Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Milieucertificering

In overeenstemming met onze duurzaamheidsstrategie, laten wij onze producten regelmatig beoordelen door onafhankelijke instituten en certificatiesystemen.

Dat is goed voor Forbo, omdat we zo ons duurzaamheidsverhaal beter onder de aandacht kunnen brengen en tegelijkertijd alert blijven op mogelijke verbeteringen. En dat is goed voor u, omdat dit bewijst dat ook andere milieudeskundigen vinden dat onze vloeren behoren tot de meest duurzame en hoogwaardige in hun soort.

Lees meer over de verschillende milieulabels die aan onze producten zijn toegekend:

Eco labels

Der Blaue Engel

Der Blaue Engel

We hebben Der Blaue Engel toegewezen gekregen voor onze linoleum vloerbedekking Marmoleum, Marmoleum Modular, Sport, Decibel en Acoustic, en onze textiele vloerbedekkingen Naaldvilt Forte / Forte Graphic en Markant / Markant Graphic.

Der Blaue Engel is 's werelds oudste milieukeurmerk. Dit milieukeurmerk identificeert producten en diensten met de best mogelijke ecologische kenmerken en draagt ​​aanzienlijk bij aan het versnellen van de structurele verandering van de huidige economie naar een duurzamere. Op dit moment dragen ongeveer 15.000 producten en diensten in ongeveer 200 productcategorieën Der Blaue Engel.

Der Blaue Engel maakt in de categorie vloerbedekkingen een gezond alternatief voor consumenten herkenbaar. Der Blaue Engel wordt toegekend aan veerkrachtige vloerbedekkingen die op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt, veilig zijn voor de gezondheid in de leefomgeving en geen verontreinigende stoffen bevatten. In de categorie textiele vloerbedekkingen ontvangen producten die bijzonder kleine hoeveelheden organische verbindingen en formaldehyde uitstoten het label en vanuit dat oogpunt als onschadelijk worden beschouwd voor de leefomgeving.

Meer informatie over Der Blaue Engel is te vinden op:
www.blauer-engel.com

Der Blaue Engel logo

Nordic Swan Ecolabel

Nordic Swan Ecolabel

Het Nordic Swan Ecolabel werkt om de milieu-impact van productie en consumptie van goederen te verminderen - en om het voor consumenten en professionele kopers gemakkelijk te maken om de milieuvriendelijkste goederen en diensten te kiezen.

Flooring is een heterogene projectgroep die bestaat uit verschillende materialen / grondstoffen en combinaties van materialen. De vloerbedekkingen met Scandinavische milieukeur zijn houten vloeren (zowel massief houten vloeren als parket), laminaatvloeren, linoleumvloeren, kurkvloeren, bamboevloeren, textielvloeren en kunststofvloeren zonder PVC. Als label met meerdere uitgiften stelt Nordic Ecolabelling eisen aan alle relevante gebieden van de levenscyclus, waar sprake is van een goede bestuurbaarheid.

Een vloerbedekking met Nordic Ecolabels:
• Heeft een hoog percentage hernieuwbare en / of gerecyclede materialen
• Voldoet aan strenge eisen aan chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu
• Garandeert lage emissies en een goed binnenmilieu
• Is efficiënt energie vervaardigd
• Heeft een goede duurzaamheid

Meer informatie over het Nordic Swan Ecolabel op:
www.nordic-ecolabel.org

Nordic Swan eco label

UL certified EPD

UL certified Environmental Product Declaration

Een Environmental Product Declaration (EPD) is een alomvattend, internationaal geharmoniseerd rapport waarin de manieren worden beschreven waarop een product gedurende zijn levenscyclus het milieu beïnvloedt.

EPD's kunnen worden ontwikkeld nadat een productlevenscyclusbeoordeling (LCA) is uitgevoerd en zijn gebaseerd op toepasselijke productcategorieregels (PCR's).

Als een EPD-programmaoperator helpt UL Environment fabrikanten om bestaande of nieuwe PCR's te vinden en certificeert vervolgens dat alle informatie in de LCA van een fabrikant en voltooide EPD correct is. UL Environment biedt ook transparanten om de belangrijkste informatie in de EPD beter te kunnen beoordelen.

Meer over UL:
www.ul.com

Interested in our Marmoleum EPD's?
EPD Linoleum

UL certified environmental product declaration

Österreichisches Umweltzeichen

Österreichisches Umweltzeichen

Onze linoleumvloeren Marmoleum en Linoflex, Linoleum Modular, Linoleum Decibel en Linoleum Acoustic zijn onderscheiden met de Österreichisches Umweltzeichen.

De Österreichisches Umweltzeichen wordt toegekend aan producten en diensten die aan hoge milieu- en kwaliteitsnormen voldoen. Producten met deze milieukeur moeten voldoen aan een aantal milieucriteria en moeten aantonen dat ze aan een onafhankelijk rapport voldoen. Alleen die gecertificeerde milieuvriendelijke producten met een redelijke geschiktheid voor gebruik en kwaliteit worden toegekend. Op deze manier combineert de milieukeur hoge milieunormen met kwaliteit en productveiligheid.

Meer informatie over de Österreichisches Umweltzeichen is beschikbaar op:
www.umweltzeichen.com

Oesterreichisches Umweltzeichen

Vinyl Plus

Vinyl Plus

Forbo Flooring is al sinds de start lid van Vinyl Plus. Een initiatief van de PVC industrie om duurzame ontwikkeling binnen de industrietak te stimuleren. Daarnaast voldoen alle door Forbo geproduceerde vinylcollecties aan de voorwaarden van de AgBB en de Reach richtlijn. De PUR-toplaag op ons vinyl zorgt er voor dat de vloeren eenvoudig te onderhouden zijn en een lange levensduur hebben.

Meer informatie over Vinyl Plus is te vinden op www.vinylplus.eu

vinyl plus