Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

DIVERSITY, BETTER TOGETHER

Het verhaal achter de nieuwe Sarlon en Modul'up collectie

Sarlon | Modul'up

De nieuwe, uiterst veelzijdige en hoogwaardige Sarlon en Modul'up collectie beantwoordt aan al uw behoeften. Het scala aan producten is eindeloos en buitengewoon gevarieerd. Margareth van Aken, Head of Vinyl Design bij Forbo Flooring Systems, vertelt het verhaal achter deze collectie.

Sarlon en Modul'up is een nieuwe, omvangrijke lijn die geschikt is voor tal van sectoren. Het scala aan producten is eindeloos en buitengewoon gevarieerd: akoestisch, compact en compact akoestisch, gelijmd of los gelegd. Met meer dan 90 dessins en tinten kunnen in elk gebouw vloeren met verschillende uitstralingen worden gecreëerd. Mix en match naar hartenlust.

Alle materialen, dessins en kleuren zijn even schitterend en uniek, en geschikt voor een groot aantal toepassingen. De combinatiemogelijkheden zijn onbegrensd.

“Deze lijn is speciaal vervaardigd om niet alleen alle elementen afzonderlijk te laten stralen, maar ze ook perfect aan elkaar te linken voor een subliem totaalconcept. Hybridedesigns spelen dan ook een sleutelrol. Ze verbinden de elementen en vormen de rode draad. Daar haalden we ook ons idee voor het concept 'Diversity, better together' vandaan”, legt Margareth uit.

De dynamiek van een gebouw

Forbo Flooring is vermaard om zijn uitgebreide assortiment vloerbedekkingen, ontworpen door tal van designers van over de hele wereld. Stuk voor stuk werken ze volgens dezelfde principes, waarbij de dynamiek van een gebouw van wezenlijk belang is: “Als vloerenfabrikant willen we een betere omgeving creëren om in te werken en wonen, met elkaar om te gaan, te ontspannen, genezen, leren en spelen. Als ontwerpers willen we de klemtoon leggen op designs die een betere en positieve omgeving ondersteunen.”

“Op basis van de nieuwste tendensen en trendvoorspellingen hebben we samen een globale kleurenkaart ontwikkeld. Op die manier kunnen verschillende collecties elkaar aanvullen. En als voor een project verscheidene eigenschappen vereist zijn, kunnen diverse Forbo Flooring producten moeiteloos met elkaar worden gecombineerd. Voor deze collectie zijn we daarin nog een stap verdergegaan. Alle dessins en kleuren zijn even schitterend en uniek, en geschikt voor een groot aantal toepassingen.”

Moodboard - Dynamics
9100 | color splash
8513 | blond chill oak  - 9406 | coral terrazzo
moodboard Sarlon | Modul'up - pops of colour

Kleuraccenten

“Deze nieuwe collectie omvat een waaier aan gekleurde dessins en opvallende prints. Fantastisch vind ik dat. We hebben momenteel best wel nood aan meer positiviteit, vooral in de ruimtes waar we de meeste tijd doorbrengen. Vloeren zijn een belangrijk onderdeel van een ruimte – bijvoorbeeld in scholen en kantoorgebouwen, maar ook openbare gebouwen en ziekenhuizen. Sfeer en kleurperceptie zijn op die plaatsen uitermate belangrijk.”

“De eindeloze kleuropties maken deze collectie voor mij uiterst apart. Van frisse en knallende schakeringen tot prachtige, intense nuances gecombineerd met innovatieve, lichte grijstinten. De zachte pastelkleuren, die lijken te spelen met het licht, zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor ziekenhuizen. Door de lichtinval ontstaat een subtiel, maar levendig effect. Die schitterende, zachte uitstraling is uitermate geschikt voor omgevingen waar mensen zich vaak niet op hun gemak voelen.”

Design met een verhaal

De collectie is geïnspireerd op kunstbewegingen zoals de Memphisgroep en popart, net als op raanu-weeftechnieken, Anni Albers en verschillende andere grafische kunstenaars en designers.

“De eindeloze mogelijkheden en opties om een revolutionaire vloerbedekking op maat te creëren, maken deze collectie voor mij heel speciaal. Alle dessins vertellen een verhaal, wat tegenwoordig almaar belangrijker wordt. Prints als Color Splash en Kubik zijn uniek, gewaagd en authentiek. Deze krachtige, stimulerende designs zijn uitstekend te combineren met items in effen kleuren en zelfs andere grafische prints. Kubik omvat Doodle en Graphito. De ideale combinatie voor gangen of om ruimtes in zones te verdelen, bijvoorbeeld. De twee textieldessins zijn ook nieuw in het Sarlon assortiment. Die gaan perfect met elkaar samen én zijn eenvoudig te combineren met Concrete, Cement en Wood. Van klassieke patronen tot ultramoderne motieven, deze collectie heeft het allemaal.”

307 pastel blue nairobi | 9602 grey graphito | 878 dark green uni
9602 | grey graphito - 9609 | black graphito - 307 | pastel blue nairobi
9307 | pastel kubik - 877 | dark blue uni