logo

Forbo Flooring Systems esittelee uuden Topshield pro -pintakäsittelyn Marmoleum-lattiapäällysteisiin - huhtikuu 2022

Forbo Flooring Systems esittelee uuden Topshield pro -pintakäsittelyn Marmoleum-lattiapäällysteisiin

Marmoleum-linoleumilattioiden kestävyys, design ja toimivuus ovat vertaansa vailla – ja nyt tuote on entistäkin parempi. Marmoleum-lattiat säilyvät hyvännäköisenä pitkään ja se on parempi valinta niin ympäristölle kuin sinulle. Marmoleum tarjoaa luonnollista kauneutta ja innovatiivista designia. Tämän lisäksi Marmoleumin valmistusmateriaaleista 97% on luonnon raaka-aineita, joista 70% on nopeasti uusiutuvia ja 40% kierrätettyä. Tuote on CO2-neutraali kehdosta portille, ilman päästöjen kompensointia, ja nyt se saa entistäkin paremman suojauksen Topshield pro -pintakäsittelyn myötä. Topshield pro suojaa lattiaa kaikissa olosuhteissa, kestävän kehityksen lupauksestamme tinkimättä.

Se, kuinka hyvin lattiapäällyste toimii, selviää vasta vuosien käytön jälkeen. Yli vuosikymmenen ajan Forbo Flooring on käyttänyt Topshield -pintakäsittelyä Marmoleum-lattiapäällysteisiin. Kehittämällämme pintakäsittelyllä suojattua Marmoleumia on asennettu yli 100 miljoonaa neliömetriä maailmanlaajuisesti ja Marmoleum on todistanut kestävyytensä lukemattomissa kohteissa. Forbo Flooring Systems pyrkii aina parempaan, myös siellä, missä olemme jo hyviä. Topshield pro on uusi askel eteenpäin, jotta olemme valmiina tulevaisuuteen. Kolmannen sukupolven Topshield -pintakäsittelymme sopii nykypäivän julkitiloihin. Se edustaa johdonmukaista teknologian jatkokehitystä. Edeltäjä Topshield 2 oli hyvä, Topshield pro on vielä parempi.

Topshield pro; kolme kertaa parempi
Marmoleum on testattu perusteellisesti omassa laboratoriossamme, käytännössä ja ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta. Testaamme lattiapäällysteemme äärirajoille saakka ja simuloimme tilanteita, joita tuskin tapahtuu tosielämässä – saadaksemme selville, mitä lattiapäällysteemme kestävät.

Topshield pro -pintakäsitelty Marmoleum tarjoaa 3x paremman suojan:

1. Kestää paremmin kulutusta
2. Parempi suoja tahroja vastaan
3. Helpompi puhdistaa ja hoitaa sileämmän pinnan ansiosta

Topshield pro tarjoaa parannetut ominaisuudet koko käyttöiän ajan, mikä tekee Forbon ympäristöystävällisestä lattiasta entistä kestävämmän. Lattia on myös heti käyttövalmis, eikä se vaadi alkukäsittelyä tai vahausta.

Marmoleum on ihanteellinen kaikkiin kohteisiin, joissa vaaditaan kestävää ja hyvännäköistä lattiapäällystettä. Se osoittaa myös vahvuutensa siellä, missä hygienia on tärkeää, esimerkiksi terveydenhuollossa. Helpon puhdistuksen lisäksi Marmoleum on antibakterinen ja allergiahyväksytty.

Luonnollista kauneutta
Marmoleum koostuu jopa 97-prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista, kuten pellavakasvien pellavaöljystä, metsäteollisuuden jäännöstuotteesta puujauhosta ja nopeasti uusiutuvasta juutista. Nämä ainesosat kasvavat nopeasti ja sitovat hiilidioksidia jopa enemmän kuin mitä tuotannossa vapautuu. Lattiapäällyste valmistetaan uusiutuvista energialähteistä saadusta sähköllä ja kaikki raaka-aineet ja tuotantojätteet kierrätetään. Tämä tekee Marmoleumista kestävän kehityksen mukaisen lattiapäällysteen ja parhaan lattiaratkaisun ekologiseen rakentamiseen.

Marmoleum-mallistot tarjoavat yli 300 väriä ja kuosia, aina marmorikuvioista lineaarisiin, yksivärisiin ja betonikuoseihin. Marmoleumia on saatavana mattona, laattoina ja lankkuina. Lisäksi kuosi- ja väriyhdistelmät voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan.

Marmoleum täyttää M1-vaatimukset ja sille on myönnetty laaja valikoima kansainvälisiä ympäristösertifikaatteja, kuten Joutsenmerkki ja Blue Angel. Lisäksi Marmoleum-lattia parantaa ympäristö- ja hyvinvointipisteitä rakennusten ympäristösertifioinneissa, kuten LEED-, Breeam- ja Well Building.

Topshield pro

Uudistettu Tessera Basis Pro -tekstiililaatta - maaliskuu 2022

Uudistettu Tessera Basis Pro -tekstiililaatta

Tessera Basis on yksi markkinoiden suosituimmista tekstiililaatoista. Forbo lanseeraa uudistetun Tessera Basis Pro -malliston, joka soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan luotettavaa ja kulutusta kestävää tekstiililattiaa.

Uusi mallisto sisältää 32 eri väriä aina klassisista väreistä nykyaikaisiin ja kirkkaisiin korostussävyihin. Uudistetun väripaletin lisäksi tuotteen ominaisuuksia on parannettu. Korkeampi nukan paino lisää mukavuutta ja askeläänen vaimennusta, joka on jopa 25 dB.

Tessera Basis Pro valmistetaan 100% läpivärjätystä langasta, minkä ansiosta värit pysyvät kauniina pitkään. Basis Pro -silmukkanukkalaatat sopivat kovan kulutuksen tiloihin kuten kouluihin, toimistoihin sekä muihin julkitiloihin.

50 x 50 cm kokoiset Tessera Basis Pro -laatat on helppo yhdistää Allura Flex -vinylilaattojen kanssa ilman saumalistaa.

Kaikki Tessera-tekstiililaatat valmistetaan 100% uusiutuvalla energialla. Basis Pro -tekstiililaattojen painosta 62% on kierrätysmateriaalia ja ne täyttävät M1-luokituksen vaatimukset sekä Indoor Air Quality -standardit.

Tessera Basis Pro

Luo kodikkaat tilat Marmoleum Linear -linoleumilattialla - lokakuu 2021

Luo kodikkaat tilat Marmoleum Linear -linoleumilattialla

Marmoleum Linear on kestävä ja ajaton linoleumilattia, jonka avulla voit luoda miellyttäviä ja luonnollisia tiloja, joissa tunnet olosi kotoisaksi. Lineaarista kuosia voidaan käyttää luomaan lattia, joka ohjaa ihmisiä tilasta toiseen ja rajaamaan alueita suuremmassa tilassa.

Eri kuoseja on helppo yhdistää keskenään ja ne tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet korostaa tiettyjä alueita tilassa, kuten odotusalueita suuressa aulassa tai leikkialuetta päiväkodissa.

Luonnonmukaisen Linear-malliston avulla voit luoda tiloja, jotka sopeutuvat muuttuviin tarpeisiin. Neutraalit ja kauniit värit ovat yhteensopivia ja sopivat myös hyvin yhdisteltäväksi muiden Forbon mallistojen kanssa ja niitä on helppo yhdistää myös muihin sisätilojen materiaaleihin. Linear on kuin kameleontti, jolla voidaan luoda helposti haluttu tunnelma.

Kuoseilla ja väreillä on vahva yhteys muihin luonnonmateriaaleihin. Värisävyjen runsaus ja epäsäännöllinen lineaarinen kuvio tekevät Linearista aidosti luonnollisen materiaalin. Lineaarinen kuvio auttaa ohjaamaan, yhdistämään tai erottelemaan tiloja. Jokainen väri sisältää 4-5 eri väriä ja osassa kuoseissa on pehmeämmät raidat ja osassa selkeämmät raidat.

Marmoleum on luonnontuote. Se on valmistettu luonnollisista raaka-aineista kuten pellavansiemenöljystä ja puujouhoista. Marmoleumin tuotantoprosessi on CO2-neutraali ja se edistää terveellistä ja turvallista sisäympäristöä. Marmoleumille on myönnetty laaja valikoima kansainvälisiä ympäristösertifikaatteja, kuten Joutsenmerkki, Blue Angel ja Nature Plus.

Marmoleum Linear in public space

Uusi Sphera Energetic tuo uutta dynamiikkaa homogeenisiin vinyylilattioihin - lokakuu 2021

Uusi Sphera Energetic tuo uutta dynamiikkaa homogeenisiin vinyylilattioihin

Sphera homogeeninen vinyylilattia antaa lattioille lisää luonnetta ja tyyliä lukuisissa käyttökohteissa. Oli sitten kyse vaativista, hygieenisistä terveydenhoitoympäristöistä, monikäyttöisistä moderneista julkisista rakennuksista tai koulutustiloista ja toimistoista, joissa kestävyys ja väri ovat avainsanoja.

Eri tiloissa tarvitaan erilaisia kuoseja. Sphera Energetic -mallistossa on ratkaisuja kaikille alueille ja mallisto tarjoaa modernin värivalikoiman ja erinomaiset yhdistelymahdollisuudet. Sphera Energetic koostuu neljästä valikoimasta; Uni, Vivid, Shimmer ja Confetti.

Uni -väreillä luot kodikkaan ja nykyaikaisen ilmeen. Mallisto sisältää 20 yksiväristä sävyä, joita on helppo yhdistellä keskenään. Kuosi sisältää läpinäkyviä rakeita, jotka antavat lattialle syvyyttä.

Vivid-kuoseihin on lisätty kahta korostusväriä Uni-väripaletista. Vivid on helppo yhdistää malliston muihin kuoseihin ja väreihin. Kuosi peittää paremmin likaa ja naarmuuntumista läpinäkyvien ja värillisten lastujen ansiosta. Vivid on ihanteellinen avoimiin tiloihin, joissa hienovaraiset väripilkut voivat olla mielenkiintoisia olematta kuitenkaan liian hallitsevia.

Shimmer saa luonnollisen terrazzo -ilmeen korostuslastuista, joita on satunnaisesti elävän pohjan päällä. Mallisto sisältää 7 väriä, jotka sulautuvat hyvin sisustukseen. Shimmer on suunniteltu intensiiviseen käyttöön. Upea muotoilu saa jokaisen tilan näyttämään parhaat puolensa. Korostuslastun ansiosta lattia säilyy hyvännäköisenä ja peittää paremmin naarmuuntumista.

Confetti-kuosit ovat sekoitus eri värejä, jotka antavat lattialle eloisan ilmeen. Confetti on Energetic-malliston anteeksiantavin kuosi. Sitä voidaan käyttää vilkkailla alueilla esim. käytävillä tai muilla alueilla, joille halutaan näyttävä lattia. Jopa tummimmalla sävyillä naarmut eivät juuri näy.

Sphera Energetic -malliston tuotteissa on ainutlaatuinen SMART top-pintakäsittely, minkä ansiosta lattia on helppohoitoinen ja se kestää hyvin kemikaaleja sekä tahroja.

Sphera valmistetaan nykyaikaisessa, jätteettömässä ympäristössä käyttäen mahdollisimman vähän energiaa ja vettä. Sphera on 100% ftalaatiton ja sillä on erittäin alhaiset päästöt, mikä edistää sisätilojen terveellisyyttä.

Sphera Energetic

Uusi Tessera Perspective -tekstiililaatta luo tilaan lämpimän ja ylellisen tuntuman - elokuu 2021

Uusi Tessera Perspective -tekstiililaatta luo tilaan lämpimän ja ylellisen tuntuman

Tessera Perspective on Forbon uusi kuvioitu 50x50cm tekstiililaattamallisto, joka lisää lämpöä ja hienovaraisuutta tilaan kuin tilaan. Perspectiven leikattu/silmukkanukka tarjoaa hienon hybridirakenteen, joka antaa perinteisen silmukkanukkarakenteen lujuuden yhdistettynä leikatusta nukasta valmistetun laatan ylellisempään tuntumaan.

Perspective-mallisto sisältää kahdeksan neutraalia sävyä täydennettynä kuudella kauniilla korostusvärillä. Jokaisessa vaihtoehdossa yhdistyy kaksi lankaväriä, luoden modernin ja pehmeän designin.

Perspective on valmistettu 100% läpivärjätystä Nylon 66 ja Nylon 6 langasta, joka kestää hyvin kulutusta ja takaa värien pysyvyyden. Korkean nukan painon ansiosta lattia on kestävä ja tuntuu miellyttävältä jalan alla sekä vaimentaa tehokkaasti askelääniä.

Perspective-tekstiililaattojen painosta 65% on kierrätysmateriaalia. Laatat sopivat hyvin yhdisteltäväksi Allura Flex -vinyylilaattojen kanssa, tarjoten monia suunnittelumahdollisuuksia.

Tessera Perspective

Uusi monipuolinen Sarlon & Modul'up -mallisto - helmikuu 2021

Monimuotoisuus
Yhdistämällä Sarlon ja Modul’up -valikoimat yhteen konseptiin, voimme tarjota erittäin monipuolisen ja ennennäkemättömän lattiamalliston. Uusi mallisto sisältää yli 90 upeaa kuosia ja väriä. Tämän lisäksi kaikkia värejä on saatavana neljänä eri versiona: akustisena, kompaktina, alustaan liimattavana ja liimattomana vinyylimattona. Tämä tarkoittaa, että sinulla on valittavanasi yli 360 eri vaihtoehtoa!

Malliston yksilölliset kuosit sopivat moniin eri tiloihin ja ne ne ovat luotu helposti yhdisteltäviksi toistensa kanssa.

Sarlon 15 dB ja 19 dB
Forbo Flooring on akustisten lattioiden asiantuntija. Sarlon tarjoaa monipuolisen lattiavalikoiman 15 dB ja 19 dB:n askeläänen vaimennuksella sekä luokkansa parhaalla painaumakestävyydellä. Lattia kestää kovaa kulutusta ja se pysyy kauniina pitkään.

Modul'up 19 dB ja Compact
Irtoasennettavaa Modul’up-mallistoa on saatavana akustisena 19 dB ja 2 mm versiona. Modul’up-lattian etu on liimattomuus ja sen sopivuus kovan kulutuksen alueille. Modul’upin liimaton asennus säästää sekä aikaa että rahaa. Lattia voidaan asentaa myös vanhojen pinnoitteiden päälle ja se voidaan ottaa käyttöön heti asennuksen jälkeen. Modul'up voidaan myös uudelleenkäyttää mikä tukee kestävää kehitystä.

XtremPUR™ -pintakäsittely
Sarlon & Modul’up -tuotteita on parannettu entisestään ottamalla käyttöön innovatiivinen XtremPUR™-pintakäsittely. Se tarjoaa parhaan mahdollisen kemikaalinkestävyyden sekä vastustuskyvyn tahriintumista ja naarmuuntumista vastaan. Samalla pintakäsittely antaa lattialle kauniin mattamaisen ulkonäön, joka kestää hyvännäköisenä monien vuosien ajan.

Kestävä kehitys
Kaikki Sarlon ja Modul’up tuotteet ovat ftalaatittomia ja niillä on erittäin alhaiset päästöt. Tuotteet valmistetaan vihreällä energialla ja ne täyttävät kaikki asiaankuuluvat ympäristö- ja laatustandardit.

Sarlon trafic modul'up

Miellyttävä ja ajaton tunnelma Forbon uusilla Tessera Struktur 1 -tekstiililaatoilla - marraskuu 2020

Miellyttävä ja ajaton tunnelma Forbon uusilla Tessera Struktur 1 -tekstiililaatoilla

Joskus meidän on hyvä pysähtyä, pohtia ja viettää aikaa keskittymällä siihen, mikä on todella tärkeää. Tämä on Forbo Flooring Systemsin uuden mikrotuftatun Tessera Struktur 1 -tekstiililaatan designidea. Malliston riisuttu ja minimalistinen ilme sopii pohjoismaiseen sisustustyyliin. Tessera Struktur 1:n värit on kehitetty erityisesti neutraalissa väriskaalassa Skandinavian markkinoille.

Tessera Struktur 1 perustuu ideaan vähemmän on enemmän. Hienostunut ja kompakti mikrotuftattu tekstiililaatta luo miellyttävän ja ajattoman tunnelman, joka on helppo yhdistää muiden kalusteiden kanssa.

Mallisto koostuu 18 nykyisten väritrendien mukaisesta väristä, joilla voidaan luoda lämmin ja kutsuva ympäristö. Malliston yhdeksän harmaata ja lämmintä sävyä luovat perustan rauhalliselle ja hienostuneelle ympäristölle ja nämä voidaan helposti yhdistää muihin kalusteisiin. Yhdeksän nykyaikaista korosteväriä täydentävät kauniisti neutraaleja sävyjä ja näillä voit helposti vahvistaa värejä eri tiloissa.

Tessera Struktur 1:n 50x50 cm kokoiset laatat asennetaan ¼ kierros käännöksenä ja ne ovat helposti yhdistettävissä Forbon ainutlaatuisen vinyylilattian, Allura Flexin kanssa. Materiaalit ovat saman paksuisia joten et tarvitse listoja näiden välille. Tämä tekee mallistosta täydellisen ratkaisun mm. toimistojen uudistamiseen, joissa integroidut lattiaratkaisut ovat toivottavia vastaamaan työympäristön erilaisia tarpeita.

Tessera Struktur 1 sisältää 65% kierrätettyä materiaalia ja se on valmistettu läpivärjätystä polyamidi 6 langasta, mikä takaa hyvän kulutus- ja värinkestävyyden. Tessera Struktur 1 on valmistettu käyttämällä 100% uusiutuvaa energiaa.

3702-Korn-Tessera-Struktur-1

Uuden sukupolven Allura vinyylilankku ja laattamallisto - helmikuu 2020

Uuden sukupolven Allura vinyylilankku ja laattamallisto

Forbo esittelee uuden Allura-vinyylilankku- ja laattamalliston, jossa yhdistyy luonnollisen puu- ja kivilattian ulkonäkö sekä vinyylilankkujen kestävyys ja mukavuus.

Uusi mallisto tarjoaa laajan valikoiman kuoseja, värejä, kokoja ja muotoja, joissa ovat etusijalla ensiluokkainen design ja asennuksen helppous.

Allura on Forbon brändi vinyylilankuille ja -laatoille (LVT). Vuoden 2020 uutuudet tarjoavat kattavan ja helposti asennettavien mallistojen sarjan, joissa on mukana innovaation kosketus. Mallistoja on viisi: Allura (alustaan liimattava), Allura Flex (uiva asennus tarraliimalla), Allura Click Pro (lukkoponttikiinnitys), Allura Puzzle (uiva asennus palapelikiinnityksellä) sekä Allura Ease (täysin uiva asennus).

Eri Allura-mallistojen myötä Forbo tarjoaa modulaarisen ja helposti asennettavan ratkaisun moniin eri kohteisiin aina kevyistä liiketilojen sovelluksista myymälä-, vapaa-ajan- ja majoitustilojen ratkaisuihin, toimistoihin, koulutukseen, terveydenhuoltoon ja vanhustenhuoltoon sekä teollisuustiloihin asti.

Allura-mallisto tarjoaa laajimman valikoiman kuoseja, värejä, kokoja ja muotoja. Mallisto sisältää niin klassisia puulankkuja kuin moderneja betoni- ja terrazzo-laattoja. Allurassa yhdistyy maksimisuorituskyky ja erinomaiset suunnittelumahdollisuudet. Malliston kuosit ja värit ovat huolella valittuja ja yhteensopivia toistensa kanssa.

Allura-mallisto koostuu kahdesta kuosivalikoimasta: Wood ja Material.

Allura Wood -mallisto koostuu klassisista ja nykyaikaisista puukuoseista, joissa on mukana niin hienovaraisia kuin erottuvia kuoseja. Uusi kohokuviointi korostaa lankun kuviota ja tekee niistä erittäin aidon näköisiä ja tuntuisia. Wood-mallisto sisältää neljä digitaalisesti painettua kuosia, joiden avulla voit luoda näyttävän lattiadesignin.

Allura Material -mallisto sisältää sekä klassisia kivikuoseja että moderneja betonikuoseja uudella kohokuvioinnilla. Uusi terrazzo-kuosi sekä ympyränmuotoiset laatat tarjoavat lisää suunnittelumahdollisuuksia.

Euroopassa suunniteltu ja valmistettu Allura on erittäin mittatarkka ja kestävä lattiapäällyste. Allura valmistetaan käyttämällä vihreää sähköä ja tuotannosta syntyy minimaalisesti jätettä, joka kierrätetään takaisin tuotteeseen. Allura on täysin ftalaatiton materiaali.

Allura tehdään innolla ja osaamisella, se edustaa vinyylilaattojen uutta sukupolvea.

Allura 2020

Koe uusi Eternal-vinyylilattia - päivän jokaisena hetkenä - syyskuu 2019

Koe uusi Eternal-vinyylilattia - päivän jokaisena hetkenä

Eternal on korkealaatuinen heterogeeninen vinyyli, joka soveltuu kaikkiin julkitiloihin. Se luo parempia ympäristöjä työtä, elämistä, vuorovaikutusta, vapaa-aikaa, toipumista, oppimista ja leikkiä varten. Eternal on luotettava ja pitkäikäinen lattiapäällyste, jossa yhdistyy design, toimivuus ja kestävä kehitys.

Design
Eternal-mallisto sisältää ainutlaatuisia kuoseja, jotka ovat Forbon omien suunnittelijoiden luomia. Eternal koostuu kolmesta mallistosta: Wood, Material ja Colour. Eternal Wood -mallisto tarjoaa aidonoloiset puukuosit korkealaatuisen vinyylilattian muodossa. Mallisto sisältää mm. luonnollisen näköiset puukuosit Wood-kohokuvioinnilla sekä trendikkäät vinolankkukuosit, joissa on luonnollinen värivaihtelu. Eternal Material -mallisto sisältää nykyaikaisia kivi-, metalli- ja marmorikuoseja sekä klassisia kuoseja, jotka sopivat hyvin yhdisteltäväksi Eternal Wood ja Eternal Colour -mallistojen kanssa. Eternal Colour tarjoaa neutraalin ja rikkaan 29 värin valikoiman. Yksivärisen, värjätyn kulutuspinnan ansiosta värit ovat kauniita ja kirkkaita.

Kaikki Eternal-malliston värit ja kuosit sopivat hyvin yhdisteltäviksi toistensa kanssa sekä myös muiden Forbon mallistojen kanssa.

Valinnan vapaus
Eternal-mallisto sisältää neljä kuosia, joiden värit voidaan räätälöidä omien toiveiden mukaisesti. Leikkisät yksilölliset kuosit Colourful Planks, Terrazzo, Paint ja Rainbow voivat tuoda väriä projektiisi, joten käytä mielikuvitustasi ja suunnittele oma yksilöllinen Eternal-lattia, joka sopii sisustukseesi ja erityistarpeisiisi.

Vielä enemmän yksilöllisyyttä kaipaaville tarjoamme palvelun, jossa voit suunnitella täysin yksilöllisen lattian­. Kuosissa voidaan käyttää maalauksia, valokuvia, logoja, itse asiassa mitä tahansa printtiä tai mallia. Tuloksena on ainutlaatuinen lattia, jolla luot erottuvaa muotoilua hotelleihin, ravintoloihin, myymälöihin, museoihin, kouluihin ja toimistoihin.

Toimivuus
Lattiapäällysteen toimivuus on tärkeää erityisesti tiloissa, joissa kulkee paljon ihmisiä. Eternal on korkealaatuinen lattiapäällyste, joka kestää kovaa kulutusta ja säilyy hyvännäköisenä vuodesta toiseen. Kalanteroidun pohjan ansiosta Eternalilla on erinomainen painaumakestävyys. Luja mutta joustava pohja mahdollistaa helpon asennuksen.

PUR Pearl -pinnoitteen ansiosta lattia on helppohoitoinen, antaen samalla lattialle mattamaisen ja luonnollisen ilmeen.

Kestävä kehitys
Forbo Flooring Systems haluaa luoda parempia ympäristöjä tuottamalla kestävän kehityksen mukaisia lattiapäällysteratkaisuja. Eternal-mallisto on M1-sertifioitu, vähäpäästöinen sekä ftalaatiton lattiapäällyste. Eternal valmistetaan vihreällä energialla ja sen pohja sisältää jopa 60% kierrätettyä materiaalia ja kaikki tuotannon jätteet hyödynnetään.

Eternal Material 12492 & Eternal Wood 36022

Uusi luonnostaan upea Marmoleum Marbled-mallisto - helmikuu 2019

Uusi luonnostaan upea Marmoleum Marbled -mallisto

Forbon uusi Marmoleum Marbled -mallisto sisältää viisi kiehtovaa, orgaanista kuosia. Tämä ekologinen linoleumilattiapäällyste tarjoaa laajimman joustavien lattiapäällysteiden värivalikoiman sekä erinomaiset yhdistelymahdollisuudet.

Marmoleum Marbled on moderni klassikko. Kaksi uutta kuosia, Terra ja Splash, laajentavat mallistoa uusilla visuaalisilla ilmeillä, joista kumpikin antaa uutta ilmettä Forbon marmorikuosien tuoteperheeseen.

Terra on maanläheinen, hienostunut pienikuvioinen marmorikuosi, joka on saanut inspiraatiota vulkaanisista kivilajeista. Terra soveltuu erinomaisesti nykyaikaisiin tiloihin ja sen tyylikäs ulkoasu piilottaa hyvin likaa. Splash on moderni ja leikkisä kuosi, joka kaukaa katsottuna näyttää vaaleanharmaalta yhdistettynä hienovaraisiin sävyvivahteisiin, josta kuitenkin pilkahtaa esiin läheltä katsottuna yllättäviä värejä. Malliston muut valikoimat, Real, Fresco ja Vivace, on uudistettu ja päivitetty.

Marmorikuosit sopivat hyvin yhdisteltäviksi muiden luonnonmateriaalien kuten puun, kiven ja tekstiilien kanssa. Kaikki värit ovat peräisin luonnosta ja uusi Marmoleum Marbled -mallisto ei vain tuo luontoa sisään sellaisenaan, vaan sopii täydellisesti nykyisiin sisustustrendeihin.

Forbon Marmoleum on maailman ensimmäinen hiilidioksidineutraali joustava lattiapäällyste. Marmoleum koostuu 97% luonnollisista raaka-aineista. Valmistuksessa käytetyt kasvit ja puut sitovat enemmän hiilidioksidia kuin mitä vapautuu sen tuotannossa. Tuloksena on hiilidioksidineutraali lattiapäällyste. Marmoleumin elinkaariarviointi on dokumentoitu ulkopuolisen varmentamalla puolueettomalla ympäristöselosteella (EPD). Marmoleumille on myös myönnetty monia ympäristömerkkejä ja sertifikaatteja kuten esim. Joutsenmerkki ja M1-sertifikaatti.

Marmoleum Marbled

Modul'up – Forbon uusi irtoasennettava vinyylilattia - toukokuu 2018

Modul'up – Forbon uusi irtoasennettava vinyylilattia

Forbon uusi Modul’up-mallisto kertoo teknisestä innovaatiosta. Modul'up on kestävä ja mittatarkka irtoasennettava vinyylilattia julkitiloihin. Koska mattoa ei tarvitse liimata, se on nopea ja helppo asentaa. Modul’up voidaan asentaa vanhojen pinnoitteiden päälle ja lattia voidaan ottaa käyttöön heti asennuksen jälkeen. Modul’up tarjoaa ihanteellisen lattiapäällysteratkaisun kiireellisiin kohteisiin, joka myös tukee kestävää suunnittelua. Se soveltuu sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin terveydenhoitoalan laitoksissa, kouluissa, toimistoissa sekä asuinrakennuksissa.

Liimaton lattiaratkaisu säästää sekä aikaa että asennuskustannuksia. Modul'up voidaan myös irrottaa vaivatta sen käyttöiän loputtua ja toimittaa kierrätykseen.

Mallistoa on saatavana 2,0 mm ja 19 dB askelääntä vaimentavana versiona, joka alentaa tehokkaasti melua ja auttaa pitämään ympäristön viihtyisänä ja hiljaisena. Modul'up koostuu kauniista puu- ja kivikuoseista, joissa yhdistyy irtoasennettavan vinyylilattian hyödyt sekä luonnollinen ulkonäkö.

Committed to the Health of One -ohjelmamme myötä pyrimme luomaan parempia sisäympäristöjä ja irtoasennettava lattiapäällyste on tästä ensiluokkainen esimerkki. 19 dB:n askelääntä vaimentava vaihtoehto alentaa melutasoa ja tekee tilasta rauhallisemman ja miellyttävän. Liimaton asennus helpottaa työtä ja parantaa asentajan työskentelyolosuhteita.

Modul'up

Uusilla Marmoleum Modular -linoleumilaatoilla luot yksilölliset ja trendikkäät lattiat - helmikuu 2018

Uusilla Marmoleum Modular -linoleumilaatoilla luot yksilölliset ja trendikkäät lattiat

Forbo lanseeraa uuden Marmoleum Modular -linoleumilaattamalliston, joiden avulla luot yksilölliset ja tyylikkäät lattiat. Marmoleum Modular -lankut ja -laatat ilmentävät puun, betonin, kiven, marmorin ja eri tehostevärien visuaalisuutta. Kuoseja on saatavana neljässä eri koossa ja 51 eri värissä, joita voidaan käyttää yksinään tai sekoittaa ja yhdistellä toistensa kanssa, lopputuloksena on aina kaunis lattia.

Marmoleum Modular koostuu kuudesta mallistosta, Lines, Textura, Slate, Shade, Marbled ja Colour.

Marmoleum Modular Lines -malliston viivakuoseilla luot kauniit ja luonnonmukaiset lattiat. Textura-mallistoon on vuorostaan lisätty kohokuviointi, mikä tekee lattioista elävän näköiset. Marmoleum Modular Slate on uusi luonnollinen kohokuvioitu kivikuosi, joka antaa vaikuttavan kolmiuloitteisen vaikutelman. Kuosissa yhdistyy kiven ajaton estetiikka sekä linoleumin puhtaus. Shade-mallisto sisältää harmaan ja beigen sävyjä, joilla voit luoda kauniin yhtenäisen ilmeen. Marbled marmoroitu kuosi on ajaton ja tyylikäs, joka myös piilottaa hyvin likaa. Colour-malliston värejä voidaan käyttää huomion herättäjänä tai yhdistellä muiden kuosien kanssa ainutlaatuiseksi lattiadesigniksi.

Ympäristöystävälliset ja luonnolliset linoleumilaatat valmistetaan uusiutuvista luonnonmateriaaleista, ne ovat PVC-vapaita eivätkä sisällä ftalaatteja tai muita pehmentimiä. Marmoleum Modular -laatat ovat mittatarkkoja ja kestävät kovaa kulutusta. Marmoleum-lattioissa on Tophshield2, kaksikerroksinen vesipohjainen pintakäsittely, joka estää naarmuuntumista, likaantumista ja takaa helpon puhdistettavuuden ja lattian ulkonäön säilymisen ajan kuluessa.

Marmoleum Modular antaa mahdollisuuden luoda oman makusi mukainen lattia. Mallisto kutsuu yhdistelemään laattojen muotoja, kokoja ja värejä valintasi mukaisesti. Näin voit luoda aivan uudenlaisen ja ainutlaatuisen lattiadesignin!

Marmoleum Modular Marble-Shade t3216 t3232 t3717 t3718