Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum stories

The Playground

The Playground | Marmoleum Stories | Forbo Flooring

AZOOTEA/The Playground

Het project: een nieuwe kleuterschool in Madrid

In 2014 gingen de architecten Berta González en Alegría Zorrilla een partnerschap aan met het Parijse architectenbureau Des Clics et Des Calques. Samen namen ze deel aan een internationale wedstrijd voor de bouw van een nieuwe kleuterschool voor het Franse Lyceum in Madrid. Uieindelijk wonnen zij met hun voorstel de eerste prijs.

Het doel van de architecten was om rijke en comfortabele plaatsen te creëren door het maximale uit de beschikbare middelen te halen en de interactie met de omgeving aan te gaan. Het ruimtelijk ontwerp bevat slimme oplossingen die het duurzaamheidsprofiel van het gebouw verbeteren, waaronder een systeem dat zorgt voor natuurlijk licht en gereguleerde natuurlijke ventilatie in het hele gebouw, en verwarming van de klaslokalen met zonne-energie.

Er is bijzondere aandacht besteed aan de keuze van natuurlijke materialen, zoals houtsnipperpanelen, berkenplanken, ecologische verven, Marmoleum vloeren en veel planten.

Franse Lyceum in Madrid | photography Juan Sepulveda
Binnenkant Franse Lyceum in Madrid | photography Paula Arroyo

Zachtheid en warmte creëren met Marmoleum

Voor kinderen tussen 3 en 6 jaar is het klaslokaal een ruimte voor spel en rust. Hun schoenen laten ze buiten staan en op blote voeten lopen, liggen of zitten ze op de vloer. Hierdoor is de vloer 1 van de belangrijkste elementen van het interieur van de klaslokalen. Een zacht, comfortabel oppervlaktemateriaal dat goed werkt met een vloerverwarmingssysteem maakte deel uit van de eisen die de architecten stelden.

Er is gekozen voor Marmoleum Concrete | 3726 Venus en houten meubilair om de lokalen een warme uitstraling te geven. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een aangenaam evenwicht met de ruwe betonstructuur van het interieur. Met het zandkleurige Marmoleum voor het interieur wordt een verbinding gemaakt tussen de binnenleerruimten en de buitenspeelplaats, waardoor een visuele continuïteit wordt gewaarborgd.

Interieur Frans Lyceum in Madrid | photography Paula Arroyo
Interieur Frans Lyceum in Madrid | photography Paula Arroyo

Over AZOOTEA

Alegría Zorrilla studeerde aan de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij studeerde in 2003 af als architect en stedenbouwkundige en behaalde in 2009 aan dezelfde universiteit haar master in geavanceerde architectuurprojecten..

Berta González studeerde in 2007 af als architect aan de Universiteit van Alcalá de Henares. In 2011 voltooide zij haar master in geavanceerde architectuurprojecten aan de UPM. Momenteel is ze universitair hoofddocent projecten aan de universiteit van Alcalá de Henares.

Berta en Alegría, beiden gevestigd in Madrid, begonnen hun samenwerking in 2012 met een focus op woonprojecten. Sinds 2019 gebruiken ze de naam AZOOTEA voor hun samenwerkingsprojecten.

Alegría Zorrilla and Berta González | photography: Forbo Flooring Systems

Met speciale dank aan:

Alegría Zorrilla en Berta González | AZOOTEA
Gal Keshet | regie, camerawerk en montage
Juan Sepulveda | fotografie exterieur school
Paula Arroyo | fotografie interieur school

Detail video

"Marmoleum straalt zachtheid en comfort uit"

In onze Marmoleum Stories maken we ruimte voor ontwerpers, architecten en anderen om hun eigen persoonlijke band met Marmoleum te bespreken. Maar wat maakt het zo'n fantastisch product? Welke onderscheidende kwaliteiten en eigenschappen heeft Marmoleum in hun ogen?

Volgens architecten Berta González en Alegría Zorrilla (AZOOTEA) is Marmoleum een warm en natuurlijk materiaal, dat zachtheid en comfort uitstraalt in elk interieur.