Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

TRENDRAPPORT 2023

Forbo Trend Report 2023

Met gedegen kennis van en inzicht in toekomstige ontwikkelingen in de bouw en architectuur, kunnen wij eigentijdse en relevante vloerontwerpen creëren.

Op de hoogte van de laatste bouw- en designtrends

Om ervoor te zorgen dat de projecten van onze klanten het meest eigentijdse vloerontwerp hebben, moeten we ons bewust zijn van nieuwe trends en veranderende opvattingen in de samenleving en begrijpen hoe deze de gebouwde omgeving beïnvloeden.

Op basis van de uitkomsten van intern onderzoek door het Forbo Flooring Design Team wordt jaarlijks een rapport gemaakt met een overzicht van de gesignaleerde trends. Het rapport is een waardevolle bron van inspiratie, geeft ons een duidelijke visie op toekomstige marktbehoeften en helpt ons deze te verwerken in nieuwe en inspirerende collecties.

trend report

Het thema voor dit jaar: "A World of Fluidity"

Op de drempel van vele mondiale uitdagingen reageert de wereld met fluidity. Alles en iedereen kan veranderen, transformeren of iets of iemand anders worden. Feiten en fictie versmelten. Een fundamentele herwaardering van alles is begonnen.

Deze Fluidity trend komt ook terug in bouwkundige ontwerpen. Gepresenteerd als samenstellingen, aanpasbaar en balancerend tussen producten en kunst. In de gebouwde wereld worden samenstellingen gevormd tussen architectonisch erfgoed en modern design. Oude gebouwen worden gerestaureerd en aangepast aan de nieuwste duurzame eisen, waardoor een nieuwe kijk ontstaat op het verleden, onze omgeving en onze impact op de wereld.

Lees het rapport en laat u inspireren

Omdat het volledige trendrapport bestaat uit een grote verzameling zorgvuldig samengestelde beelden, beschrijvingen, kleuren en productreferenties, hebben we een samenvatting gemaakt met de belangrijkste trends die we als relevant voor de gebouwde omgeving hebben geïdentificeerd.

Lees of download de samenvatting van het rapport hieronder om inspiratie op te doen, of bekijk ons webinar over 2023 Design Trends met trenddeskundigen Christoph Brach (Raw Color) en Thomas Eurlings (Senior Designer Vinyl bij Forbo Flooring Systems) voor het volledige achtergrondverhaal.

Trend Rapport 2023 | Forbo Flooring

Lees de samenvatting (in het Engels)