Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

5 Tips voor verwerking van 646 Eurostar Premium

‘Gebruik de juiste lijmkam’

Tip 1

Laat de te verwerken materialen vooraf minimaal 24 uur of volgens voorschrift van de fabrikant acclimatiseren in de ruimte waar ze moeten worden verwerkt. Pvc is namelijk geen dood materiaal. Wanneer het zonder acclimatisering van een koude naar een warme omgeving gaat en direct wordt verwerkt, kan het uitzetten en loskomen van de ondergrond. Andersom, van warm naar koud, kan het materiaal krimpen en kunnen naden ontstaan.

Tip 2

Gebruik de juiste lijmkam voor het aanbrengen van de lijm. De TKB-A-vertanding A3 voor het installeren van linoleumtegels en de Pajarito fijnvertanding 61 voor het installeren van pvc-lamellen/tegels. Met de juiste lijmkam voorkom je het ‘zwemeffect’ van lamellen en tegels in de lijm.

Tip 3

Voor het verlijmen bestaan gewenste klimatologische omstandigheden. Voor de ruimte is dit bij voorkeur tussen de 18 en 23 graden, het materiaal en de ondervloer tussen de 15 en 20 graden en de relatieve luchtvochtigheid zo’n 60%. Als die omstandigheden ongunstig zijn, waardoor de verlijming wordt vertraagd, rol dan direct na het aanbrengen van de lijm de eerste 2 m² van de lijmrillen vlak met behulp van een met lijm verzadigde vachtroller. Zo wordt het verdampend oppervlak vergroot.

Tip 4

De 646 Eurostar Premium heeft een lange open tijd van zo’n zestig minuten. Je hebt dus alle tijd om rustig te werken. Plaats de te verwerken vloerbedekking altijd in het natte lijmbed, maar lijm niet te grote vloervelden in. Heb je je vergist, verwijder dan eventueel aangedroogde lijmrillen direct met bijvoorbeeld een plamuurmes en breng de lijm opnieuw aan.

646

Tip 5

Wals direct na het verlijmen de vloerbedekking zorgvuldig met een 60 kg-vloerwals, zodat het materiaal goed in de lijm wordt gedrukt. Druk kopse kanten en lengtenaden, waar de wals niet kan komen, handmatig stevig aan.

Klik hier voor het productoverzicht.