Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Meet the maker: Arjen Roelofs

Allura Meet The Maker: Arjen Roelofs

Director Research & Development, Forbo Flooring Systems

Allura Puzzle 62523 grigio concrete

In het kader van onze Allura Meet The Maker blog serie, praten we bij met Arjen Roelofs, Director Research & Development en al meer dan 28 jaar werkzaam bij Forbo, om meer te weten te komen over zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van de nieuwe collectie, wat het voor hem betekent en wat werken op de Forbo A&D afdeling eigenlijk inhoudt.

Wat was jouw creatieve proces bij het ontwerpen van de nieuwe Allura-collectie?

Aangezien ik verantwoordelijk ben voor R&D, was mijn belangrijkste rol binnen de ontwikkeling van de nieuwe Allura-collectie het opzetten van processen om de producten te vervaardigen. Hoewel dit een hele uitdaging is, was het belangrijkste wat ik moest doen het ontwikkelen van een eersteklas proces dat een optimale productkwaliteit zou garanderen voor onze nieuwe Allura collecties: Ease en Puzzle.

Kan je ons iets vertellen dat we misschien nog niet weten over de Allura collectie?

De collecties Allura Ease, Puzzle en Click zijn echt complexe producten om te produceren. Maar dankzij de processen die wij hanteren en alle technologie die in Coevorden beschikbaar is, zijn alle producten van hoge kwaliteit en hebben ze unieke eigenschappen.

Allura 2020 - Arjen Roelofs

Ik hou echt van de burned oak uitvoering, omdat het een mooie combinatie is van moderne en traditionele esthetiek.

Allura 63420 | 63432

Allura 63420 burned oak | 63432 smoke cement

Allura 63420 | 63432

Allura Puzzle lijmvrij

Allura 2020

Wat helpt je om voor of na het werk te ontspannen, zodat je in de juiste stemming bent om nieuwe producten/oplossingen te ontwikkelen?

Mensen inspireren mij! Ik motiveer mensen graag om al hun kennis en kracht te gebruiken om de beste van hun klas te zijn en om vooruit te blijven gaan - en soms zijn ze na een lange strijd altijd trots en blij met wat ze hebben bereikt.

Ik hou ervan om buiten in de natuur te zijn, lange wandelingen met mijn gezin te maken en met mijn fiets de open weg op te gaan.

Hoe ziet je doorsnee dag eruit?

In mijn functie is er geen doorsnee dag. In het algemeen zit ik in veel vergaderingen over onze product- en procesontwikkelingen binnen de BU vinyl (vier fabrieken), maar ik ben ook direct betrokken bij de ontwikkelingen in het laboratorium en de productiefaciliteiten.


Wat vind je het leukst aan je functie bij Forbo?

Dankzij mijn lange ervaring bij Forbo, door de goede en minder goede tijden heen, heb ik met veel plezier het verschil kunnen maken. Ik kan mijn persoonlijke kennis delen en daarmee mijn team motiveren; motiveren om te leren van het verleden, en van daaruit de volgende stappen te zetten in het onbekende. Natuurlijk is dat niet altijd een comfortabele stap voor mensen, maar door het samen te doen en door fouten toe te laten, kan ik mensen helpen om te groeien en zich te ontwikkelen. Dat is waar ik het meest van geniet!

Op welk moment ben je het meest trots?

Ik ben er erg trots op dat ik een belangrijke rol heb gespeeld bij de transformatie van de fabriek in Coevorden van een verlieslatende cushionvinylfabriek (in 2004) tot een zeer winstgevende projectvinylfabriek, met de mogelijkheid om een verscheidenheid aan (klantgerichte) kwaliteitsproducten te maken.

Allura 2020 - Arjen Roelofs