Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Furniture News #4

Værs'go - her er de seneste cases, hvor mulighederne med Furniture Linoleum folder sig ud.

Historie & innovation

Stockholm furniture fair

Klumme

Designeren Karsten Lauritsen (Designer Zoo) har engang sagt:
Laminat er et udtryk; linoleum er en følelse! Til det har kollegaen Simon Legald, chefdesigner i livsstilsatelier Normann Copenhagen, nu føjet et centralt budskab: - Med sin unikke dybde og tempererede overflade giver linoleum noget tilbage til sin bruger!
Til sammen rammer de en nerve: Linoleum har sjæl!
Designeren bruger Furniture på samme måde, som kunstneren anvender sin maling, billedhuggeren sin sten, og smeden smeder sit guld. I hænderne på den gode formgiver beåndes materialet og går i dialog med bruger og beskuer.
Derfor er Furniture linoleum ikke bare endnu et materiale til beklædning af møbler og inventar. Furniture er det knyttende bånd.
Linket til livet.
Simon Legald er denne udgaves Furniture-profil.

Forbo_Furniture-Linoleum_Produktübersicht_539x404.jpg

Furniture Profilen - Simon Legald

Simon Legal Normann Copenhagen

Simon Legald

Født i Fløng
34 år
Studier på Krabbesholm Kunst & Design
Kunstakademiets Designskole 2006-12
Chefdesigner for Normann Copenhagen
Simon Legald bor på Frederiksberg

Filosofi - ærlighed

For Simon Legald er ærlighed den centrale værdi i formgivning og design. Ærlighed er med til at udtrykke produktets funktionalitet. At materialer eller produkter undlader at foregive noget, de ikke er, er en stærk kvalitet.
Og naboen til ærligheden er enkelheden.
- Enkelhed gør et produkt troværdigt; til det enkle hører også, at funktionelle elementer som materialemøder og samlinger ikke skjules, men fremhæves. Det er med til at give et udtryk af ærlighed og enkelhed, forklarer Simon Legald.

Design til rimelige priser

I sit arbejde som chefdesigner for Normann Copenhagen har Simon Legald haft brug for at aktivere endnu en grundholdning: At værdien af design ikke hænger sammen med prisen. Kunsten er at skabe godt design til overkommelige priser og dermed gøre det tilgængeligt for mange.
- Godt design har en lang levetid. Derfor skal produktet også være fremstillet i en høj kvalitet med holdvare materialer. Som linoleum er iblandt, argumenterer Simon Legald.

Furniture Linoleum_Simon Legald
Simon Sigal NC2

Materialer

Godt design kan være båret af materialevalget eller af en ny og anderledes form. Og materialer og form forudsætter i reglen hinanden. Materialets udtryk er afgørende. Her har linoleum sin helt egen karakter, der ikke ligner andre beklædningsmaterialer. Det har en smuk optik med sin matte overflade, men mest fascinerende er det at røre ved.

Eksklusive Furniture Linoleum

Her kan linoleum noget unikt, fordi det ligesom træ og sten har sin egen persona og med en blød og dog robust struktur giver noget tilbage til sin bruger, forklarer Simon Legald. Jeg vil ikke tøve med at kalde det eksklusivt.
Begrænsningen ved linoleum er, at det fungerer bedst på flader, mindre godt på udfordrende krumme geometrier. Opgaven er at lade den egenskab blive en styrke.

Simon legal close up
Simon legal

Produktion

Produkter, som Simon Legald har designet for Normann Copenhagen, sættes i design hos underentreprenører som danske snedkerværksteder. De samarbejder i et netværk, og flere af dem anvender Furniture Linoleum. Et godt eksempel er den populære kollektion af borde, Form. Et andet er Slice, der er tegnet af designeren Hans Hornemann

Simon legal
Riisfort linoleumspleje

Vedligeholdelse

Linoleum bør vedligeholdes for at holde sig smuk. Det synes nogle, er besværligt. Jeg gør ikke, tværtimod. For mig er det et plus, fordi man med det korrekte vedligehold – fx med Forbos Monel – er i stand til at pleje og genopbygge linoleum, så det fremstår dybt og spændstigt – helt som nyt.
Riisfort linoleumspleje kan købes her

JP Politikens Hus - Tydelig tale

Indretnings-udfordringen

At indrette en avisredaktion er en opgave for de erfarne. En særlig stemning skal understøttes, egenartede opgaver løses. Udviklingen af inventar, der imødekommer den udfordring, kræver indsigt og forståelse. Den har de hos Bjarrum Architects, som har CV’et i orden, bl.a. fra tidligere opgaver for JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen.

JP circle bord fugleperspektiv

Sprog og greb

JP/Politikens nye domicil på Aarhus havn er opført efter et projekt af Henning Larsen Architects. I omgivelser, som historisk har rødder i industrihavnen, er materialerne rå og naturbaserede: Beton, stål, aluminium og glas.
- Det er enkle og ærlige materialer med en naturlig lødighed, vurderer arkitekt maa Søren Grunnet, som anførte indretningsopgaven for Bjarrum Architects.

- Deraf fulgte, at tilsvarende egenskaber burde være indeholdt i indretningens materialer, pointerer Søren Grunnet: Naturlighed i et moderne formsprog.
- Her var Furniture linoleum det rigtige valg. For det er et materiale, som på samme tid er både diskret og med kant.
At kunne tale tydeligt uden at hæve stemmen, det er kunsten.

JP Skrivebord
langt mødebord

Detaljering

JP Politikens Hus er en stor og alsidig opgave. Bjarrum Architects gik derfor efter en producent, der kunne indfri de høje krav til håndværksmæssig detaljering og en udfordret geometri: Et cirkulært redaktionsmiljø med Ø 6 m(!) og til andre arbejdspladser teleskop-opbevaringsskabe, der i udtrukket position kan danne skærmvæg. Ét højbord er 10 m langt!

JP rundt møbel normal pespektiv
JP close up

WO Interior løste det hele med Furniture linoleum.
Søren Grunnet: - Den grønne Furniture 4174 (conifer) på redaktionscirklen er selvfølgelig inspireret af Jyllands-Postens logofarve!

Faktaboks

JP POLITIKENS HUS AARHUS
Kontor – og redaktionsinventar
Bygherre, klient: JP Politikens Hus A/S
Arkitekt, designer: Bjarrum Architects, arkitekterne maa Claus Bjarrum og Søren Grunnet.
Producent: WO Interior A/S, Martela A/S Best Work Places
Produkter: Redaktionsbord, arbejdsborde, højborde, arkivskabe, receptionsdisk
Furniture: 4174 conifer, 4023 nero
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Udførelse

Basismateriale: 22 mm MDF
Kanter: Furniture m.fl.
Beklædning: Furniture
Proces: Fladpresse

Nicolaj Bo - Tidens skønhed

Tidens gunst

- Jeg bliver smukkere med tiden, lyder en kendt strofe, skrevet af musiker og komponist Lars Lilholt.
Det er en central egenskab ved god kvalitet og klar autenticitet: Materialets æstetik - og dermed også værdi - højnes, som årene går.
Sådan lyder vurderingen fra snedker og kreativ direktør, Nicolaj Bo, der er ejer af virksomheden Nicolaj Bo™.
- Kvalitet og bæredygtighed er værdier, vi vægter højt. Vi bruger derfor altid materialer, der er naturlige i deres udspring, præget af fornuft og varige i deres livscyklus, kommenterer Nicolaj Bo.

Nikolaj Bo bord

De særligt udvalgte

Nicolaj Bo har specialiseret sig i unikke og kundetilpassede løsninger skabt med udgangspunkt i rummets arkitektur og kundens ønsker. Derudover har firmaet også udviklet en kollektion af serieproducerede møbler som fx borde og reoler.

- Alle finder de deres afsæt i det gode håndværk og det materialeunivers, som vi holder af, oplyser Nicolaj Bo. Til det hører Furniture Linoleum.
Alle borde produceres efter mål, har massive trækanter og koniske ben i massivt egetræ.

Badeværelsesmøbel

Nicolai bo badeværelsesmøbel
Nikolaj Bo badeværelsesmøbel close up

Nicolaj Bo™ bord og badeværelsesmøbel

Inventar til køkken, badeværelse og garderobe
Bygherre, klient: Nicolaj Bo™ A/S
Design: Nicolaj Bo
Produkter: Køkkener, badeværelser, garderober og interiør
Furniture: Efter bestilling
Foto: Nicolaj Bo™ A/S

Udførelse

Basismateriale: 22 mm massiv eg og krydsfiner
Kanter: Massivt træ
Beklædning: Furniture
Proces: Formspænding og presse

Køkkenskaberne - Den moderne klassiker

Den moderne klassiker

Arkitektur 1930-60: Opgaven til Køkkenskaberne var at levere et nutidigt køkken til den stilfulde 1930-arkitektur med køkkentilbygning fra 1960. Køkkenet har bl.a. et klassisk egeparket, lagt i sildebens-mønster.
- Svaret blev et miljø i massiv egetræ og Furniture linoleum i farven burgundy, der sammen med de udfræsede greb tidløst indpasser sig i arkitekturen, forklarer designer Malene Hattens, Køkkenskaberne.
Samtidig er det ikke bare et smukt materiale, men super praktisk for en børnefamilie. Det er blødt at røre ved, efterlader stort set ingen fingeraftryk og er antibakterielt.

Køkkenskaberne 1
Køkkenskaberne eg & furniture

Eg & Furniture

Højskabene giver plads til køl og kaffe og er projekteret med hver deres ramme i massiv eg, der kun stikker 5 cm ud fra væggen. Når de burgundy-farvede Furniturefronter lukkes, flugter de med rammen og giver en rolig overflade. Alligevel står overfladen markant i den dybe farve.

Mod og farveglæde

Det er noget helt specielt at se et køkken i den farve. Kunderne er blevet mere glade for hele farvekortet og tør noget mere, konstaterer Malene Hattens. Det er særligt elegant, at Furniture leverer en tredimensionel teksturoplevelse; og så er materialet formstabilt!

Sprog & Æstetik

- Det er interessant at følge den popularitet, som Furniture har opnået, ikke mindst blandt arkitekter. I dette køkken har vi et supergodt eksempel på det fine samspil, som opstår mellem to naturmaterialer: Eg og linoleum, lyder vurderingen fra Malene Hattens!

Mod og farveglæde

Sprog & æstetik

Sprog og æstetik

Køkkenskaberne

Køkkenindretning
Bygherre, klient: Privat
Produkter: Skabs – og skuffefronter i køkkenprojekt
Grossist: Riisfort A/S
Design: Køkkenskaberne ApS, Malene Hattens
Producent: Køkkenskaberne ApS
Furniture: 4154 burgundy
Foto: Køkkenskaberne ApS

Udførelse

Skuffer Ø: 22mm massiv eg med gennemgående åreforløb
Skuffer Endevæg: 22mm eg med Furniture
Greb: Fræsede, Ø 80 mm
Bordplade køkkenø: 6 mm massiv stål
Bordplade endevæg: 30 mm eg med linoleum i farven Burgundy
Højskabe: Ramme i massiv 120 mm stavlimet eg.
Fronter: 22mm eg med Furniture

Stockholm 2020 - Historie og innovation

Stockholm 2020 - historie og innovation

På årets store design – og møbelmesse i Stockholm – Scandinavian Furniture Fair – viste Forbo sin spidskompetence: At tænke nyt på skuldrene af den solide historie!

Stockholm furniture fair

Det skete under overskrifterne ’Grøn’ og ’Den historiske arv’, pakket ind i det engagement, som Forbo er kendt for: At udforske og udvikle egenskaberne i linoleum. Forbo har med en CO2-neutral produktion for længst meldt sig ind blandt supporterne af den cirkulære

økonomi, og præsentationen i Stockholm fremhævede samtidig loyaliteten fra designikoner som hollandske Gerrit Rietveld og finske Alvar Aalto frem til en ubetinget opbakning fra vor tids stjerner indenfor formgivning og design.

Stockholm SFF 3
Sff 5
Stockholm Forbo flexible

- Vi fejrer vores historie, som både forbinder os med vor egen tid og sikrer vores kapital for fremtiden, lød det fra Forbos udviklingsafdeling.
Et eksempel på den aktuelle innovation var Forbos beta-version af en ny fleksibel og supertynd linoleumsbeklædning (1 mm!) med en bagside af jutevæv.
Om den vakte opsigt i Stockholm?!!