Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hälso- och sjukvård – Specialutrymmen

Ett krävande utrymme

Sphera SD 550000 vit | SD 550036 vatten

Specialgolv

För områden som kräver mer specialanpassade golv, t.ex. skydd mot statisk elektricitet (ESD) eller ökat halkskydd, har Forbo en serie produkter som uppfyller de allra högsta kraven.

Ett krävande utrymme
I känsliga sjukhusutrymmen som operationssalar, intensivvårdsavdelningar och bilddiagnostiska kliniker ställs golvet inför vissa unika utmaningar. Det måste inte bara överensstämma med strikta hygienbestämmelser för att förebygga sjukhusinfektioner, utan också uppfylla alla tillämpliga säkerhetskrav. Viktigast av allt är att de motverkar elektrostatiska urladdningar eftersom de kan orsaka störningar i eller till och med skada känslig medicinteknisk utrustning.

Högsta hygienstandard
Colorex uppfyller alla dessa krav. Tack vare golvets ledningsförmåga kan du förhindra negativa effekter vid ackumulering av statisk elektricitet. Den kompakta, porfria ytan är samtidigt ogästvänlig för bakterier och mögel, vilket gör det lättare att säkerställa hygienen.

Statisk elektricitet, halkskydd och hygieniskt

Använda produkter:

 • Colorex ESD- och renrumsgolv

  ESD- och renrumsgolv

  Kontrollerar statisk elektricitet

  ESD- och renrumsgolv

  Skyddar din tekniska utrustning. Forbos ESD- och renrumsgolv Colorex och Sphera är tekniskt avancerade golv som är särskilt avsedda att motverka statisk elektricitet i känsliga utrymmen som renrum och operationssalar, samt i elektronikindustrin. Vi har flera olika modeller i form av plattor (Colorex) och på rulle (Sphera SD|EC) – var och en med sina specifika egenskaper.

 • Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex

  Skydda din utrustning

  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex är ett linoleumgolv som uppfyller högre krav i fråga om elektrisk ledningsförmåga. Golvets elektriska resistans har förbättrats till < 1-108 Ω (enligt EN1081).

  Därmed skyddas både användare och utrustning som är känslig för statisk elektricitet, t.ex. datorer och andra elektroniska enheter.