Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Meet the maker: Roy Schepers

Allura Meet The Maker: Roy Schepers

Product Manager LVT, Forbo Flooring Systems

Roy - meet the maker #2

In het kader van onze Allura Meet The Maker blog-serie praten we met Roy Schepers, Product Manager LVT bij Forbo Flooring Systems, om meer te weten te komen over zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van de nieuwe collectie, wat deze voor hem betekent en de nieuwe producten binnen de collectie die ontworpen zijn om het leggen eenvoudiger en sneller te maken.

Wat was uw creatieve proces bij het ontwerpen van de nieuwe Allura-collectie?**

Als productmanager heb ik niet veel inbreng in het ontwerpproces. Ik denk echter wel dat we een aantal uitgebalanceerde productlijnen hebben ontworpen, die geschikt zijn voor elk type eindgebruiker. De creativiteit komt van onze ontwerpers, maar het proces van het ontwikkelen van de verschillende assortimenten komt van het testen van sommige van de ontwerpen. We moeten ook goed nadenken over wat voor soort ontwerpen onze klanten wensen, terwijl we er ook voor moeten zorgen dat ze goed werken in al onze formaten, zoals Allura Puzzle en onze andere lijmvrije producten.

Wat is jouw favoriete Allura ontwerp en waarom?

Het is moeilijk kiezen; de hele Allura-collectie bestaat uit maar liefst 450 artikelen!

Ik denk dat light ash, dat alleen verkrijgbaar is in dry back en in het plankformaat 150 x 15 cm, mijn favoriet is. Het is een heel elegant formaat en gebaseerd op de echte essenhouten planken, die je in Scandinavië vindt. Ik hou ook van de kleurvariatie tussen de verschillende planken, want dat geeft een nog natuurlijker maar ook speelsere uitstraling.

 Just some of thew new designs from the Allura 2020 Collection

Een greep uit de nieuwe ontwerpen van de Allura 2020 collectie

 Just some of thew new designs from the Allura 2020 Collection

Allura

Allura 2020 - Roy Schepers

Wat helpt je te ontspannen voor of na het werk, zodat je in de juiste stemming bent om nieuwe producten/oplossingen te ontwikkelen?

Ik geniet erg van Crossfit, wat een vorm van hoge intensiteitstraining is, maar ik til ook graag gewichten. Olympisch gewichtheffen is een vaardigheid die je met Crossfit beoefent. Het is een oefening waarbij ik mijn focus een uurtje ergens anders op kan leggen.

Ik hou er ook van om met de motor te rijden en nieuwe plaatsen te ontdekken. Het helpt me om te ontspannen, zodat ik de volgende dag fris kan beginnen - maar het is erg weersafhankelijk!

De natuur in al haar facetten inspireert me - niet alleen om te vloeren, maar ook om de beste ideeën op te doen!
Zie je bepaalde designtrends binnen de sector waarvan je denkt dat de Allura-collectie klanten kan helpen ze te realiseren?

Ik zie een trend van kleurvariatie tussen planken die een populaire keuze blijft.

In onze vorige Allura-collectie, die in 2017 werd geïntroduceerd, hadden we ons eerste ontwerp met kleurvariaties over de planken. Normaal gesproken duurt het even voordat een nieuw design goed geliefd wordt, maar dit design 'Autumn Oak' (ook verkrijgbaar in het zeer herkenbare Hongaarse punt) was een enorme hit.

Allura Wood w60353 & w60354
Allura 2020 - Roy Schepers

Hoe lang werk je al bij Forbo en hoe ziet je doorsnee dag eruit?

Ik werk nu ruim vier en een half jaar bij Forbo; ik ben begonnen in januari 2016. Op dat moment ben ik direct in de ontwikkeling van de 2017 Allura collectie gesprongen. Er is geen doorsnee dag, elke dag is anders! Het varieert van fysiek in de fabriek zijn, tot het geven van presentaties aan klanten en ook het klaarstaan om eventuele vragen van mijn collega's van over de hele wereld te beantwoorden.

Wat vind je het leukste aan je werk bij Forbo?

Ik vind het leuk om te zien welke mogelijkheden we dankzij onze eigen technologie hebben om producten te testen en te ontwikkelen, en natuurlijk om te zien hoe een product groeit tijdens zijn reis.

Op welk moment ben je het meest trots?

Ik ben erg trots dat onze nieuwe Allura Ease en Allura Puzzle lijmvrije producten nu beschikbaar zijn, na een lange periode van vallen en opstaan. De eerste proefvloeren, die twee jaar geleden werden geïnstalleerd, toonden ons het grote potentieel dat de producten hebben op het gebied van evenwicht en stabiele productconstructie.

Ik weet dat nieuwe producten enige tijd nodig hebben om zich een plaats op de markt te veroveren, maar ik ben ervan overtuigd dat zodra installateurs en eindgebruikers zien en begrijpen hoe eenvoudig Puzzle en Ease te installeren, te vervangen of te vernieuwen zijn, zij deze producten op veel projecten zullen willen gebruiken. Het zijn echt toekomstbestendige producten. Ze kunnen ook gerecycleerd worden, aangezien het echte lijmvrije producten zijn en ze geschikt zijn voor allerlei toepassingen!

Forbo Allura Puzzle