Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Utforska vad vi gör

för att möta utmaningarna inom golvbranschen

Scrolla för att upptäcka mer

Ett hållbart sortiment

Tre produktkategorier att välja mellan

På grund av vårt engagemang för hållbarhet har Forbo Flooring Systems produktportfölj några verkligt unika hållbara lösningar.

1. Marmoleum - våra linoleumgolv - är koldioxidneutrala när de lämnar vår fabrik, utan klimatkompensation.

2. Våra vinylgolv är mycket säkra att använda och erbjuder fantastiska limfria alternativ, redo för den cirkulära ekonomin.

3. Våra textilgolv har en hög andel återvunnet innehåll, särskilt våra textilplattor som uppnår ett återvunnet innehåll på minst 56 viktprocent. Coral-entrésystem är tillverkade med Econyl-trådar som härrör från övergivna fiskenät.

Läs mer om vår produktportfölj genom att klicka på länkarna nedan.

Vinylgolv

Linoleum – det biobaserade golvet

Läs mer

Det vägda medelvärdet för vårt 2,5 mm Marmoleum-sortiment är kolneutralt (från vagga till grind) utan klimatkompensation. Det kombinerar ekologiska värden med modern design och ger ett viktigt bidrag till en hållbar värld.

Vinyl – cirkulationsklara golv

Läs mer

Vinylgolv utgör en del av ett mångsidigt och mer och mer limfritt sortiment av produkter som har gjort stora framsteg när det gäller tekniska och hållbara egenskaper. Ökad andel återvunnet innehåll, förbättrade lacker och färgämnen, minskade produktutsläpp (till nära noll) samt eliminering av skadliga ämnen har varit nyckelsteg mot cirkulationsklara och hållbara golv.

Textil – återvinningshjälten

Läs mer

I genomsnitt kan vi ta åt oss äran för branschens högsta andel återvunnet innehåll i vikt för våra textilier – ända upp till 56 %. För våra Coral-textillösningar har vi Econyl: tråd som kommer från förbrukade fisknät som räddats ur haven. Trådarna är tillverkade i 100 % återvunnet material.

Våra golv

uppfyller byggnadskraven.

Alla våra golvprodukter överensstämmer med utsläppsriktlinjer enligt standarderna AgBB och M1. Vi har även certifierat några av dem enligt FloorScore. När det gäller att skapa klassificeringssystem uppnår de flesta produkter betyget A- eller A+ i BREEAM. I LEED, bidrar de flesta produkter direkt eller indirekt till följande kategorier och poäng:

• Material och resurser som bygger upp produktinformation och optimering → EPD upp till 2 poäng

• Generering av produktinformation och optimering → inköp av råmaterial upp till 1 poäng

• Hantering av bygg- och rivningsavfall → upp till 2 poäng

• Inomhusmiljökvalitet → lågemitterande material upp till 3 poäng

• Akustisk prestanda → upp till 1 poäng

Hållbarhetslogotyper

"Dynamics of a building"

Ett inspirerande tillvägagångssätt för alla inredningsdesigner

Forbo Floorings internationella designteam använder ett globalt färgkort som alla våra kollektioner kan relateras till. Det globala färgkortet är baserat på internationella trender och på de olika typer av dynamik som äger rum i en byggnad. Färgkortet gör det möjligt för vårt designteam att skapa en komplett produktportfölj som sammankopplar sömlöst.

Dynamiken i en byggnad är ett koncept som bygger på fem situationer i en byggnad, oavsett segment. Genom detta enhetliga tillvägagångssätt kan en byggnadsplan utvecklas med funktionen i åtanke. De fem olika dynamiktyperna är att ta emot, flytta, koppla, koncentrera och ladda.

Läs mer (engelska)
"Dynamics of a building"

Nu är det dags att förändra

eftersom vi ser flera utmaningar i byggbranschen

Utmaningar inom byggnadsbranschen