Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

DE CIRKEL IS ROND

Van snijafval tot nieuwe ziekenhuisvloer

Scroll naar beneden voor meer informatie

Bij Forbo Flooring installeren we vloeren zonder dat er snijrestanten verloren gaan. Want wij geloven in volledig hergebruik en recycling. Daarom nemen we snijafval terug via onze Take Back Service. Hoe werkt zo’n recyclingproces eigenlijk?

VOORBEELD UIT BELGIË

In het Belgische ziekenhuis Le Grand Hôpital de Charleroi (GHDC, Wallonië) installeerde Forbo Flooring 85.000 m aan vinylvloerbedekking en bijna 13.000 m aan textiele vloerbedekking. Dit ziekenhuis - op het terrein van een voormalige steenkoolmijn - wilde maximaal comfort voor het welzijn van patiënten en koos daarom voor de vloeroplossingen van Forbo Flooring.

case study Charleroi | Back to the floor | Forbo Floorin Systems

Terugname snijrestanten

Natuurlijk rekenen we precies uit hoeveel zo’n nieuw gebouw aan vloeroppervlakte nodig heeft maar door de snijwerkzaamheden blijft er altijd iets over van de vloeren. Deze snijrestanten gaan in grote zakken terug naar onze fabriek in Coevorden.

Bekijk de video en ontdek hoe vinyl snijrestanten worden teruggenomen voor recycling.

De tekst gaat verder na de video.

Take back Charleroi | Back to the Floor | Forbo Flooring Systems

Recyclingproces in Coevorden

Onze collega’s in Coevorden controleren en sorteren de snijrestanten voor hergebruik in onze nieuwe vloeren. Dit doen zij al jaren. Ons PVC is van dusdanige duurzame kwaliteit dat men vaak aangenaam verrast is te horen dat het tot wel 10 x recyclebaar is zonder verlies van kwaliteit.

De vermaling van de vinylstukken tot snippers is een belangrijk onderdeel van het recyclingproces. Een deel van deze snippers is meteen geschikt voor het productieproces van vinylvloeronderdelen zoals de ruglaag van Allura Flex. Terwijl voor andere snippers juist eerst vermenging nodig is met nieuwe grondstoffen.

Charleroi take-back | Back to the floor | Forbo Flooring Systems

OOK DEELNEMEN AAN RECYCLING?

Meld je dan nu aan voor onze ‘Take Back Service’. Klik op de link hieronder en lees snel hoe.

LEES HOE