Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

HVEG Fashion Group - Fashion Linq

 • Grijs Marmoleum kleur 3582 earl grey chocolate op de vloer in kledingshowroom Fashion Linq
 • Grijs Marmoleum met gele letters coffee op de vloer letters voor pantry HVEG Fashion Group
 • Lichtgroen Marmoleum lounge area HVEG Fashion Group kantoor
 • Groen Marmoleum HVEG Fashion Group kantoor
 • Grijs Marmoleum in bedrijfsrestaurant HVEG Fashion Group
 • Lichtgroen Marmoleum HVEG Fashion Group kantoor
 • Groen Marmoleum HVEG Fashion Group kantoor
 • Marmoleum kleur 186 Lead op de vloer in kledingshowroom Fashion Linq
 • Marmoleum kleur 3369 Titanium op de vloer in kledingshowroom Fashion Linq
 • Loodgrijs Marmoleum in standup vergaderruimte HVEG Fashion Groep

Strak en Industrieel op een duurzame manier

De HVEG Fashion Group - een groep wereldwijd opererende modebedrijven - betrok onlangs een nieuw, strak en industrieel ingericht kantoor in Leusden. Het pand dat vroeger diende als gemeentehuis (met veel muren en kleine kamertjes) is helemaal opengebroken en biedt inmiddels plaats aan twee fraaie kantoortuinen, een multifunctioneel restaurant, een fijne koffiebar, state-of-the-art meeting rooms en drie showrooms. Naast duurzaamheid speelde akoestiek een belangrijke rol bij de inrichting. Het ontwerp werd gedaan door Lotte Helmig van Your TailorMate.

Kantoor 2.0
Lotte is zeer tevreden. ‘Het is een echt kantoor 2.0 geworden. Meer een ontmoetingsplek in een semi-huiselijke sfeer dan een klassiek kantoor.’ Zo creëerde ze een restaurant als hart van de zaak, dat zo is ingericht dat je er goed kan werken, maar ook klanten kan ontvangen (in iets minder formele setting dan de meeting-rooms). Ook de koffiebar biedt plaats voor een ontmoeting of brainstorm en wil je even iets vertrouwelijks bespreken met een collega dan kun je terecht in het kleine, Jip en Janneke-achtige huisje midden in het pand.

Het ontwerp voorziet daarnaast in twee flinke open ruimtes met meerdere werkplekken. Lotte: ‘De opdrachtgever wilde een kantoor met reuring, waar je elkaar tegenkomt in een open sfeer, met elkaar in gesprek gaat, kortom plekken die de samenwerking en de creativiteit bevorderen.’ Daarnaast beschikt het nieuwe kantoor over twee meeting rooms met alle technologische faciliteiten denkbaar, zoals grote schermen om te zoomen of skypen.

3 verschillende soorten grijs Marmoleum
Misschien nog wel belangrijker zijn de retail-showrooms, drie compleet verschillende werelden met telkens een andere vloer. Zo is het kindergedeelte speels ontworpen met als basis een Marmoleum Cocoa vloer. De stoere denimhoek heeft een betonnen visgraatvloer die is gemixt met een houten visgraat, waardoor een mooi verloop ontstaat. In de kledingshowrooms van Fashion Linq is gekozen voor 3 verschillende soorten grijs (Titanium, Lead en Earl Grey Chocolate), die mooi combineren met de kledingrekken en de rest van de inrichting.

Vloerkeuze
In het voorgesprek met Lotte gaf de HVEG Fashion Group aan te willen gaan voor een industriële, strakke uitstraling. Daarnaast is duurzaamheid erg belangrijk voor het bedrijf. Lotte: 'Strak en industrieel had ik kunnen bereiken met een gietvloer, maar ik werk liever met Marmoleum vanwege de mooie matte look, het duurzame aspect én de veelzijdigheid aan kleuren.' Ook het feit dat het Marmoleum 100 procent biologisch afbreekbaar is (en CO2-neutraal wordt geproduceerd van natuurlijke materialen), was een zwaarwegend argument voor de keuze van de vloer. Lotte: ‘Daarnaast komt een groot gedeelte van de meubels van De Vorm. Die zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Omdat De Vorm Nederlands ontwerp is en ook nog eens dicht in de buurt wordt gemaakt, sparen we hiermee dubbel aan CO2-uitstoot.’ Andere duurzame ingrepen: alle traditionele verlichting is vervangen door LED’s met sensoren, wat heel veel energie bespaart en een leuk detail: de kleurige garenklossen die de entree sieren, zijn afgedankte klossen van eigen kledingproducenten.

Wow-effect
Marmoleum Rosemary Green in de entree zorgt voor een wow effect, anders dan de standaard grijze kleuren. Het groen is ook een mooie zachte tegenhanger van het glas en de antraciete elementen in de trap en kozijnen. De gewenste “groene” sfeer is dus gezocht in zowel kleur als duurzaam materiaal.

Het resultaat is een zeer tevreden klant: 'Het ontwerp, de inrichting en de gebruikte materialen hebben al onze verwachtingen overtroffen.'

Projectnaam HVEG Fashion Group
Locatie Leusden, The Netherlands
Interieurontwerper Your TailorMate - Lotte Helmig
Vloerenleverancier Van Dijk projecten
Fotograaf Peter Brugmans

Documenten

 • Document