Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

eurocol
800 EUROSHEET WPM

800

Waterdicht en scheuroverbruggend afdichtingsmembraan voor het afdichten van wanden en vloeren in natte ruimten, zoals douchecellen, badkamers, spoelkeukens e.d. Toepasbaar op vrijwel elke ondergrond en door de geringe dikte van slechts 0,5 mm ook een prima oplossing voor renovatiewerken. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten.

800-eurosheet-wpm.jpg
 • pdf-productspecificatie.pdf

  pdf-productspecificatie.pdf

Producttypering

Waterdicht en scheuroverbruggend afdichtingsmembraan voor het afdichten van wanden en vloeren in natte ruimten, zoals douchecellen, badkamers, spoelkeukens e.d. Toepasbaar op vrijwel elke ondergrond en door de geringe dikte van slechts 0,5 mm ook een prima oplossing voor renovatiewerken. Dankzij EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) ook geschikt voor BREEAM-projecten.
Basis : Rol polyethyleen folie met aan 2 zijden een laag polypropyleen.
Kleur : Roze/rood.
Formaat : Dikte: Ca. 0,5 mm.

Productvoordelen:
 • Waterdicht
 • Scheuroverbruggend
 • Dampremmend
 • Zeer eenvoudig te verwerken
 • Direct betegelbaar
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Voor wand en vloer
 • EMICODE EC 1PLUS

Prestaties en eigenschappen

Afmeting : 10 m¹ x 100 cm.
Gewicht : 200 g/m².
Alkalibestendigheid : 800 Eurosheet WPM is bestand tegen een alkalisch milieu.
Classificatie : GEV EMICODE EC 1PLUS (zeer emissiearm) getest conform EN 13999-2/4. Geschikt voor BREEAM-projecten.
Scheuroverbrugging : Ca. 1 mm/m¹.
Temperatuurbestendigheid : -30 °C - 90 °C.
ETIM-class :  EC004815 (Ontkoppelings- en waterdichtingsmembraan). Bekijk hier de ETIM-features van dit product.


Steeds meer producten van Eurocol zijn geclassificeerd volgens ETIM. Dit product is geclassificeerd volgens ETIM klasse EC004815 (Ontkoppelings- en waterdichtingsmembraan). Bezoek de Eurocol ETIM-selector om alle features (eigenschappen) te bekijken.

Toepassing

Toepassing:
800 Eurosheet WPM is een waterdicht afdichtingsmembraan voor het afdichten van wanden en vloeren in natte ruimten zoals douchecellen, badkamers, spoelkeukens e.d. De geringe dikte van slechts 0,5 mm maakt het een prima oplossing voor renovatiewerken. Tevens zorgt de 800 Eurosheet WPM ervoor dat tegelwerk beter wordt beschermd tegen scheurvorming als gevolg van bijvoorbeeld krimp vanuit de constructie.

Verwerking

Gereedschap : Stanleymes.
Opslag : Beschermen tegen zonlicht en hoge temperaturen.
Vochtbestendigheid : Vochtbestendig en daarom ook zeer geschikt voor toepassing in zwembadbassins.

* De opgegeven waarden zijn laboratoriumwaarden welke gezien de grote variatie in klimatologische omstandigheden, ondervloersamenstellingen en laagdiktes slechts als richtwaarden gelden.

Ondergrond:
 • 800 Eurosheet WPM is geschikt voor vrijwel alle wanden en vloeren welke schoon, stof- en vetvrij, vlak en droog zijn. 
 • Vochtabsorberende en enigszins afzandende wanden voorstrijken met 099 Dispersieprimer.
 • Gesloten ondergronden, zoals bestaand tegelwerk ontvetten en voorstrijken met 051 Europrimer Quartz.
 • Steenachtige wanden eventueel uitvlakken met 658 Wandoforte of 955 Wandostuc.
 • Gipspleister dient, conform de voorschriften van de fabrikanten van gipspleisters, een laagdikte van minimaal 10 mm te hebben.
 • Indien de cementgebonden ondervloer in een droge ruimte niet voldoende vlak is deze egaliseren met 990 Europlan Direct. In natte ruimten 923 Europlan Extreme gebruiken. Anhydrietvloeren egaliseren met 920 Europlan Alphy.
 • Raadpleeg vooraf altijd onze technische productinformatiebladen. Bij twijfel over de te maken toepassingen vooraf contact opnemen met onze afdeling Technische Adviezen.


Gebruiksaanwijzing:

Installatiehandleiding 800 Eurosheet WPM:

Stap 1:

Maak een banenplan en knip of snij de 800 Eurosheet WPM op maat. Werk de wand/vloer- en wand/wandaansluiting waterdicht af met 063 Euroband/685 Eurocoat of 683 Fibrecoat.

Stap 2:

Breng 705 Speciaallijm/709 Superflex of 686 Supercol/685 Eurocoat (vochtabsorberende wanden) gelijkmatig aan op de ondergrond met een 4x4 getande lijmkam. Kam de lijm uit in 1 richting. Dit vergemakkelijkt het vlakstrijken.

Stap 3:

Plaats vervolgens het waterdichtingsdoek zonder kreukels op de ondergrond en druk het doek licht aan. Strijk vervolgens de lijmrillen onder het doek vlak en de lucht eronder vandaan, vanuit het midden van de baan. Verwijder overtollige lijm en plaats vervolgens de volgende baan. Laat deze minimaal 5 cm overlappen voor een goede waterdichtheid.

Stap 4:

Breng vervolgens een gerild lijmbed aan over het gehele oppervlak om hierin de tegels te verlijmen. Vochtabsorberende wandtegels (met een zuigende scherf) lijmen met een pastategellijm. Gebruik bij het verlijmen van vloertegels op wanden of vloeren een cementgebonden poedertegellijm. Binnen 15 - 20 minuten de tegels met een schuivende beweging in het verse lijmbed drukken. Controleer hierbij regelmatig of de rugzijde van de tegels volledig met de lijm in contact is gekomen. De keuze van de vertanding (zie afbeeldingen) dient zodanig te zijn dat een minimum lijmcontactvlak van 60% voor wanden en 80% voor vloeren wordt bereikt (gelijkmatig verdeeld over de achterzijde van de tegel). Voor buitentoepassingen en zwembaden dient dit 100% te zijn. Overtollige lijm direct uit de voegen verwijderen. De aangemaakte lijm beslist binnen 60 minuten verwerken. Geen extra water toevoegen aan de reeds afbindende mortel!

Stap 5:

Onder normale omstandigheden, d.w.z. een temperatuur van 20 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%, kan het tegelwerk na minimaal 24 uur worden gevoegd met 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD.

De in- en uitwendige hoeken vrijhouden van tegels en voegcement, alsmede rondom kozijnen, leidingdoorvoeren e.d. en deze afkitten met een geschikte, blijvend elastische voegkit bijvoorbeeld onze 880 Euroseal Silicone. De voegen rondom doucheputten en/of douchegoten duurzaam afdichten met onze 881 Euroseal Epoxy; een snel afbindende afdichtingskit op basis van 2-componenten epoxy.Kwaliteit en garantie

Milieu en gezondheid

Veiligheidsbladen : Voor uitgebreide veiligheids- en milieu-informatie verwijzen wij naar onze website www.eurocol.nl.


Rekenmodel

Bestek

Artikelgegevens

ArtikelOmschrijvingVerpakkingEAN-code
800Eurosheet WPMRol à 10 m¹ x 1 meter verpakt in folie 8 710345 800105