Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Waterdicht Tegelwerk Systeem

De tegenwoordige bouw kenmerkt zich door efficiënte en snelle bouwsystemen. Ook in de ‘natte ruimten’ staan de ontwikkelingen niet stil. Als vakman wordt u geconfronteerd met veelal vochtgevoelige bouwmaterialen in de badkamer. Een deugdelijke bescherming van de ondergronden kan schade aan het tegelwerk en aantasting door indringend vocht voorkomen.

Vanuit onze ruime ervaring op dit gebied, hebben we het Waterdicht Tegelwerk Systeem ontwikkeld. De opbouw van het systeem vormt een gegarandeerde bescherming van alle soorten ondergronden en rekent voorgoed af met al uw vochtproblemen.

1. Ondergrond voorbereiden/afdichten

Een belangrijke voorwaarde voor een optimale hechting van de lijmen en afdichtpasta is een droge, vuil-, stof- en vetvrije ondergrond. Alle vochtabsorberende en enigszins afzandende ondergronden eerst voorstrijken met 099 Dispersieprimer. De wand/vloer-aansluiting en de verticale douchehoek(en) insmeren met 685 Eurocoat, waarna de kimband 063 Euroband in de nog natte 685 Eurocoat wordt geplaatst. Vervolgens direct hierna het 063 Euroband geheel dekkend afsmeren met 685 Eurocoat. Totale droogtijd ca. 12 uur.

WDT 1

2. Vochtgevoelige plekken voorbereiden en afdichten

685 Eurocoat gebruiken voor het afdichten van kieren rondom leidingdoorvoeren, afvoerput e.d. Strijk gipsgebonden ondergronden en hout binnen het sproeibereik (tot 1.10 m uit de douchehoek) volledig voor met 685 Eurocoat. Droogtijd ca. 2 uur.

WDT 2

3. Wandtegels lijmen

De wandtegels verlijmen met een blijvend elastische en vochtbestendige pastategellijm (zie assortiment). De keuze is afhankelijk van wandconstructie, type tegel en de verlangde garantietermijn. De tegels in de hoek niet strak tegen wand-, vloer- en /of plafondaansluiting plaatsen. Droogtijd ca. 24 uur.

WDT 3

4a. Vloertegels lijmen

De vloertegels verlijmen met 705 Speciaallijm. Eerst een gesloten laag aanbrengen met bijvoorbeeld een vlakspaan. Vervolgens nastrijken met de vertande lijmkam, waarbij de vertanding zo min mogelijk tot de ondervloer wordt doorgezet.

WDT 4a

4b. Vloertegels in de specie

Indien de tegels in de specie worden geklopt dan per 50 kg cement 3 kg 055 Eurodicht aan het aanmaakwater van de specie toevoegen. Voor een goede waterafvoer dient de vloer onder voldoende afschot van 1 cm/m1 aangebracht te worden.

WDT 4b

5. Afvoegen

Zowel wand- als vloertegels afvoegen met de snelafbindende, waterdichte en flexibele 706 Speciaalvoeg WD of 717 Eurofine WD. Bij gelijmde tegels altijd de lijm minimaal 24 uur laten drogen. De verticale en horizontale hoekvoegen vrijhouden van voegmateriaal ten behoeve van een kitvoeg.

WDT 5

6. Afkitten

De verticale en horizontale hoekvoegen, alsmede de aansluiting tussen afvoerput en tegelwerk én de ruimte rondom de leidingdoorvoeren afkitten met 880 Eurocol Silicone, een blijvend elastische, schimmelwerende voegkit. De genoemde aansluitingen dienen schoon, droog en vrij te zijn van voegmateriaal.

WDT 6

Niet alleen de kwaliteit van het systeem is bepalend voor een succesvolle afwerking met tegelwerk in de badkamer. Een deugdelijke constructieve opbouw is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Mede door een gericht advies en een intensieve begeleiding op de projecten kunnen wij ook hier onze expertise laten gelden. Het Waterdicht Tegelwerk Systeem is afgestemd op een normaal gezinsgebruik. Bij een intensiever gebruik behoudt Forbo Eurocol Nederland B.V. zich het recht voor extra voorzieningen te eisen. Dit geldt ook bij constructies met een verhoogd risico. Forbo Eurocol Nederland B.V. biedt een schriftelijke garantie van 6 jaar op het Waterdicht Tegelwerk Systeem, conform de UAV- en de GIW-garantiebepalingen, mits het werk uiterlijk één week voor aanvang is aangemeld. Bij twijfel over de te maken toepassingen vooraf contact opnemen met onze afdeling Technische Adviezen. Zie ook de informatie op de productinformatiebladen.

Download

  • Folder -DHZ tegellijmen

    DHZ tegeltechniek