Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Allura-designvinyylilaatat

Allura-designvinyylilaatat

Forbon Allura designvinyylilaatoissa yhdistyy luonnollisen puu- ja kivilattian ulkonäkö vinyylilattian etuihin. Allura vinyylilattia on lämmin jalan alla, ääntä vaimentava, luja ja kestävä sekä helppo asentaa ja hoitaa.

Kaikki Forbo Allura-mallistot on uudistettu ja niillä on omat luonteenpiirteensä, alkaen liimattavista mallistoista tarraliimattaviin ja lukkoponttiratkaisuihin; jotka tarjoavat kestävän vaihtoehdon homogeenisille vinyylilaatoille kovan kulutuksen alueilla. Vinyylilattia kestää aikaa sekä ulkonäkönsä että ominaisuuksiensa puolesta.

Allura-designvinyylilaatat
 • Allura Wood w60350 & w60354
  Allura

  Allura

  Allura on Forbon designvinyylilaatta (LVT), josta on kuluneen vuosikymmenen aikana tullut eräs suosituimmista brändeistä laajassa tuotevalikoimassamme. Alluran designmaailma on inspiroiva ja se tarjoaa yli 100 eri kuosia laajassa kokovalikoimassa. Allura hyödyntää kehittynyttä tuotantotekniikkaa parhaan mittapysyvyyden takaamiseksi siten, että lattian ulkoasu pysyy yhtä saumattomana kuin asennuspäivänä. Ainutlaatuinen pintakäsittely suojaa lattiaa ja säilyttää lattian hyvännäköisenä vuodesta toiseen. Tutustu uusiin, jännittäviin Allura Wood-, Stone- ja Abstract -kuoseihin!

 • Allura Flex 1651
  Allura Flex

  Allura Flex

  Allura Flex -mallisto koostuu erittäin laadukkaista, heterogeenisista vinyylilaatoista ja -lankuista. Allura Flex asennetaan tarraliimalla, mikä mahdollistaa laattojen helpon irrottamisen. Alluran Flexin perustana on lasikuiturunko, joka yhdessä huolellisesti harkitun kerrosrakenteen kanssa tekee Allura Flexistä ainutlaatuisen mittapysyvän, lujan, suorituskykyisen ja helpon asentaa.

 • Allura Click cc60085
  Allura Click

  Allura Click

  Etsitkö aidontuntuisia puu- ja kivikuoseja, jotka ovat helppo asentaa? Uusi Allura Click -mallistomme tarjoaa sinulle juuri tämän. Allura Click designvinyylilaattoja on saatavana 38 eri kuosissa, jotka on helppo ja nopea asentaa hyväksi todetun ja patentoidun click-järjestelmämme ansiosta. Ainutlaatuinen pintakäsittely ei pelkästään suojaa lattiaa vaan säilyttää myös lattian hyvännäköisenä vuodesta toiseen.

 • Allura Fusion
  Allura Fusion

  Allura Fusion

  Sana “Fusion” tarkoittaa värisävyjen sulauttamis- tai sekoitusprosessia. Se on tekniikka, jolla lisätään osittain läpinäkyvä ja läpinäkymätön värillinen sävy olemassa olevien Allura-kuosien kulutuspintaan. Värisävyjen sulauttaminen yhteen luo vaikutelman sattumanvaraisuudesta, mikä tekee jokaisesta lankusta tai laatasta ainutlaatuisen ja antaa kuosille syvyyttä.

Eurooppalainen tuotanto

Eurooppalainen tuotanto

Forbon Allura-mallistot valmistetaan Euroopassa ultramoderneilla tuotantolinjoilla, jotka takaavat huippulaadun ja tuotteiden äärimmäisen hyvän mittatarkkuuden. Tuotannossa käytettävä vihreä energia ja 100 % kierrätettävyys tekevät mallistosta ekologisimman LVT-tuotteen.

Alluran perustana on lasikuiturunko, joka yhdessä huolellisesti harkitun kerrosrakenteen kanssa, johon sisältyy kalanteroitu, kierrätysmateriaalia sisältävä pohja, muodostaa täydellisen perustan luonnonmukaisten kuosien painatusta ja kuviointia varten. Painatus tehdään vesipohjaisilla painoväreillä ja kulutuskerroksessa käytetään samaa pintakäsittelyä kuin julkitilamuovimallistoissamme, jotka ovat osoittaneet toimivuutensa reilusti yli vuosikymmenen ajan.

European production

LRV- ja NCS-koodit

LRV- ja NCS-koodit

Arkkitehtuurissa valonheijastusarvo (LRV) määritellään prosenttiarvona näkyvästä ja käytettävissä olevasta valosta, joka heijastuu pinnasta, kun valonlähde valaisee sitä. LRV:tä voidaan hyödyntää monissa värivalintaa koskevissa päätöksissä. Värin arvioitu LRV ilmaisee näkyvän valon määrän, jonka väri heijastaa. Mustan valonheijastusarvo on 0 %, ts. se absorboi kaiken valon. Valkoisen valonheijastusarvo on 100 % ja se pitää rakennuksen valoisana ja viileänä. Tällä on vaikutus sähkönkulutukseen, sillä vaaleammat värit vähentävät valaistuksen tarvetta, mikä on edullista ympäristön kannalta. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan valonheijastusarvo. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

NCS-värikoodaus kertoo materiaalin värin. Numeerisilla värikoodeilla, ns. NCS-koodeilla, kuten NCS S 1080-Y70R, voidaan eritellä tarkasti mikä tahansa väri. NCS on määritellyt 1950 vakioitua väriä kymmenysasteikolla, jolla saadaan kuvattua koko väriavaruus. Jokaista koodia vastaava väri on aina identtinen näytteestä huolimatta, olipa kysymyksessä vakioitu väri tai mikä tahansa väri 1950 standardivärin väliltä. Näin löydät sopivan lattiavärin minkä tahansa huoneessa olevan värillisen esineen perusteella.


Valonheijastus- (LRV) ja NCS-värikoodit ilmoitetaan malliston kaikille tuotteille.

"Natural Colour System" (NCS) on kehitetty tuotteen värikoodin, intensiteetin ja sävyn määrittelyä varten. NCS-mittauksen avulla järjestelmän värit ja väriryhmät voidaan tunnistaa ja sovittaa yhteen käytettävästä materiaalista riippumatta. Näin voidaan määritellä rakennuksen sisustuksen kaikkien osien värikoordinaatit. Kaikille Forbo-tuotteille ilmoitetaan NCS-koodi. Se löytyy mallistosivuilta kunkin tuotteen kohdalta.

LRV&NCS

Alluran suunnittelu

Alluran suunnittelu

Allura-malliston luominen oli jännittävä matka design-trendeihin ja arkkitehtuuriin sekä luonnonmateriaalien käyttöön. Lattian design vaikuttaa ympäristöön monilla tavoilla. Se voi olla rauhallinen, seesteinen ja huomaamaton, jotta huomio kiinnittyy itse tilaan. Lattia voi olla myös dominoiva tekijä, joka antaa vahvan perustan muille design-elementeille. Nykyisin lattiat tehdään usein leikkisiksi ja harmonisiksi ympäristön kanssa. Lankkukokoja, värejä ja materiaalikuoseja sekoittamalla ja sovittamalla voidaan luoda yksilöllisiä lattioita. Allura-mallisto on suunniteltu tarjoamaan laajat mahdollisuudet lattiansuunnitteluun.

ThomasDorothe_0118488_HD

Allura & ympäristö

Allura & ympäristö

Huolellisesti valitut raaka-aineet
Allura valmistetaan huolellisesti valituista raaka-aineista, joiden koostumus ja laatu tarkastetaan. Koska lattianpäällyste valmistetaan
omassa tehtaassamme eikä siihen käytetä esivalmistettuja täyte- tai pintakerroksia, raaka-ainetta ei joudu hukkaan tuotantoprosessissa.

Ftalaatiton
Kaikki Allura-mallistot valmistetaan tiukimpien ympäristövaatimusten mukaisesti ja kaikki Allura-valikoiman päällysteet ovat ftalaatittomia.

Kierrätysmateriaalin käyttö
Allura sisältää kierrätysmateriaalia, jota käytetään useimpien mallistojen pohjassa. Alluran valmistukseen käytetään vain Allura-mallistoista jäänyttä
jätettä. Näin pystymme varmistamaan, että kierrätysmateriaali on todella ftalaatitonta.

1286x966_Vinyl_with_drawings

Rakkaudesta lattioihin

Rakkaudesta lattioihin

Forbon uusi Allura-mallisto koostuu kauniista ja elävännäköisistä kuoseista, jotka ovat suunniteltu uusimpia tuotantotekniikoita ja prosesseja hyödyntäen. Tuloksena ovat ylelliset vinyylilaatat, jotka ovat erittäin aidon tuntuisia. Luxury-vinyylilaatat (LVT) ovat yhä suositumpi lattianpäällyste eri kohteissa.
Olipa kysymyksessä myymälä, vapaa-aika-, majoitus-, toimisto- tai koulutus- ja terveydenhoitoalan tilat, LVT tunnetaan helposti asennettavana, helppohoitoisena, hyvin toimivana lattianpäällysteenä, jonka ulkonäkö ja tuntuma vastaa luonnonmateriaalia, kuten puuta tai kiveä.

Forbon Allura LVT kestää vuosikausien käyttöä, sen ainutlaatuinen design perustuu luonnollisiin vastineisiin, joiden kuvioista on kehitetty elävä kopio
ja jota voidaan hyvällä syyllä pitää luonnollisena omana itsenään. Vaikka tyylikäs design luo valitun ilmapiirin, ammattikäyttöön tehdyissä lattianpäällysteissä on muitakin tärkeitä huomioitavia seikkoja kuten vaivaton asennus, mittatarkkuus, helppohoitoiset lattiat, edustava ulkoasu ilman lisäkiillotusta tai usein toistuvaa huoltoa.

Allura LVT moodboard