Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Textilgolv

Återvinningshjälten

Scrolla för att upptäcka mer

Förändring utan klimatkompensering

Vår textildivision är marknadsledande och redo att ta stora steg för att förändra branschen.

Entrégolv

Att hålla golv rena gör att de håller längre

Forbo Flooring Coral i Krommenie är fabriken där vi tillverkar Coral-entréprodukterna. Väldesignade entrégolv erbjuder inte bara en hållbar lösning i sig, de bidrar också till hållbarheten i byggnaden där de används under hela byggnadens livscykel.

Våra entrégolv kan stoppa upp till 95 % av smutsen från att nå in i byggnaden. På så sätt kan entrégolv skydda en inredning, förlänga användningen av ett golv och skära ner på städ- och underhållskostnader och användningen av rengöringsmedel. Vi använder tråd som återvinns ur från gamla fiskenät till ett stort antal av våra Coral-kollektioner. Den primära baksidan hos vårt Coral Welcome-entrégolv är gjord av återvunna PET-flaskor.

coral

ledande inom återvunnet innehåll

Forbos portfölj av textilplattor har återvunna trådar och modifierad bitumenbaksida

I vikt tillhör våra textilplattor de med högst andel återvunnet innehåll i branschen. I genomsnitt är andelen återvunnet innehåll i vikt minst 57 %. Några av våra kollektioner, till exempel Create Space 1, har till och med ett återvunnet viktinnehåll på 70 %. Vi tillverkar även plattor för slumpmässig läggning/utan batch som minskar installationsavfallet till mindre än 2 %.

I samband med utformningen av våra golv skapar vi plattor med riktningsfria mönster så att de delar av golvet som används mycket kan bytas ut utan att detta påverkar den övergripande designen. Vi experimenterar också med uttjänta lösningar, särskilt sådana som går ut på att separera plattornas textilskikt från deras baksida.

Se listan över återvunnet innehåll
Tessera-textilplattor - återvinningshjälten

Flotex, extremt slitstarkt

Slitstyrka förlänger golvets livslängd, vilket är bättre för miljön

Flotex är både hygienisk och tvättbar, och ett exempel på den typ av innovation som öppnar upp för nya segment för textilier. Det gäller inte bara hotellbranschen, fritidsytor och kontor utan även på hälso- och sjukvårdsanläggningar, i skolor samt offentliga byggnader.

I vår fabrik i Ripley tillverkar vi Flotex. Under 2001 eliminerade vi nästan helt vår användning av deponi genom att bygga den första återvinningsanläggningen i sitt slag för att omvandla fabriksavfall till högpresterande mattplattebaksidor. Idag hanterar denna anläggning nästan 50 ton avfall i veckan.

I vår fabrik i Chateau Renault producerar vi våra digitalt tryckta kollektioner, som exempelvis Flotex Vision och "created by"-samarbetena med kända designers. I fabriken finns två digitala skrivare som trycker våra skräddarsydda mönster. Vi tillverkar på beställning, så inga onödiga lager hålls och ingen deponi av gamla kollektioner uppstår.

Flotex flockade golv - Extremt slitstarka och tvättbara

Fakta om textilgolv

  • 100 %

    100 % av aluminium- och stålavfallet från vår Nuway-produktion återvinns

  • 49 %

    Upp till 49 % återvunnet innehåll i Flotex-plattor och -plankor

  • 75 %

    Vår Tessera Create Space 1-textilplattor innehåller 75 % återvunnet innehåll

Mer information

Vill du veta mer om våra textilgolv?

Textilplattor
Flotex flockade golv
Nålfiltsgolv