Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Allura (consument)

Hier vindt u veelgestelde vragen met betrekking tot onze Allura consument producten. Zit uw vraag er niet tussen, dan kunt u uw vraag stellen via contact@forbo.com.


Hoelang gaat een Allura vinylvloer mee?

Dit is geheel afhankelijk van het gebruik en de verzorging. Wanneer u uw Forbo vinylvloer normaal verzorgt, kan deze zomaar 15 jaar meegaan.

Is vinyl duurzaam?

Allura neemt het milieu serieus. Op alle Allura vloeren krijg je 15 jaar garantie, dat is belangrijk want een lange levensduur spaart grondstoffen. Evenals eenvoudig onderhoud trouwens: minder stofzuigen, minder water en zeep... het telt allemaal mee. Plus, Allura wordt gemaakt met gebruik van 100% groene stroom. Bovendien is Allura 100% ftalaatvrij, bevat het een groot gehalte gerecyled materiaal en wordt het volgens Nederlandse richtlijnen conform Reach geproduceerd. Zo weet je zeker dat je een duurzame pvc vloer in huis haalt.

De fabrieken waarin Forbo haar vinyl produceert zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Ook voldoen alle vinylcollecties van Forbo aan de Reach richtlijn en de Agbb.

Tevens is Forbo al sinds de start lid van Vinyl 2010. Een initiatief van de PVC industrie om duurzame ontwikkeling binnen de industrietak te stimuleren.

Wat is het verschil tussen PVC en vinyl vloerbedekkingen?

Met vinyl en PVC wordt over het algemeen precies hetzelfde bedoeld. Waarbij PVC staat voor Polyvinylchloride.

Wat is het verschil tussen linoleum (of Marmoleum) en vinyl?

Marmoleum® is een van de linoleummerken van Forbo. Het is samengesteld uit zorgvuldig gecontroleerde natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Het dessin van Marmoleum ontstaat door korrels linoleumgranulaat op een bepaalde manier te mengen tijdens de productie.

Vinyl is een vloerbedekking gemaakt van kunststof. Het dessin wordt geprint, waardoor vrijwel alles mogelijk is. Van hout tot steen tot metaal of fantasie. Bij sommige dessins worden zaken ingestrooid die diepte geven aan het dessin. Door de PUR onderhoudslaag is vinyl eenvoudig te onderhouden.

Marmoleum heeft - mits goed verzorgd - een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Marmoleum kan in veel gevallen zo gerenoveerd worden dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. De levensduur van vinyl is ook lang, maar het is vaak niet te herstellen.

Beide producten worden door Forbo in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.

Kan vinyl verkleuren?

Als je een kast of een kleed een lange tijd op dezelfde plek laat liggen, dan kan er verkleuring van de vloer optreden. Bij blootstelling aan direct zonlicht zal dit weer bijtrekken, het kan echter wel geruime tijd duren voordat dit is weggetrokken.

Kan vinyl op een plavuizenvloer worden gelegd?

Wanneer u de plavuizenvloer egaliseert is het mogelijk om vinyl hierop te installeren. Wel is het soms nodig om een vochtisolatie toe te passen.

Als u hier meer over wilt nemen, neem dan contact op een vloerexpert: Forbo Flooring dealers

Moet een vinylvloer na installatie voorzien worden van een extra beschermlaag?

Nee, een vinylvloer hoeft niet voorzien te worden van een polymeer- of waslaag.

Kan vinyl op vloerverwarming?

Ja, de warmteweerstand van deze vloerbedekking is zeer laag, dus deze laat de warmte goed door.

Is vinyl bestand tegen naaldhakken?

Vinyl van Forbo is bestand tegen een normale naaldhak. Wel slijt het rubber van een naaldhak tijdens gebruik. Wanneer men te laat is met het vervangen van het rubber, zal de metalen stift van de hak vrijwel elke vloer beschadigen.

Moeten de naden van Allura vinyl worden gelast?

De Allura luxe vinyl tegels en stroken hoeven niet te worden gelast, Door de productconstructie zullen deze producten nauwelijks krimpen.

Dit in tegenstelling tot projectvinyl dat in de loop der tijd iets kan krimpen. Van dit type vinyl (banenmateriaal) moeten de naden altijd worden gelast.

Hoe moet ik Allura vinyl onderhouden?

Allura is mooi en ook heel makkelijk mooi te houden. Daarvoor zorgt de PUR-finish, die ook beschermt tegen krassen en slijtage.

Ook hebben we een schoonmaakadvies voor je gemaakt, hierin lees je hoe je je Allura vloer het allermooist houdt. Deze vind je terug in het downloadcentrum.

Hoe kan ik krassen van stoelpoten voorkomen?

Stoelpoten dienen altijd te zijn voorzien van goede vilten glijders. Op deze manier glijdt de stoel over de vloer en kunnen er geen krassen ontstaan. Vervang of maak het vilt wel regelmatig goed schoon.

Kun je vinyl combineren met andere vloerbedekkingen?

Ja, dit kan. Bij een verschil in dikte, is het vaak wel nodig om een profiel te gebruiken.

Neem voor meer informatie altijd even contact op met een installateur of projectinrichter.

Wat is het verschil tussen Allura en Novilon?

Allura en Novilon zijn beide vinyl producten. Novilon is materiaal dat geleverd wordt in banen van 2,3 of 4 meter breed. Allura wordt geleverd in losse planken of tegels.