Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Furniture Linoleum - det naturlige valg

linseed

Klumme

Folk & Furniture

Siden Frederick Walton i 1863 opfandt linoleum har mange forsøgt sig med en årsag til, at lige netop dette materiale har en særlig og udefinerbar udstråling med et unikt personligt udtryk. Faktisk har en dansk designer engang sagt, er Furniture Linoleum egentlig ikke er et materiale.
- Det er en følelse!

Nu har arkitekten og designeren Troels Thorbjørnson, partner i Spant Studio, tilføjet endnu en forklaring på Furnitures forunderlige skønhed.
- Det er uperfekt!

Det skal ses i kontrast til den industrielle produktions fejlfrie glans, som kan have sine fordele i andre sammenhænge. Optræder fejl eller skader på den type overflader, bliver ridser og skrammer imidlertid oftest meget synlige og forringer produktets værdi.

Sådan er det ikke med Furniture Linoleum.

Furniture linoleum bruger det meste af sit liv på at patinere i skønhed. Som andre fine naturmaterialer. I reflektionen af det uperfekte fortæller Furniture Linoleum, at de ædleste værdier findes under den lune hud. En rynke eller to.

Student Challenge Zokei Tokyo | Furniture linoleum
Furniture Linoleum raw material

Spant Studio

Spant Studio

Troels Thorbjørnson & Kasper Baarup Holmboe

TROELS THORBJØRNSON
Alder: 33
2009-15: Arkitektskolen Aarhus, Master of Arts i arkitektur
2011-14 Archipress M, grafisk designer og redaktionssekretær
2014 Stifter af og partner i Spant Studio
2015-16 Underviser på Krabbesholm Højskole, arkitekturlinjen
2019 Underviser på Arkitektskolen Aarhus
2019-21 Efteruddannelse i arkitektur på Arkitektskolen Aarhus

KASPER BAARUP HOLMBOE

Alder: 35
2009-15 Arkitektskolen Aarhus, Master of Arts i arkitektur
2011-14 Designit, professionel modelbygger hos designvirksomheden
2013-14 Praktikant og arkitekt hos Bønnelycke MDD
2014 Stifter af og partner i Spant Studio
2019-21 Underviser i møbeldesign på TEKO


Spant Studio Troels Thorbjørnson & Kasper Baarup Holmboe

Under patinering

Hvad er egentlig det skønne?
Den ubestridte og tidløse skønhed findes; den, som var før alt andet, den, som oftest manifesterer en lysende søjle midt i markedspladsens kakofoniske kaos. Eller som formuleret af arkitektduoen Kasper Holmboe og Troels Thorbjørnson og deres Spant Studio: Den skønhed, som i en kompliceret og travl verden af uendelige muligheder skaber enkle og dybt meningsfulde oplevelser med unik karakter og iboende kvalitet!
Og det er netop den skønhed, som Holmboe og Thorbjørnson efterstræber. Et godt eksempel er helt aktuelt: Arbejdsbordet 'New Aarch' til den nyopførte Arkitektskolen Aarhus. Hæve-sænke bordets traditionelle, kabeltrukne mekanik - som oftest anmærker det skønne - det har Spant Studio vendt til en styrke ved hjælp af formgivning og materialevalg.
En enkel og overbevisende æstetik er blevet til i bordets bevægelige søjler.

New Aarch by Spant Studio_ Funiture Linoleum 4176
New aarch table by Spant Studio_ Furniture Linoleum 4176

Materialerne New Aarch

'New Aarch' er en komposition med naturmaterialer som krydsfiner – der historisk er et gennemgående tema på Arkitektskolen Aarhus - stål og Furniture Linoleum. Sammen skaber de i en logisk, knækket form et skulpturelt udtryk, der begrunder sig selv. Det er rå skønhed med lang udløbsdato.
- Vi kan måske tale om en slags ’urmaterialer’; de er enkle og kendte med en lang og udforsket historie, konstaterer arkitekt MAA og partner i Spant Studio, Troels Thorbjørnson og fortsætter:
- Materialer, vi har brugt gennem århundreder, synes kun at blive smukkere med alder. Vi tror på, at det handler om de iboende naturbaserede kvaliteter, som aldrig fremstår industrielt perfekte, netop fordi de er naturlige. Som vi mennesker er det - for resten. Tegl, træ, beton og metaller er eksempler på sådanne materialer. De modstår brugens og livets slitage, fordi de - modsat industrielle overfladers glatte hud - tåler tidens brugsspor: De patinerer i skønhed. Husk, det er det vi bruger det mest af livet på!
Og så handler god formgivning om en ærlig dialog mellem materialevalg, konstruktion og funktion, så materialets værdi forløses autentisk og ægte - i stedet for at være staffage eller pynt.
Det er også en grund til, at vi er så glade for linoleum: Det er et naturmateriale, det er gennemfarvet, det ældes uden at skæmmes; småskader og ridser kan genoprettes.

Historien


Arkitektskolen Aarhus har før ageret kuvøse for kreative partner - og venskaber. Det findes der en del historiske eksempler på.
Her er så et af de nyere.
Troels Thorbjørnson og Kasper B. Holmboe traf hinanden på skolen i 2009 og fandt hurtigt fælles interesser og ambitioner om selvstændighed. I 2014 grundlagde Troels Thorbjørnson Spant Studio, opkaldt efter det maritime fartøjs simple, men forbilledligt stærke skrogkonstruktion af spanter.
Dermed blev tegnestuens trosbekendelse også varedeklareret: At skabe enkelhed af kompleksitet.

New Aarch close up  Furniture linoleum 4176

Resultatet

Det er arbejdsbordet AA-desk af Spant Studio for producenten Woud et fint eksempel på: Få elementer, samlet uden skruer! Alt integreret: Bordplade, opbevaring, laptop-tilslutning og belysning.
Blandt alle andre arbejdsborde skal dette bord skille sig ud og gøre arbejdssituationen nemmere, end den ville have været uden AA-desk.
- Det er også formålet, understreger Spant-duoen: - At ethvert af vores projekter skal gøre sine omgivelser bedre, end de var, før vi tog fat. På den måde forsøger vi som arkitekter at drage omsorg for de mennesker, som vil bruge det, vi formgiver - produkter såvel som bygninger.

AA table by Spant Studio Furniture Linoleum 4178
AA table by Spant iron 4178

Konklusionen

Det står ikke til diskussion, at Kasper Holmboe og Troels Thorbjørnson er engagerede og progressive arkitekter. Uforløste potentialer udløser således et nærmest utæmmeligt ønske om at tilføre og bidrage med klassisk skønhed og kvalitet.
Men så alligevel lige et sidste, modererende memento fra duoen:
- Dette er en invitation. Ikke et korstog!


PRISER

Paustians Designkonkurrence 2014
Hay Talent AWARD 2014
Danish Design Award 2016, Young Talent Nominee

JP/Politikens Hus

Velkomst i skiver


Det første indtryk er ofte det, vi husker længst.
Receptionen er derfor vigtig i enhver virksomhed.
Den erkendelse førte i det nye bladhus til JP/Politiken i Aarhus til en specielt vellykket inventarløsning, projekteret af arkitekt og partner i Bjarrum Architects, Claus Bjarrum: En introduktion til en tematisk tone gennem hele huset af håndholdte designløsninger, som faciliterer den effektive, smidige formidling af nyhedsstrømmen

Jyllandsposten reception areaMed inventarsnedkeren WO Interiors omhyggelige bearbejdning er det lykkedes for Claus Bjarrum at danne et mondriansk medley af skiver i lod og vater, hvis indbyrdes forhold danner en kompositorisk spænding og dynamik i en klassicistisk modernitet af enkelthed.
Kontrasterende leverer overfladebearbejdningen med Furniture Linoleum i farven 4164 salsa en varm overflade, der omspænder skivernes nøgterne geometri.

Jyllandsposten reception area Furniture Linoleum salsa
Jyllandsposten Furniture linoleum salsa- Det er jo her, man som gæst første gang 'rører' ved huset; og det er her, omgivelserne kommunikerer med størst effekt i oplevelsen af det nye. Det er derfor også her, signalerne skal stilles korrekt, forklarer Claus Bjarrum om tilblivelsen af receptionsinventaret: Unikt og nøgternt, men også fleksibelt og kreativt. Man kan sidde eller ligge, man kan vente og holde pause eller udføre skærmarbejde på højbordet. Take your pick!- En møbelinstallation, som er et resultat af et godt samarbejde mellem en engageret og vidende bygherre, et aktivistisk design, der afmonterer rummets monumentalitet, samt et gedigent snedkerhåndværk, bemærker arkitekt MAA Claus Bjarrum.

Jyllandsposten reception furniture linoleum 4164

JP/Politikens Hus Aarhus - faktaboks

Receptionsinventar

Bygherre: JP/Politikens Hus
Arkitekt og design: Bjarrum Architects ApS
Produktion: WO Interior A/S
Furniture Linoleum: 4164 salsa
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

UDFØRELSE

Basismateriale: Stål og MDF
Kanter: Furniture Linoleum salsa 4164
Proces: Finerpresse
Lim: Koldpres
Forkanter: WO linoleumskant, patenteret

JKE

Gyldne drømme

Et drømmekøkken bliver aldrig umoderne. Køkkenets udseende følger ganske vist med trends og efterspørgsel, men at drømme om det må man aldrig holde op med.
Det er en overskrift hos JKE Design, kendt producent af køkkener - gerne også dem, man drømmer om. Nu har JKE Design taget temperaturen på sine kunder og fundet, at den er varm og gylden.
- Tidens farveskala har sat viseren på gyldne og lidt dunkle, men eksklusive nuancer. Forbo Furniture Linoleum har farven mauve, som passer perfekt ind her, forklarer marketingchef hos JKE Design, Helle Fyllgraf. Den gyldne periode afløser den tidligere, hvor kulørerne var mere dristige - også fra Furniture Linoleum's kollektion.
- Den kan heldigvis det hele, noterer Helle Fyllgraf.

JKE kitchen Furniture Linoleum 4172
JKE Design tilbyder lige nu to designlinjer med mulighed for Furniture Linoleum: JKE Woodlands, tegnet af arkitekten Lars Vejen, tegnestuen Njordrum i Aarhus, og JKE Nature af designeren Heidi Reinholdt og indretningsrådgiveren Halvor Bakke.
- JKE Nature er komponeret ud af den bæredygtige natur: FSC mærket egetræ, CO2 neutralt Furniture Linoleum på lågerne - et 100 pct. naturprodukt - og hårdfør keramik som bordplade. Så bliver det ikke mere økologisk, kommenterer designerduoen.


JKE kitchen woodland furniture Linoleum 4172
JKE woodland furniture Linoleum 4172
JKE woodland kitchen furniture Linoleum 4172

JKE Design Køkkener - faktaboks

Producent: JKE Design A/S
Design: Heidi Reinholdt, Rud/Reinholdt og Halvor Bakke
Furniture Linoleum: 4172 mauve

UDFØRELSE
Basismateriale: MDF
Trykpresse
Overflade: Limet Furniture Linoleum

Cube design

Kvalitet efter målDet er altid en fornøjelse at bidrage til den højeste kvalitet.
Det mener Forbo Flooring Danmark.

Derfor rammer en familieejet design- og producentvirksomhed som Cube Design fra Hammel fuldstændigt rent, når to af de vigtigste kundeparametre er en levetidsgaranti på 10 år på alle opbevaringsmøbler og fuld fleksibilitet i hele programmet!

Cube Design 4179 conference tabel- Vi har standardmoduler, men en hurtig og grundig specialproduktion sikrer, at kundernes personlige behov for en kaffeø eller en speciel disk til kantinen hurtigt kan imødekommes, forklarer marketingkoordinator Louise Jespersen. Her hjælper det til, at Cube Design har sin egen designafdeling, showrooms i både Hammel og Holte og, at rådgivning fra idé til færdig løsning er en kerneydelse for Cube Design.

Cube Design shelves with furniture linoleum 4183 &4166
Cube Design Shelves close up furniture Linoleum 4166 & 4184I hele det set-up er Furniture Linoleum fra Forbo et af de foretrukne materialer i den rent danske produktion, som foregår i Svenstrup, 3 km fra Hammel: - Furniture Linoleum klæder vores produkter, fordi det er et naturmateriale, som passer ind i vores ønsker om et optimalt og certificeret miljøhensyn (Svanemærke, EU Blomsten, FSC®); men også fordi Furniture Linoleum kollektionens farveholdning har en lødig og afdæmpet karakter, der matcher Cube Designs formgivning, lyder det fra Louise Jespersen.

Cube Design er ikke mindst blevet kendt for sin fine kombination af synlige træafslutninger - ofte krydsfiner - med en overflade af Furniture linoleum. Kombinationen illustrerer såvel elegance som den ypperste håndværkskvalitet.


Cube Design - faktaboks

Design og produktion af inventar og møbler

Udvikling, design og produktion: Cube Design A/S
Furniture Linoleum: 4184 olive, 4166 charcoal, 4179 smokey blue, 4023 nero, 4132 ash
Foto: Cube Design A/S


UDFØRELSE
Basismateriale: MDF og krydsfiner
Kanter: Åbne / finer
Proces: Finerpresse
Lim: Koldpres

Cube design furniture linoleum 4166