Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex textiele vloerbedekking

Flotex is de hightech textiele vloerbedekking van Forbo. Het is de enige textiele vloer met een keurmerk van de British Allergy Foundation. Flotex staat bekend om zijn unieke constructie, die hygiënisch, gemakkelijk te reinigen en zeer duurzaam is.

Forbo heeft verschillende Flotex collecties. Elke collectie heeft z'n eigen unieke dessins, die perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden, maar ook bijv. met onze andere vloeren zoals Marmoleum of Coral.

Flotex Colour - 445022, 445027

Wat is Flotex?

Wat is Flotex?

Flotex is de merknaam van onze high tech textiele vloerbedekking, bekend om zijn hoogwaardige en unieke constructie. Deze unieke constructie maakt Flotex tot de meest hygiënische textiele vloerbedekking ter wereld. Flotex is toepasbaar in veel verschillende omgevingen en heeft voor elke omgeving meerdere voordelen.

Flotex is de enige textiele vloerbedekking die de Allergy UK Seal of Approval™ ontvangt. Dankzij de unieke nylon constructie worden fijne stofdeeltjes en allergenen gevangen in de dicht opeengepakte polen, waardoor de hoeveelheid stof en allergenen in de atmosfeer wordt verminderd. Deze worden dan veilig vrijgegeven aan standaard stofzuigers bij het reinigen.

Ontdek de robuustheid en duurzaamheid van Flotex, het resultaat van de maximaal 80 miljoen nylon 6.6 vezels per vierkante meter.

Flotex Colour - 982007, 982020, 982037

Verschil tussen Flotex en tapijt

Als u nog niet bekend bent met Flotex, begrijpen we dat het op het oog op normaal tapijt lijkt. Maar de structuur is echter compleet anders. We leggen het uit ...

Flotex

Al onze Flotex vloeren worden gemaakt met bijna 80 miljoen nylonvezels per m2. Deze worden elektrostatisch samengevoegd in de rug van de vloerbedekking. Omdat de nylonvezels in de Flotex-vloeren recht staan, vangen ze fijnstof en allergenen op. De unieke structuur zorgt ervoor dat deze ook weer makkelijk kunnen worden vrijgegeven bij het stofzuigen. Daarom is Flotex de enige textielvloer met goedkeuring van de British Allergy Foundation.

Tapijt

Luspooltapijten of gesneden pooltapijten houden ook fijnstof en allergenen vast, maar deze worden niet gemakkelijk vrijgegeven vanwege de complexe aard van de pool aan het oppervlak, wat resulteert in bacteriegroei en een onhygiënische vloer in de loop van de tijd. Flotex biedt de warmte en het comfort van een tapijt, maar is veel hygiënischer.

Fibres flotex close-up
Fibres carpet close-up

In vergelijking met andere textiele vloerbedekkingen is Flotex veel hygiënischer. Bij stofzuigen wordt 30 procent meer vuil verwijderd dan bij tapijt.

Waarom Flotex?

Waarom Flotex?

Wanneer u een nieuwe vloer in uw gebouw of kamer nodig heeft, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke type vloer het beste aan uw behoeften voldoet. Er zijn veel verschillende vloerbedekkingen en elk vloertype heeft zijn eigen voordelen.

Hieronder bespreken we de karakteristieke eigenschappen van Flotex textiele vloerbedekking in detail. Wellicht helpt het u om de juiste vloeroplossing te kiezen!

Flotex planks Concrete 139001, 139002, 139003
Allergy UK

Allergievriendelijk

Allergy UK heeft onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van allergenen op de werkplek. Ze concludeerden dat bijna 27% van de werkende mensen allergisch is voor hun werkplek.

Flotex heeft een unieke constructie die allergenen en fijnstof uit de lucht opneemt en daarnaast gemakkelijk schoon te maken is. Het is zelfs een betere textiele vloeroplossing voor allergenen dan hypoallergene tapijtvloeren. Het stofzuigen van een Flotex vloer verwijdert het dubbele van het aantal aanwezige allergenen in vergelijking met conventionele tapijtvloeren. Dit is één van de redenen waarom Forbo's Flotex de enige textiele vloerbedekking is die bekroond is met de prestigieuze Allergy UK Seal of Approval™.

Wasbaar

Flotex vloeren zijn waterdicht en afwasbaar. Zelfs mechanische natte reiniging is mogelijk. Omdat Flotex allergenen en fijnstof uit de lucht opneemt, is het belangrijk om de vloer op een goede en gemakkelijke manier te reinigen. De vezels van Flotex geven stof en allergenen moeiteloos af tijdens het reinigen, zowel bij droog als nat reinigen.

Tapijtvloeren zijn ook wasbaar, maar vanwege de complexe structuur van de vezels zullen stof en allergenen na verloop van tijd in de tapijtvloer blijven hangen. Wanneer u Flotex en tapijtvloeren vergelijkt, is Flotex absoluut de meest hygiënische oplossing.

Een ander voordeel van Flotex vloeren is de sneldrogende eigenschap. Wanneer u uw vloer moet reinigen omdat er bijvoorbeeld iets op de grond ligt, zal Flotex in zeer korte tijd droog zijn.

Cleaning Flotex floorings
Flotex, durable flooring solution

Duurzaamheid

Ontdek de duurzaamheid van Flotex, het resultaat van de 80 miljoen nylon 6.6. vezels per vierkante meter, met de rust en het comfort die normaal alleen bij tapijt te vinden. De duurzaamheid is een resultaat van de ondoordringbare gedempte rug en hoge pooldichtheid. Vanwege deze duurzame constructie keren de vezels terug naar hun oorspronkelijke positie en blijft de vloer als nieuw.

Contactgeluidreductie

In sommige ruimtes is het essentieel om een lage geluidsniveau te hebben. Scholen en kantoren zijn typische voorbeelden waarbij geluid niet op prijs wordt gesteld. Ter illustratie: het grootste concentratieprobleem op scholen is lawaai en tijdens kantooruren daalt de prestatie van mensen met 66% wanneer ze worden blootgesteld aan storend geluid. Het hebben van een geluidsreducerende vloer is in deze omgevingen een groot voordeel.

De vezels van Flotex bieden de rust en comfort die normaal bij een tapijt hoort. Flotex heeft een contactgeluidreductie van ≤ 22 dB en een geluidsabsorptie van 0.25 AW. Flotex is de perfecte vloeroplossing om lawaai in de ruimte te beperken.

Sound reduction
Slip resistant Flotex

Uitstekende Slipweerstand

We willen allemaal dat de ruimtes die we bezoeken veilig zijn. De vloer is een belangrijke graadmeter voor de veiligheid van een ruimte. Flotex vloeren zijn antislip, zowel in droge als in natte omstandigheden. Dit is een groot voordeel als u bijvoorbeeld de vloer schoonmaakt terwijl mensen er overheen lopen.

Collecties

Flotex collecties

Flotex vloerbedekking bestaat uit meerdere collecties, die allemaal hun eigen unieke ontwerpkenmerken hebben. Een korte introductie!

Flotex Colour en Linear zijn ideale vloerbedekkingen als u op zoek bent naar een grote keuze in kleur en structuur. Flotex Cityscape creëert een driedimensionaal vloerontwerp door de reliëflijnen in de vloer. Flotex Vision is onze digitale print collectie waarbij u eindeloze mogelijkheden heeft om uw eigen vloerontwerp te maken. Ten slotte bieden we meerdere collecties aan die zijn gemaakt in samenwerking met wereldberoemde ontwerpers: onze Flotex designer collectie.

Bekijk alle Flotex collecties

Flotex Colour

Flotex Colour is onze nieuwste Flotex collectie, geïntroduceerd in 2019. Deze nieuwe collectie bevat vier semi-effen ontwerpen - Calgary, Metro, Penang en Canyon - elk met een andere all-over stijl en subtiele printnuance.

Beschikbare formaten: banen, tegels, planken
Flotex Colour banen
Flotex Colour tegels
Flotex Colour planken

Flotex Colour - 545022, 545024, 545028

Flotex Linear

Flotex Linear bestaat uit vijf ontwerpen die passen in ieder segment, maar door de zakelijke patronen passen zij in het bijzonder goed in kantoren. De lineaire patronen worden op het compacte vezeloppervlak gedrukt. Dit levert een scala aan kleurlijnen en dessins op. Banen- en tegelvarianten van de collectie bieden ruimte voor extra combinaties.

Beschikbare formaten: banen, tegels
Flotex Linear banen
Flotex Linear tegels

Flotex Linear - 565007

Flotex Planken

Aansluitend bij de trend van modulaire vloeren helpt onze Flotex Planken collectie u bij het creëren van een onderscheidende vloer. U kunt spelen met ontwerpen, kleuren en installatierichting.

Beschikbare formaten: planken
Flotex Planken

Flotex Planks - Concrete 139001, 139002, 139003

Flotex Vision

Flotex Vision biedt een unieke collectie van meer dan 500 digitaal geprinte vloerontwerpen, van bloemenpatronen tot realistische afbeeldingen van natuurlijke materialen. Als u alle ontwerpen en kleurencombinaties in voorbeeldruimtes wilt bekijken, bezoekt u de Flotex Vision website.

Beschikbare formaten: banen
Flotex Vision banen

Flotex Vision floor covering

Flotex Dutch Design

Begin 2016 gingen we op zoek naar Nederlandse ontwerpers. Geprezen designtalenten, die nog niet eerder met vloeren gewerkt hadden. We vroegen hen een vloerpatroon te ontwerpen voor Flotex vloerbedekkingen. Elke ontwerper heeft zijn eigen visie en hanteert zijn eigen vormtaal. Met als resultaat zes verrassende vloeren, die aansluiten bij het eerdere werk van de ontwerper.

Beschikbare formaten: tegels
Flotex Dutch Design

Sigrid Calon Flotex Dutch Design 2016

Flotex Eigen ontwerp

Wanneer u een eigen idee voor een vloerontwerp hebt, laat het dan printen op Flotex. We kunnen het ontwerp voor u maken en printen met onze speciale hightech digitale printers. U kunt spelen met logo's, kleuren en bijpassende prints. Laat uw verbeelding spreken!

Beschikbare formaten: banen

Meer informatie Eigen Vloerontwerp pagina.

Flotex flocked flooring - Bespoke Design

Flotex by Starck

Forbo werkte samen met visionair ontwerper Philippe Starck aan het ontwerpen van een zeer innovatieve collectie vloerbedekking: Flotex by Starck. Philippe Starck creëerde een verzameling van 3 ontwerpen, genaamd Vortex, Artist en Twilight. Elk van hen bestaat uit vier afzonderlijke delen die vrij kunnen worden gerangschikt om patronen voor uw project te creëren die zich aanpassen aan uw behoeften en voorkeuren.

Beschikbare formaten: banen
Flotex by Starck banen

Flotex by Starck - Vortex

Flotex Tibor

Baanbrekend textielontwerper Tibor Reich was één van de meest prominente figuren in de Britse naoorlogse textielindustrie. Forbo werkte samen met deze Britse designlegende aan een opwindend nieuw vloeraanbod. De meeste ontwerpen zijn afgeleid van Tibor's baanbrekende Fotexur-collectie, gelanceerd in 1957. Gedrukt op Forbo Flotex in levendige kleuren, krijgen Tibors innovatieve Fotexur ontwerpen een tijdloos gevoel, ondanks dat ze al 70 jaar oud zijn.

Beschikbare formaten: banen
Flotex Tibor banen

Flotex Tibor - Arbor 980610

Flotex Sottsass

Baanbrekend, zowel esthetisch als technisch. Flotex Sottsass is het resultaat van een creatieve samenwerking tussen Forbo Flooring en de Italiaanse ontwerpstudio Sottsass Associati die eind vorige eeuw verantwoordelijk was voor de beroemde Memphis Design trend. De Sottsass bestaat uit unieke organische vormen en onregelmatige, schijnbaar willekeurige patronen.

Beschikbare formaten: banen
Flotex Sottsass banen

Flotex Sottsass floor ©Julia Hasse

Voordelen per segment

Waar is Flotex de beste vloeroplossing?

Wanneer u naar de voordelen van Flotex kijkt, is het geen grote verrassing dat deze unieke textiele vloerbedekking in bijna elke omgeving van toepassing is. Het feit dat u Flotex eenvoudig kunt combineren met andere soorten vloeren maakt dit product zeer flexibel. Voor elk segment heeft Flotex echter zijn eigen belangrijke voordelen. Hier vindt u enkele voorbeelden van segmenten waarin Flotex een goede vloeroplossing is, inclusief het grootste voordeel van Flotex in deze omgevingen.

Flotex Linear - Cirrus
Flotex Colour (2019) - 545019, 545021

Onderwijs

Creatieve en inspirerende omgevingen, dat is wat kinderen nodig hebben om te leren en zich te ontwikkelen. Naast spelen en rennen, hebben ze ook rustige momenten nodig om zich te concentreren. Flotex biedt het allemaal. De kleurrijke ontwerpen in onze Flotex Colour collectie creëren de ideale omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Flotex heeft de eigenschappen van een gladde vloer maar de akoestische prestaties van een textiele vloer. Het is bovendien duurzaam en uitstekend in het vasthouden en weer vrijgeven van fijnstof bij het stofzuigen.

Waarom Flotex? < 22 dB vermindering van contactgeluid.
Geluidsdemping is één van de meest belangrijke eigenschappen zodat een kind zich goed kan concentreren en zo de leerprestaties kan verhogen.

Kantoren

Kantoorontwerpen vereisen inspiratie, maar op sommige plaatsen ook rust. Of het nu gaat om planken, tegels of banen, eventueel in combinatie met randen, met Flotex kunt u volop experimenteren. Maak van uw kantoor een opvallende plek waar iedereen zou willen werken. Door de duurzame constructie van Flotex blijft de vloer als nieuw. Door de contactgeluidisolatie van wel 22 dB wordt het lawaai beperkt, zelfs in open kantoorruimtes. Daarnaast wordt door de vermindering van het contactgeluid de akoestiek en de ruimte verbeterd.

Waarom Flotex? Lage rolweerstand.
Flotex heeft een lage rolweerstand, waar het zeer geschikt is voor kantoren. Vanwege de duurzame constructie nemen de vezels na belasting hun oorspronkelijke positie weer aan en bijft de vloer als nieuw.

Flotex Colour (2019) - 982004, 982007, 982017, 982031
Flotex Colour (2019) - 246017, 246019

Zorg en ouderenzorg

Wanneer mensen zich op hun gemak voelen in een ziekenhuis of verzorgingstehuis, genezen ze sneller en voelen ze zich eerder thuis. Zorg kan het beste verleend worden in een omgeving die lijkt op de omgeving die mensen gewend zijn. Flotex kan dat knusse en warme gevoel van thuis creëren. Een bijkomend voordeel is dat het gemakkelijk schoon te maken is en veilig om op te lopen.

Waarom Flotex? Uitstekende slipweerstand.
Flotex heeft een hoge slipweerstand en is onder elke omstandigheid een veilige vloer, zelfs voor mensen die minder stabiel op hun benen staan. Een veilig gevoel dat bijdraagt ​​aan de gezelligheid van de omgeving.

Hospitality & Leisure

Uitnodigend en representatief met visuele aantrekkingskracht, dat is wat uw restaurant, hotel of museum zou moeten zijn. De vloerbedekking kan hier een essentiële rol in spelen. Akoestiek en gemak van reinigen zijn essentieel, het vloerontwerp en het dessin doen de rest.

Waarom Flotex? Wasbaar.
Flotex kan schoongemaakt worden met water en een borstel. De vloer wordt na het schoonmaken niet glad en droogt snel. U kunt uw vloer dus gemakkelijk schoonhouden.

Flotex Colour (2019) - Metro petrol, citrus, nimbus
Flotex Colour (2019) - 982007, 982020, 982037

Retail

Winkels moeten vandaag de dag extra hun best doen om de toegevoegde waarde van een fysieke winkel te laten zien. Een goed ontwerp, overzichtelijkheid, kleurinvloeden en comfort zijn belangrijk. Flotex kan aan al deze eisen voldoen. De duurzame constructie is gemakkelijk schoon te maken en zorgt ervoor dat de vloer er ook na jarenlang intensief gebruik nog goed uit blijft zien.

Waarom Flotex? Schoonmaken met een machine.
Een veilige prettige omgeving met een vloer die met machine schoongemaakt kan worden. Flotex kan het aan en gaat lang mee.

Formaten

Flotex formaten

Flotex is beschikbaar in diverse formaten zodat u eindeloze mogelijkheden heeft om door u meest gewenste vloer te creëren. U kunt eenvoudig verschillende formaten en structuren combineren.

Flotex is beschikbaar in banen, tegels en planken. Flotex banen zijn de perfecte oplossing wanneer u een grote ruimte wilt bekleden met niet zo veel verschillende structuren of kleuren. We raden Flotex-tegels of -planken aan als u verschillende structuren, kleuren of zelfs verschillende vloertypes wilt combineren (zoals bijvoorbeeld Marmoleum en Flotex).

Flotex FR Marine

Flotex tegels

Flotex vloertegels zijn hoogwaardige textiele tegels in de maten 50x50 cm en / of 50x25 cm. Alle Flotex tegels kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere vloeren en -formaten, zodat u eindeloze mogelijkheden heeft om uw eigen modulaire ontwerp te maken.
Flotex tegel collectie

Flotex Cityscape - t350003, t353003, t552003, t553003

Flotex planken

Omdat modulaire vloeren een grote trend zijn, hebben we verschillende Flotex plank collecties ontwikkeld in een afmeting van 100x25 cm. Er kunnen prachtige, eigentijdse vloerontwerpen worden gemaakt die aan elke vereiste voldoen.
Flotex planken collectie

Flotex Colour planks - 946005,946006, 946007, 946039, 946032, 946020

Opvallen met embossing

Zijn er bepaalde delen van uw vloer die u extra wilt laten opvallen? Dan zijn tegels met een embossing een goede optie. Zo kunt u met het vloerontwerp spelen door accenten aan te brengen met individuele tegels of verschillende gebieden visueel en in textuur te onderscheiden. Flotex tegels met een embossing presteren hetzelfde als standaard Flotex tegels.

Flotex Colour collectie met embossing
Flotex Cityscape collectie

Flotex Colour (2019) - 546905 embossed

Glass

De inspiratie voor dit patroon is glas. Het patroon is willekeurig geometrisch en kan gebruikt worden om een deel van de ruimte een opvallende touch te geven.

Organic

Dit is een veelzijdig patroon met een subtiel effect dat de tegels richting geeft zonder al te formeel te worden.

Allergievriendelijk

Allergy UK Seal of Approval™

Flotex is de enige textiele vloerbedekking die de Allergy UK Seal of Approval™ ontvangt. Dankzij de unieke constructie van Flotex worden allergenen gevangen in de dicht opeengepakte vezels, waardoor het aantal allergenen in de atmosfeer wordt verminderd. Deze worden dan veilig en makkelijk vrijgegeven aan standaard stofzuigers bij het reinigen.

Allergy UK werkt met verschillende fabrikanten over de hele wereld samen om allergievriendelijke producten en apparaten te testen en te promoten.

Alle producten die het keurmerk krijgen, zijn door een onafhankelijk laboratorium wetenschappelijk getest via protocollen die zijn samengesteld door toonaangevende allergiespecialisten.

Wanneer u een product ziet met daarop het logo van de Allergy UK Seal of Approval™, hebt u de zekerheid dat het product wetenschappelijk is getest en dat het bewezen is dat het allergenen vermindert of verwijdert.

Allergy UK

Schoonmaak & Onderhoud

Flotex: gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Het reinigen en onderhouden van een Flotex vloer is heel eenvoudig. De rechte nylonvezels vangen fijnstof en allergenen op, maar geven deze gemakkelijk vrij bij het stofzuigen. Bij het stofzuigen worden 2x zo veel allergenen verwijderd als bij een traditioneel tapijt.

We onderscheiden drie soorten reiniging en onderhoud: vlekken verwijderen, dagelijks onderhoud en periodiek onderhoud.

Verdere informatie over het reinigen en onderhouden van Flotex textiele vloerbedekking:
Schoonmaak- & Onderhoudinstructies

Verschil tapijt en Flotex

Vlekken verwijderen

De meeste vlekken kunnen worden verwijderd met alleen schoon warm water of een tapijtreinigingsmiddel. De zwaardere en hardnekkigere vlekken kunnen worden verwijderd met een verfschraper en een borstel.

Spot cleaning Flotex

Dagelijks onderhoud

Door stofzuigen en vlekken te verwijderen blijft Flotex er elke dag goed uitzien.

Vacuuming Flotex

Onderhoud

Een periodiek onderhoud met een spoel-, borstel- en waterzuiger / 3-in-1 machine garandeert het beste resultaat op Flotex.

Flotex onderhoud

Contact