Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

DESIGN TRENDS

Het verhaal van tijdloze schoonheid

Terrazzo is meer dan zomaar een vloerbedekking. Het is een uniek design met een jarenlange geschiedenis die ook vandaag nog van cruciaal belang blijkt.

Terrazzo XXL

Terrazzo dateert al uit de tijd van de oude Romeinen en Grieken en is dus een van de meest traditionele, tijdloze vloerafwerkingen. Eeuwenlang werd terrazzo gezien als een van de meest vermaarde, luxueuze en duurzame vloerbedekkingen.

Tijdloze schoonheid

Het terrazzo dat wij vandaag kennen, ontstond in Venetië, waar ambachtslieden afval van marmerplaten gebruikten en integreerden in een betonmengsel. Vervolgens sleepten ze het oppervlak glad en gebruikten ze het om terrassen aan te leggen. Vandaar de term 'terrazzo'.

Door verdeelstukken tussen verschillende kleuren aan te brengen, konden ze ontelbaar veel patronen ontwerpen. Dankzij die techniek creëerden ontwerpers dus unieke terrazzodesigns. Een goed voorbeeld daarvan zijn Italiaanse gebouwen uit de 18e eeuw, waarin diverse oppervlakken zijn versierd met prachtig inlegwerk.

Sarlon 9608 | green graphito, 878 | dark green uni, 235 | lemon cayon

Naarmate de terrazzotechnologie er verder op vooruitging, ontstonden ook nieuwe designelementen. Met extra metalen verdelers konden artiesten indrukwekkende patronen met rechte of gebogen lijnen creëren, wat uiteindelijk typisch zou blijken voor de beroemde art-decogebouwen uit de jaren 20.

In de jaren 80 toverde de Italiaanse Memphisgroep de bekende terrazzopatronen om tot kleurrijke, vrolijke geometrische tekeningen die instant herkenbaar zouden worden.

Vandaag zijn deze designs opnieuw aan een heuse opmars bezig en inspireren ze tal van ontwerpers, niet alleen op het vlak van vloerbedekking, maar ook wat betreft mode, behang, stoffen en kantoorbenodigdheden. Plots is terrazzo weer helemaal hip.

Altijd trendy

De nieuwste ontwikkeling in terrazzo komt voort uit een trend die in de horeca en de vrijetijdssector weer de kop opstak. In tegenstelling tot klassieke terrazzo spelen nu meer recente ontwerpen met diverse kleuren en afmetingen. De abstracte en geometrische look wordt afgewerkt met een hedendaagse twist. De patronen zijn steeds opvallend, levendig en bijzonder uitgesproken, waarbij felgekleurde deeltjes afsteken tegen een effen achtergrondkleur.

Die trend leverde het Forbo Design team de nodige inspiratie voor een nieuwe reeks terrazzoprints die de lat weer een tikkeltje hoger leggen voor onze digitale printtechnologie.

Allura Material Terrazzo

Terrazzo & Forbo Flooring, de perfecte match

Het complete gamma designs van Forbo Flooring Systems bestaat grotendeels uit prints van natuursteen, graniet, marmer en terrazzo.

Zo omvat onze Vinyl collectie diverse prints in steenlook. Die patronen zijn bovendien perfect geschikt voor grotere oppervlakken en na installatie amper te onderscheiden van écht stenen vloeren.

Bij de collecties Eternal en Sarlon zitten kleine, glimmende en gouden deeltjes verspreid over het oppervlak, wat het geheel een extra dimensie en luxueuze uitstraling geeft.

De robuuste look-en-feel van een steen- of terrazzo-oppervlak binnen onze akoestische Sarlon collecties vormt een mooi contrast met de akoestische eigenschappen en zachtheid van dit product.

Dankzij het verfijnde kleurverloop passen onze homogene Sphera vinylvloeren perfect bij een luxueuze steen- en granietlook.

Daartegenover staan de terrazzodesigns van onze modulaire collecties, zoals Allura LVT, die het mogelijk maken om verschillende vloerpatronen met elkaar te combineren en zo verschillende zones in één ruimte te creëren. Alle designs kunnen naar hartenlust worden gecombineerd. Zo kan de eindgebruiker een eigen patroon ontwerpen, dat perfect past bij de ruimte en voldoet aan specifieke behoeften.

Sarlon Modul'up | 9406 | coral terrazzo and 659 | mercury slabstone
Eternal Material 10182 colourful terrazzo

Drie nieuwe terrazzo-ontwerpen

Hoe veelzijdig onze collecties zijn op het vlak van terrazzo, blijkt uit onze drie verschillende moodboards, die een ruime selectie Forbo Flooring producten in de kijker zetten en tonen hoe verschillende patronen uit al onze productcategorieën te combineren vallen.

Raadpleeg onze digitale bibliotheek, deze staat boordevol inspiratiebeelden van custom made / eigen ontwerp vloeren. Van digitaal geprint vinyl tot een zachte Flotexvloer. Ook de nieuwe terrazzoprints zijn hier binnenkort te vinden.
Naar de digitale bibliotheek

Of ga naar onze eigen ontwerp collectie:

Terrazzo Large

Een grandioos, grafisch patroon met grote, kleurrijke stukken marmer tegen een contrasterende, lichte achtergrond, die wordt bedekt met een subtiel laagje piepkleine spikkels.

Terrazzo Large | mood board
Terrazzo Large
Terrazzo Large

Terrazzo Artificial

Een collageachtig terrazzopatroon met snoepdetails tegen een donkere achtergrond, voor een speelse en levendige look met hedendaagse uitstraling.

Terrazzo Artificial | moodboard
Terrazzo Artificial
Terrazzo Artificial

Terrazzo XXL

Een oversized patroon met onregelmatige vormen en geometrische cirkels tegen een contrasterende, lichte achtergrond. Met marmer- en graniettextuur in natuurlijke tinten.

Terrazzo XXL | moodboard
Terrazzo XXL
Terrazzo XXL