Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Meet the maker: Thomas Eurlings

Allura Meet The Maker: Thomas Eurlings

Senior Designer Vinyl, Forbo Flooring Systems

Allura 63414 classic timber | 63476 burgundy | Coral 5754

Als onderdeel van onze Allura Meet The Maker blog serie, praten we met Thomas Eurlings, Senior Designer Vinyl bij Forbo Flooring Systems, om meer te weten te komen over zijn betrokkenheid bij de creatie van de nieuwe collectie, wat het voor hem betekent, en de huidige trends binnen de vloerenindustrie.

Wat is jouw favoriete Allura ontwerp en waarom?

Ik heb verschillende favorieten binnen de collectie. Mijn eerste is het nieuwe houtdessin in de plankmaat 50 x 15 cm, dat we zelf hebben ontwikkeld met een in-register embossing. Het reliëf heeft een matte afwerking, dus in combinatie met de verschillende kleuren maakt dat het hout tot een prachtige toekomstige klassieker.

Ik ben ook dol op de nieuwe terrazzo-collectie. Voor deze collectie hebben we een klassieke terrazzo-uitstraling gecombineerd met een eigentijds kleurenpalet.

Wat helpt je om voor of na het werk te ontspannen, zodat je in de juiste stemming bent om nieuwe producten/oplossingen te ontwikkelen?

Afgelopen zomer werd het SOHO House in Amsterdam geopend, dus als mijn agenda het toelaat, doe ik daar een vroege yogales. Yoga helpt om mijn geest leeg te maken, zodat er ruimte is voor frisse nieuwe ideeën. Als het mooi weer is, ga ik daarna naar het dakterras om mijn e-mails te beantwoorden.

Daarna heb ik een volledige dag voor me om aan projecten te werken.

Allura Wood 63407 bleached timber 50 x 15 cm planks

Allura Wood

Allura Wood 63407 bleached timber 50x15cm planks

Allura Material Terrazzo

Allura 2020 - Thomas Eurlings

Zie je bepaalde designtrends binnen de sector waarvan je denkt dat de Allura-collectie klanten kan helpen ze te realiseren?

De laatste tijd merk ik dat het ontwerp van de vloer steeds belangrijker wordt binnen high-end projecten. Het is geen beslissing die aan het begin (of aan het eind) van de ontwerpfase van een project wordt genomen, maar het wordt geïntegreerd en gecoördineerd met alle andere elementen in het interieur, zoals de afwerking van wanden en meubilair.

De ontwerpvrijheid die onze nieuwe Allura-collectie biedt, zal ontwerpers en voorschrijvers zeker helpen om deze coördinatie te bereiken.


Wat vind je het leukst aan je functie bij Forbo?

Ik vind het heel leuk dat ik betrokken ben bij het hele proces van een collectie; van de eerste conceptideeën tot en met de fotografie en de presentaties.

We beginnen met het verzamelen van inspiratie en werken de ideeën die we hebben uit tot een collectieconcept. Met deze collectie bezoekt het team vervolgens klanten en architecten in verschillende landen om hun feedback te verzamelen.

Nadat de collectie is afgerond, neemt het design support team in de fabriek het over en bouwt alles om naar een industriële schaal. Tijdens deze upscale in de fabriek ontwikkel ik een plan voor de fotografie van de collectie, waarvan ik de art director ben. Soms zie ik een afgewerkt product voor het eerst in de fotostudio; dat is altijd heel spannend, want tot dan toe heb ik de meeste nieuwe ontwerpen alleen als staal gezien.

Allura 2020 - Thomas Eurlings
Allura Wood Reclaimed Gymfloor

Hoe lang werk je al bij Forbo en hoe ziet je doorsnee dag eruit?

Ik ben in 2012 begonnen bij Forbo, maar voor die tijd heb ik als freelancer al verschillende projecten voor het bedrijf gedaan. Ik probeer zo veel mogelijk niet-doorsnee dagen te hebben!

Op welk moment ben je het meest trots?

De voltooiing van de fotografie van de collectie is voor mij altijd een mijlpaal. Hierna kunnen de collectieboeken gemaakt worden, en is de collectie klaar voor de markt!