Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum stories

De Vormgevers

Everything_but_the_desktop photography by Daphna Laurens

Unificatie

"Wij houden van het Nederlandse woord 'vormgever', letterlijk een persoon die vorm geeft. Vorm geven aan gedachten, objecten, producten en ruimtes is wat wij doen."

In 2008 werd Studio Daphna Laurens opgericht met de ambitie om industrieel ontwerp, toegepaste kunst en beeldende kunst te combineren. Daphna Laurens is de eenwording van Daphna Isaacs Burggraaf en Laurens Manders. Beide compagnons van het Eindhovense tweetal zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

Daphnalaurens.nl

portrait Daphna Laurens by Mike Roelofs

Schijnbaar moeiteloos

Studio Daphna Laurens creëert karakteristieke producten, objecten en ruimtes met uitgekiende combinaties van vormen, materialen en kleuren. De studio werkt aan het ontwerp van zowel poëtische als rechttoe rechtaan industrieel vervaardigde producten, streeft naar het creëren van schijnbaar moeiteloze kwaliteit waarbij geen artistieke compromissen worden gesloten.

In 2020 werden de twee ontwerpers door Forbo uitgenodigd om een nieuwe ontwikkeling van Furniture Linoleum te testen. In een reeks proeven met het materiaal werd het buigen en bekleden van zeer kleine radii onderzocht, waarbij zowel de technische grenzen als de esthetische kenmerken werden verkend. De twee prototypes, 'Sample Shelving Unit' en 'Sample Bench', werden tentoongesteld tijdens de meubelbeurs van Stockholm.

Meer informatie over de Stockholm Furniture beurs

Seemingly effortless
Everything but the desktop photography by Daphna Laurens

Everything but the Desktop!

'On top organisers', 'above lamp' en een 'beside chair' zijn de producten die Studio Daphna Laurens ontwierp voor Transitions II, een initiatief van Baars & Bloemhoff.

Voor Everything but the Desktop! gingen de twee ontwerpers op zoek naar de uiterste grenzen van de vervormbaarheid. Met de wens om het materiaal te gebruiken op manieren waarvoor het niet ontworpen is, lijmden ze twee lagen Forbo Desktop aan elkaar en creëerden zo een tweekleurig en tevens dubbelzijdig, flexibel materiaal.

De naam van het materiaal (Forbo Desktop) vormde vervolgens de leidraad bij het bedenken van de objecten die uiteindelijk vorm zouden krijgen: als organisers, een lamp en een gemakkelijke stoel voor op het werk. Deze geven inzicht in en spelen met de verschillende eigenschappen (kleur, textuur, vervormbaarheid) van het materiaal.

Recreatie van de toekomst

In opdracht van Dutch Invertuals en Droomparken ontwierp Daphna Laurens, in samenwerking met Chris Collaris Architects, het interieur van een recreatief geheel.

'Buitenhuis' vertelt over recreatie van de toekomst. In zijn ontwerp vertegenwoordigt het een huwelijk tussen functioneel ontwerp en zintuiglijke ervaring. Het interieur van de entiteit omringt je met pure materialen en warme kleuren van de natuur waardoor je het gevoel krijgt tegelijkertijd binnen en buiten te zijn.

Voor de vloer koos Daphna Laurens de warme kleur Terracotta Marmoleum Solid 3370.

Buitenhuis photography by Ronald Smits
Daphna Laurens the New Home photography by Daphna Laurens

Het Nieuwe Huis

Het 'inrichten' van hun nieuwe huis voelde voor Daphna Laurens meer als een spannend 'project' dan als een verplichte onderneming. Omdat ze beiden bekend waren met Marmoleum en de unieke eigenschappen ervan, was het niet moeilijk om te beslissen wat 'de basis' van hun huis zou worden.

Door de Marmoleum Solid kleuren Berlin Red, Vintage Blue en Cirrus Cookie toe te passen, kregen alle drie de verdiepingen in hun huis een eigen 'identiteit'.

Marmoleum

Alle andere keuzes met betrekking tot het interieurontwerp waren gebaseerd op deze uitgangspunten. Niet alleen het kleurenpalet, maar ook de subtiele matte oppervlaktetextuur van het Marmoleum werd in aanmerking genomen. Er werd gekozen voor een drielaags zachte houtsoort om nog meer warmte en tactiliteit aan hun woning toe te voegen. Aanvullende kleuren voor de muren, gordijnen en meubels werden zorgvuldig geselecteerd om in harmonie te zijn met de vloer en de houten elementen in het huis.

Ontdek meer over het 'Buitenhuis' project
Ontdek meer over het 'Everything but the desktop' project

Daphna Laurens the New Home 2 photography by Daphna Laurens

We willen graag de volgende mensen bedanken:

Daphna Laurens
Gal Keshet | regie, camerawerk en nabewerking
Simone de Vries | advies
Gena Haensel | vertaling

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door:

Mike Roelofs | portret Daphna Laurens
Ronald Smits I ‘Buitenhuis’
Daphna Laurens I ‘Everything But The Desktop’
Daphna Laurens | the New Home - the interior