Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hälso- och sjukvård

Golv för vårdinrättningar

Efter att flera miljoner kvadratmeter av Forbos golv har lagts inom vårdsektorn finns det få som kan matcha vår kunskap om behoven och utmaningarna på denna marknad.

Haga Juliana Hospital i Haag

Experter på hälso- och sjukvård

Alla lösningar. En leverantör

I vårdmiljöer behövs golv som tål påfrestningarna från den dagliga trafiken i form av tung utrustning, sjukhussängar, rullstolar och tusentals fotgängare. Inte bara idag och imorgon, utan under de kommande årtiondena.

Vi har ett stort produktsortiment som tillgodoser alla dina behov – allt från receptionsytor och korridorer som trampas av många fötter varje dag till matsalar och väntrum där miljön måste vara mer avspänd och lokaler där det krävs noggrann infektionskontroll.

Men lita inte bara på det vi säger, utan titta på hur våra produkter har använts i andra vårdmiljöer.

Experter på golv till vårdsektorn

Fakta: Oberoende tester genomförda av Glasgows universitet har visat att Marmoleum på ett unikt sätt lämpar sig för många olika miljöer där hygien och kontroll av bakterier som MRSA och E.coli är en del av det dagliga arbetet.

Lokaler

Utrymmen inom hälso- och sjukvård

 • Entré

  Entréer och receptionsytor

  Första intrycket av en byggnad

  En ren vårdinrättning börjar i entrén

  Ett bra entrégolv har stor betydelse för en anläggnings riskhantering och underhållsstrategi eftersom det förhindrar att fukt och smuts kommer in i byggnaden och minskar risken för halk- och snubbelolyckor. Dessutom blir underhållsarbetet både snabbare och billigare.

  Med bemanning dygnet runt och ett konstant flöde av besökare kan entrén ta ganska mycket stryk, och vatten och smuts kan dras med in i receptionsområdet och längre än så. Det kan inte bara skada lokalernas golvbeklädnad, utan medför också onödiga arbetsmiljörisker.

 • Haga Juliana Kinderziekenhuis

  Cirkulationsområden

  Slitstarka och säkra golv

  Slitstarkt, halksäkert och lätt att göra rent

  I cirkulationsområden rör sig många människor och ljudnivån är hög. Därför behövs ett slitstarkt och säkert golv. Vi har många olika produkter som ger god hållbarhet, har ljuddämpande effekt och går snabbt att installera samtidigt som de är otroligt slitstarka och halksäkra.

  Varje år läggs flera miljoner kvadratmeter av Forbos golv på vårdinrättningar världen över, och därmed finns det få som kan matcha vår kunskap om vårdsektorns behov och utmaningar när det gäller golv.

 • RonaldMcDonald daktuin

  Väntrum

  En avspänd och välkomnande miljö

  Högtrafikerade områden

  Sjukhusens familjerum och väntrum måste erbjuda en avspänd och välkomnande miljö, men även här måste golvet tåla både intensiv trafik och att människor äter och dricker. Det intensiva fottrampet och flyttandet av stolar i dessa områden kräver en slitstark golvlösning. Tack vare vårt breda produktsortiment kan vi tillhandahålla lösningar som tillgodoser alla behov.

 • Matsalar

  Matsalar och restauranger

  Hygieniska golv

  Viktig del av alla vårdinrättningar

  Matsalar och restauranger är viktiga inslag i alla vårdinrättningar eftersom det är där personalen kan ladda batterierna och patienterna kan umgås med familj och vänner. I dessa miljöer måste golvet vara extremt slitstarkt, lättstädat och halksäkert – egenskaper som återfinns hos flera av Forbos produkter.

 • Sphera SD-550000 vit | SD 550049 gulgrön

  Specialutrymmen

  Ett krävande utrymme

  Specialgolv

  För områden som kräver mer specialanpassade golv, t.ex. skydd mot statisk elektricitet (ESD) eller ökat halkskydd, har Forbo en serie produkter som uppfyller de allra högsta kraven.

  Ett krävande utrymme
  I känsliga sjukhusutrymmen som operationssalar, intensivvårdsavdelningar och bilddiagnostiska kliniker ställs golvet inför vissa unika utmaningar. Det måste inte bara överensstämma med strikta hygienbestämmelser för att förebygga sjukhusinfektioner, utan också uppfylla alla tillämpliga säkerhetskrav. Viktigast av allt är att de motverkar elektrostatiska urladdningar eftersom de kan orsaka störningar i eller till och med skada känslig medicinteknisk utrustning.

  Högsta hygienstandard
  Colorex uppfyller alla dessa krav. Tack vare golvets ledningsförmåga kan du förhindra negativa effekter vid ackumulering av statisk elektricitet. Den kompakta, porfria ytan är samtidigt ogästvänlig för bakterier och mögel, vilket gör det lättare att säkerställa hygienen.

 • Avdelningar och patientrum

  Avdelningar och patientrum

  Lätt att hålla rent

  Slitstyrka, god intryckstålighet och lätt att hålla rent

  Slitstyrka, intryckstålighet och enkel rengöring är viktiga faktorer när man väljer golv till avdelningar och patientrum i sjukhusmiljöer. Forbo förstår vårdsektorns behov och utmaningar. Med vårt breda produktsortiment kan vi garanterat hjälpa dig.

 • Kontor för administrativ personal

  Kontors- och mötesrum

  Funktionella lokaler

  Bekvämt och inspirerande

  På alla sjukhus finns kontor där administrativ personal ser till att verksamheten fungerar effektivt. Textilprodukter har mycket goda akustikegenskaper, och modulbaserade lösningar kan snabbt anpassas om planlösningen behöver ändras.

 • Surestep

  Toaletter, duschar och omklädningsrum

  Halkskydd

  Toaletter, duschar och omklädningsrum

  På vårdinrättningar är halkskyddet otroligt viktigt i utrymmen där vatten eller spill på golvet kan utgöra en säkerhetsrisk. Patienterna måste kunna använda toaletter och badrum utan att oroa sig för att halka. Våra Step-golv minskar risken för halkolyckor i våtutrymmen samtidigt som de har ett fräscht och modernt utseende.

  Surestep Laguna Safestep Aqua

Produkter

Produkter för hälso- och sjukvårdssektorn

Marmoleum – linoleumgolv på rulle

Våra Marmoleum-produkter förhindrar uppkomsten och spridningen av infektioner som MrsA, Norovirus och C Difficile och bidrar därmed till en mer hälsosam och hygienisk miljö i alla delar av sjukhuset.

Marmoleums unika ytbehandling Topshield pro minskar nedsmutsningen och motverkar fläckar från handsprit. Tack vare sin släta yta stöter Marmoleum bort dammkvalster och är godkänt av det brittiska allergiförbundet (Allergy UK). Genom oberoende EPD-bedömningar har Marmoleum 2,0 mm och 2,5 mm bekräftats vara koldioxidneutrala i tillverkningsfasen. Marmoleum har 12 olika miljömärkningar, vilket är mer än för något annat golv i världen.

Gå till Marmoleum-kollektionen

Prinses Maxima center
Sphera Element

Sphera – homogena vinylgolv

Ytbehandlingen SMART-top PUR ger Sphera-golven hög motståndskraft mot kemikalier, repor och fläckar. Lackeringen och den efterföljande präglingen gör golvet otroligt snyggt och slitstarkt. Vår toppmoderna stålbandpress och termofixteknik säkerställer en jämn och kvalitet. Effektiv och hållbar tillverkning tack vare grön energi och nollavfall.
Gå till Sphera-kollektionen

Colorex – ledande golv

Våra ledande Colorex-golv har en porfri yta och därmed mycket goda hygienegenskaper samtidigt som de uppfyller alla krav för ESD- och renrumsprodukter. De förhindrar elektrostatiska urladdningar, som kan orsaka störningar i högkänslig medicinteknisk utrustning. Colorex är mycket smutsavvisande och missfärgas inte av den frekventa rengöring och desinficering som krävs i sjukhusmiljöer. Colorex finns i 21 färger.
Gå till Colorex-kollektionen

Haga Juliana i Haag – Colorex EC 250234, SD 150222
Sarlon Sparkling

Sarlon – akustikgolv i vinyl

Forbo Flooring har mer än 30 års erfarenhet och stort kunnande inom det här specialområdet och har tillverkat över 100 miljoner kvadratmeter akustikgolv. Sarlon innehåller inga ftalater och finns i många olika färger och mönster.

Sarlon är ett mycket bra universalgolv som passar perfekt i väntrum där hög ljudnivå kan vara ett problem. Sarlon minskar ljudnivån med 15–19 dB. Det kräver minimalt rengöring och underhåll och finns i många olika färger och mönster.
Gå till Sarlon-kollektionen

Eternal – vinylgolv för universalbruk

Ett universalgolv i vinyl som passar perfekt i väntrum där det behövs en hållbar lösning. Eternal kan fås med realistiskt träutseende, stenliknande effekter och abstrakta mönster. Det finns många olika färger att välja mellan och ett antal digitala tryck som är avsedda att inspirera.
Gå till Eternal-kollektionen

Eternal
Stegsäkerhet i vinyl

Step – stegsäkert vinylgolv

Step finns i olika varianter med ett halkskydd mellan r10 och r12 och passar perfekt för ytor som utsätts för mycket spill. Golvets PUR pearl-yta förhindrar sulmärken och underlättar städning och underhåll. ALLA Forbos Step-golv innehåller partiklar i slitskiktet som garanterar ett effektivt halkskydd under lång tid. Step finns i över 60 olika varianter med trä- och steneffekter.
Gå till Step-kollektionen

Surestep laguna – säkerhetsgolv

Surestep laguna, som man normalt hittar i toaletter och omklädningsrum, är särskilt framtaget för utrymmen där människor går barfota eller i skor. Det här golvet lämpar sig även för rullstolar. Lagunas enkla och smutsdöljande design finns i 15 olika färgställningar och passar perfekt för demensboenden.
Gå till Surestep Laguna

Surestep Laguna 181482 Greige Rengöring
Safestep Aqua misty 180012

Safestep aqua – våtrumsgolv

Både patienter och personal kan känna sig säkra när de använder våtrum med golvet Safestep Aqua. Safestep Aqua är avsett för utrymmen där man går barfota eller i skor med mjuka sulor, eller tar sig fram i rullstol. Golvet finns i 8 olika färger och kan läggas så att det uppfyller kraven för våtrum, omklädningsrum och toaletter.
Gå till Safestep Aqua

Allura – vinylplattor med lyxig känsla

Allura-plattorna ser ut som riktiga trä- eller stengolv samtidigt som de har vinylgolvets slitstyrka och hållbarhet. Allura är praktiskt och lätt att hålla rent och kombinerar ett snyggt utseende med låga underhållskostnader. Dessutom är Allura-golven ftalatfria och uppfyller alla REACH-krav.
Gå till Allura-kollektionen

Allura 60280
Caudwells barnsjukhus Flotex Penang

Flotex – textilgolv

Flotex är den perfekta lösningen för väntrum där många människor kommer och går och stolar flyttas vilket innebär att golvet måste vara mycket slitstarkt. Tack vare flocktekniken kombinerar det här golvet mattans värme och komfort med hög slitstyrka. Flotex har det brittiska allergiförbundets (Allergy UK) kvalitetsstämpel och finns i ett stort antal färger och stimulerande mönster.
Gå till Flotex-kollektionen

Tessera – textilplattor

Textilplattorna Tessera kan fås i olika utföranden och har många olika användningsområden. Golvet finns i olika format, bland annat plankor och extra stora plattor, vilket skapar stora designmöjligheter. Det minskar ljudnivån med upp till 30 dB. Plattorna kan fås som riktningsfria, vilket reducerar spillet till 2 %.
Gå till Tessera-kollektionen

Tessera
Coral hem

Nuway och Coral – entrésystem

Genom att se till att smuts och fukt blir kvar i entrén kan städkostnaderna minskas med upp till 65 %. Vår Nuway-kollektion är marknadsledande inom tekniskt avancerade entrégolv. Entrésystemet Nuway utgör en effektiv första försvarslinje som förhindrar att smuts och fukt kommer in i byggnaden via skosulor och däck på t.ex. rullstolar och rullatorer. På så sätt hålls golvet inne i byggnaden torrare och renare samtidigt som risken för halkolyckor minskar.

Vår Coral-kollektion har varit marknadens ledande textilgolvet för entréer i 50 år. Nu erbjuder vi fler valmöjligheter än någonsin i form av attraktiva och hållbara avskrapningssystem i ett stort antal modeller och utföranden för olika tillämpningar, budgetar och estetiska preferenser. Entrégolvet Coral kan förlänga dina golvs livslängd och minska både städkostnaderna och halkrisken.
Gå till entrésystem

Infektionskontroll

Infektionskontroll

Ett verktyg i kampen mot sjukhusinfektioner
När det gäller infektionskontroll och bekämpning av sjukhusförvärvade infektioner finns det knappast något bättre sätt än att börja från grunden, d.v.s. med golvet. Våra Marmoleum-produkter förhindrar uppkomsten och spridningen av infektioner som MRSA, Norovirus och C Difficile och bidrar därmed till en mer hälsosam och hygienisk miljö i alla delar av sjukhuset.

infektionskontroll

Marmoleum

Marmoleum är förstahandsvalet inom hälso- och sjukvårdssektorn. Golvet lämpar sig för sjukhus, privata kliniker, äldreboenden och olika typer av stödboenden som behöver en hygienisk golvlösning som är lätt att sköta och hålla ren och dessutom är slitstark, säker och bekväm för både rullstolsburna och fotgängare.

✔ Infektionskontroll
✔ Ftalatfri
✔ Motverkar bakterietillväxt
✔ Allergigodkänt
✔ Låga utsläpp

Marmoleum motverkar bakterietillväxt genom en naturlig råvara som används i tillverkningen, nämligen linolja. Golvets antibakteriella egenskaper försämras inte över tid utan ger ett konstant skydd, så du kan känna dig lugn och trygg från det att golvet ligger på plats.

Oberoende tester genomförda av Glasgows universitet har visat att Marmoleum på ett unikt sätt lämpar sig för många olika miljöer där hygien och kontroll av bakterier som MRSA och E.coli är en del av det dagliga arbetet. Testresultaten avseende MRSA, Norovirus och C-DIFF kan laddas ner nedan.

Christie strålbehandlingsklinik – Marmoleum
Linoleum

Referenser

Låt dig inspireras av vår referenser

Många vårdinrättningar världen använder redan golv från Forbo Flooring Systems. Kolla in våra referenser och låt dig inspireras av befintliga Forbo-golv på olika vårdinrättningar. På referensöversikten ser du vilka produkter som har valts och hur de används.

Se referenser

Referens inom hälso- och sjukvård

FloorVisualizer

FloorVisualizer och designförslag

Vi har flera olika verktyg och tjänster som hjälper dig att skapa ditt golv och hitta det som passar bäst. Med vår FloorVisualizer kan du placera ut något av våra golv i en vårdmiljö, eller kombinera flera olika produkter så att du ser hur de fungerar tillsammans.

Börja skapa med vår FloorVisualizer

Med vår designtjänst kan du göra ännu mer. Vi hjälper dig att designa ditt golv. Våra designers hjälper dig gärna, så kontakta dem och berätta om dina behov. Skicka bilder på befintlig inredning eller önskad lösning så tar de fram en planritning och produktförslag.

Kontakta vårt designteam

FloorVisualizer

Global aktör

Globala partnerskap

Ansvaret för våra globala partnerskap med stora kunder ligger i händerna på våra mest erfarna Key Account Managers. De fokuserar på kundvård och har som enda uppgift att se till att Forbo tillhandahåller golvlösningar som är perfekt anpassade efter varje kunds behov.

• Vi kan skapa offerter för olika länder och har erfarenhet av internationella beställningsprocesser och lokala föreskrifter i olika länder
• Vi hanterar internationell logistik
• Vi har samarbetat med kunder världen över i 20 år

Vi är en global partner som står vid din sida på lokal nivå. Vårt designteam ger dig den vägledning och hjälp du behöver. Våra tekniker talar samma språk som golvläggarna, vilket underlättar processen.

Världsledande tillverkare

• Forbo Flooring Systems ingår i schweiziska Forbo Group

• Nyckeltal för Forbo Group 2019:
> Nettoomsättning CHF 1 282,2 mn
> 5 600 medarbetare

• Global närvaro:
> 25 produktionsanläggningar och distributionsföretag
> 6 monteringsanläggningar
> 48 renodlade säljorganisationer i totalt 38 länder världen över

• Europeisk tillverkning på fabriker i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Tyskland och Ryssland.

• Europeisk logistik och kundtjänst

Atalanta International School
Miljö

Ledande på miljöområdet

Vi värnar om både människa och miljön

• Forbo är medgrundare till World Green Building Council.
• Våra produkter och anläggningar har tilldelats många olika märkningar och certifieringar.
• Alla våra tillverkningsanläggningar är ISO-certifierade. Råvaror används effektivt och avfall återvinns när det är möjligt.
• Vi värnar om det hållbara samhället; Forbos anläggningar är certifierade enligt SA8000.

creating better environments

Pålitlig tjänsteleverantör

Vi erbjuder:
• En helhetsleverantör som tillgodoser alla dina golvrelaterade behov
• Lokal rådgivning och support – gränsöverskridande leveranser
• Storskalighetens effektivitetsvinster, leveranssäkerhet och snabbhet

Framför allt ett enda avtal och en enda kontaktperson vilket innebär att du sparar både tid och pengar.

Forbos designtjänst
Säljteam

Tänk globalt, agera lokalt

Lokala team samarbetar med lokala representanter

Under hela projektets gång fungerar din Key Account Manager på Forbo som din enda kontaktperson, oavsett vilka frågor som uppstår och oavsett var i världen du befinner dig.

Vi tror att ett sådant upplägg sparar tid, minskar krångel och ovisshet samt ökar konsekvensen och tillförlitligheten, oavsett hur komplicerat ditt projekt är.