Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

‘Eurocol is een voortrekker bij nieuwe ontwikkelingen’

Informatietechnisch adviesbureau ZeeBoer

Adviesbureau ZeeBoer b.v. uit Vaassen is al meer dan twintig jaar een vaste partner van Forbo Eurocol. De twee bedrijven trokken samen op in de ontwikkeling van een aantal digitale oplossingen voor bouwtoeleverende bedrijven. Paradepaardjes zijn de Tegelklus App en Vloertechniek App, speciaal gemaakt voor Forbo Eurocol. Maar de bouwwereld kent ZeeBoer vooral van de door haar ontwikkelde fabrikantgebonden bestekservices en de website www.bestekservices.nl, de grootste zoekmachine van bouwend Nederland.

‘We werken graag samen met Forbo Eurocol’, zegt directeur en oprichter Reindert de Boer. ‘Al vanaf de start van ons bedrijf in 1984 proberen wij innovatief te zijn, nieuwe dingen te ontwikkelen, en Forbo Eurocol staat altijd vooraan om als eerste te testen en te implementeren. Echt een voortrekker.’

Klantenplatform

‘Eurocol is ook voorzitter van ons klantenplatform, in de persoon van marketingmanager André Verhijde. Dat tekent hun betrokkenheid. Wij hechten eraan om samen met onze klanten nieuwe ontwikkelingen aan te gaan. Wij zijn immers een dienstverlener op het gebied van informatie. Samen met klanten als Eurocol bedenken we informatie- en communicatiesystemen, tools en services die zo mogelijk gebruikmaken van informatiestandaarden, zoals de STABU-systematiek.’

Eurocol-bestekservice

STABU is sinds de jaren 80 dé standaard voor bestekken in de woning- en utiliteitsbouw. ‘Dat was toentertijd nog een lijvig boekwerk’, zegt Reindert de Boer. ‘Op basis hiervan ontwikkelden wij rond 1990 de eerste Eurocol-bestekservice. Door de IT-ontwikkelingen in de afgelopen 25 jaar is deze steeds verder verbeterd en uitgebreid en nu nog steeds te vinden op de website van Forbo Eurocol.’ Voorschrijvers, zoals architecten en ingenieurs, kunnen via de Eurocol-website of via www.bestekservices.nl de gewenste bouwproducten selecteren en krijgen informatie over eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Een architect maakt binnen de bestekservice zijn projectafhankelijke ontwerpkeuzes, zoals de omstandigheden van het tegelwerk (droog/nat), de ondergrond van het tegelwerk en de gewenste materiaalkwaliteit. Het systeem levert hem vervolgens een complete beschrijving van het te realiseren tegelwerk en de toe te passen materialen.

Eigen beheer

Toeleveranciers kunnen de productgegevens en de bestekservice zelf beheren en verspreiden. Dus wanneer de samenstelling van een product wijzigt of er nieuwe producten moeten worden toegevoegd, kan dit door de fabrikant zelf in het systeem worden ingevoerd. Daarmee wordt de kans op foute informatie sterk gereduceerd.