Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Zo breng je 880 Euroseal Silicone optimaal aan

1. Gebruik een geschikt kitpistool

Kitpistolen zijn er in allerlei uitvoeringen en kwaliteiten. Ze zijn verkrijgbaar bij de vakhandel of doe-het-zelfzaak. Bij de meeste kitpistolen kun je de koker eenvoudig in het pistool plaatsen. Door beweging van de handgreep schuift de drukstang naar voren en wordt de kit uit de koker geperst. Let op dat het drukplaatje op de drukstang goed contact maakt met de zuiger van de koker. Hierdoor wordt de drukkracht gelijkmatig verdeeld en wordt de zuiger niet ‘scheef’ gedrukt. Bespaar daarom niet op de kwaliteit van het kitpistool. Handhaaf tijdens het spuiten een normale druk en voer deze niet overmatig hoog op. Hierdoor voorkom je dat de kit te snel uit de spuitmond loopt, waardoor je rustiger en netter kunt werken.

5 tips kitten 3

2. Snijd de spuitmond schuin af

Voordat je kunt beginnen met kitten, snijd je het tuitje van de koker recht af. Hierop draai je de spuitmond, die je vervolgens schuin afsnijdt. Let op: hoe verder je de spuitmond afsnijdt, hoe breder de uitstroomopening van je kit. De juiste breedte bepaal je aan de hand van de voeg. Voor een fraai resultaat wordt voor de kitvoeg meestal dezelfde breedte gekozen als die van de tegelvoeg. Je kunt de spuitmond het best aansnijden onder een hoek van 45°, omdat dit de meest natuurlijke werkhoek is om het kitpistool te hanteren tijdens het spuiten.

3. Breng de kit zorgvuldig aan

Bij het aanbrengen van de kit ga je nauwkeurig te werk. Uiteraard moet de af te kitten voeg droog en vuil- en stofvrij zijn. Heel belangrijk is dat de voeg volledig met kit wordt gevuld, zodat een volle, strakke kitvoeg ontstaat. Spuit de kit daarom in voldoende mate tegen de voegbodem. Hierdoor ontstaat tijdens het spuiten tegendruk, waardoor de kit ook tegen de zijwanden van de voeg wordt gedrukt. Zo ontstaat een optimaal contact tussen de kit en het hechtvlak. Vermijd hierbij luchtopsluiting om luchtbellen onder de kitvoeg te voorkomen, die later kunnen leiden tot lekkage. Houd bij hoekvoegen in sanitaire ruimten de spuitmond steeds in contact met de ondergrond, zodat de voegkanten strak blijven. Het gebruik van tape voor een strak resultaat kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.

5 tips kitten 4

4. Finishing touch: nattevingerwerk

Zodra de kitvoeg volledig is aangebracht, moet het oppervlak hiervan binnen 10 minuten glad worden afgewerkt. Dit doe je het best nadat je het voegoppervlak en de aangrenzende materialen hebt bevochtigd met neutraal zeepwater. Dit breng je eenvoudig aan met behulp van een kwast of plantenspuit. Let op: het gebruik van afwasmiddelen is af te raden, omdat deze vaak toevoegingen bevatten zoals citroenzuur, glycerine, etc. Deze stoffen kunnen de kwaliteit van de kitvoeg nadelig beïnvloeden. Nadat je de voegen glad hebt afgewerkt, kun je deze voor een fraaie finishing touch nog met de vinger afstrijken, nadat je die hebt gedoopt in zeepwater.

5. Reinig het gereedschap

Om lang plezier te houden van je kitspuit en ander gereedschap, reinig je deze grondig na afloop. Zolang de kit nog vers is, kun je kitresten prima verwijderen met een doek of een stuk keukenpapier. Een eventueel achterblijvend dun laagje kit kun je met een doek met terpentine wegnemen. Kitresten die eenmaal zijn opgedroogd en uitgehard, kunnen alleen mechanisch worden verwijderd.

Ga hier naar de 880 Euroseal Silicone.