Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Furniture News #10

Furniture & Følelse

Flax in the field

klumme

Klumme

I denne udgave af Furniture hører vi om følelser. Følelser, når vi vælger, følelser, når vi køber, følelser i stoflighed, følelser i form og farve.

Hvorfor?

Jo, en designer – Karsten Lauritzen fra Designer Zoo – sagde engang: Furniture linoleum er ikke et materiale med et udtryk. Det er en følelse.

Derfor oplever vi, at kendere taler engageret om varmen (37°C?) i Furniture linoleum, om den ’silkebløde’ overflade (citat: Randers + Radius), om materialets dybde og om det ’levende’ i Furniture Linoleum.

Derfor beskrives Furniture med sine klassiske farver også som loyal i forhold til nutid såvel som op imod historien: Furniture er en fremragende historiefortæller, kan man høre fra møbelfolk med forstand herpå.

Måske det er den hemmelige formel: Funktionel slidstyrke, kombineret med farvesatte følelser og tekstur?

Eller sagt med andre ord: En modernist med en stamtavle!

Hjertesagen - Via Copenhagen

HjertesagenTroels Michelsen blev medejer af og partner i designvirksomheden Via Copenhagen i 2017. Men han har beskæftiget sig med mennesker og møbler siden sit 14. år. Og Troels har et bud på, hvordan vi kan leve bæredygtigt. Det er kort, og det er fyndigt: Tag ejerskab! Køb med hjertet!

Boomerang table Furniture Linoleum 4174 Via copenhagen


- Det er ikke produkternes skyld, når vi køber meget mere, end vi har behov for. Selv billige møbler holder ganske godt. Det er, fordi vi går på kompromis i købssituationen, at vi hurtigt mister interessen. Hvis vi får lov til selv at præge produktet og føler, at vi har haft en finger med i det resultat, som ender i vores hjem eller på arbejdspladsen, så opstår der et varigt forhold, forklarer Troels Michelsen.

På forretningssprog hedder det ’mass-customisation’: Et industrielt fremstillet masseprodukt gøres personligt ved fx at ændre i farver og materialer, mens basisproduktet forbliver det samme.
Metoden hedder også ’co-creation’.

boomerang table detail Furniture linoleum 4181
Via Round coffee table furniture LInoleum 4164

3D Værktøjer

Troels Michelsen overtog Via Copenhagen i 2016 efter fire år som ansat hos den tidligere ejer og stifter af design – og møbelproducenten. I 2019 kom partneren, grafikeren og den IT-forstandige Jesper Thorup ind som medejer.

- Vi har siden bevist, at et aktivt engagement i et univers af følelser skaber en dybere kunderelation og udfordrer kunden til at tage ansvar og ejerskab, vurderer Troels Michelsen. Via Copenhagen har taget konsekvensen af sin forretningsfilosofi, der gør kunden til medskaber af sit møbel, og stiller de ypperste værktøjer til rådighed på nettet: 3D-visualiseringer i høj kvalitet og et stort udvalg af farver, materialer, former og størrelser.

- Det er ægte bæredygtighed, udtaler Troels Michelsen.

Udvikling & design

Udviklingen af et nyt produkt i Via Copenhagens portefølje handler altid om formål og rationale: Hvilken opgave skal løses? Derefter er opmærksomheden på at levere optimal løsning i en produktion, der er smart, effektiv og lokalt forankret. Effektivitet betyder bedste anvendelse af resurserne; smart kan oversættes til ’tilpassede snedkerløsninger på kortere tid’.

Læs mere om Via Copenhagen her.

Pingpong table Furniture Linoleum 4174 Via copenhagen
Pingpong table detail net Furniture Linoleum 4174 Via copenhagen

Materialerne


Forbindelsen mellem kvalitet, bæredygtighed og følelsesmæssigt engagement styrer også Via Copenhagen, når der skal vælges materialer til produktionen.

Så fravælges de nemme og billige til fordel for det gedigne træ – og Furniture Linoleum.

Troels Michelsen: - Jeg synes, at den betingelsesløse bæredygtighed taler lige ind i Forbos Furniture Linoleums rene natur. Når vi drøfter patina og linoleum, fremhæver jeg gerne Alvar Aaltos linoleumsmøbler, som efter årtiers brug stadig kan ses i brug til stor glæde på mange institutioner.

Fremtidens klassikere?

Troels Michelsen minder om, at vi er et land, som er berømt for sine design koryfæer og deres møbelklassikere. Den slags er også kendte for mange års holdbarhed. Om Via Copenhagen med sine fundamentale krav til kvalitet og design så er fremtidens klassikere, ja, det må andre dømme om.

- Det tilkommer ikke os selv at have en mening om det. Men potentialet er til stede, lyder det fra Troels Michelsen.

pingpong table_without net_ furniture linoleum 4174 Via copenhagen

Faktaboks - Via Copenhagen

Troels Michelsen - CV
Født I København 1987
1994-2004: Københavns Åbne Gymnasium
2002-04: Indoor Furniture, salg
2004-10: Nova Møbler A/S , salgschef
2010-12: Nova Møbler A/S, junior partner, detailchef
2013-16: Via Copenhagen A/S, produktionschef og leder af innovation
2016- : Via Copenhagen A/S, partner og ejer sammen med Jesper Thorup

Jesper Thorup - CV
Født i Brabrand 1983
1996: Afgang fra Engdalsskolen, Brabrand
1996-2000: Grafisk designer
2000-02: Check Zone, grafisk designer
2003-09: Remedie, ejer
2007-19: BoShop.dk, ejer
2019: Via Copenhagen, partner og medejer

Grøn fleksibilitet - Hans Thyge & CoTil det små. Til det store. Til arbejde. Til møde. Til at sidde. Til at stå.
Og til det hele: Bæredygtige, naturbaserede materialer!
Det var en del af briefet fra den danske møbelproducent Randers + Radius, kendt for den innovative dialog med arkitekter og designere. Modtageren var tegnestuen Hans Thyge & Co., som i 30 år har bidraget med passioneret formgivning af danske møbler.

Link table collection Furniture linoleum 4023 Radius+radius ASResultatet blev bordserien LINK, den multifunktionelle kollektion med silkebløde overflader!

Arkitekt MAA Hans Thyge: - Et flot bord skal både være diskret og ’usynligt’ og have interessante detaljer, der fanger din opmærksomhed. Sådan er det med LINK: Fine proportioner og minimalistisk med intelligente funktioner!
Læs mere om Hans Thyge & Co. her.

Link Collection table detail furniture linoleum 4023
LInk Collection barbord Furniture linoleum 4023 Radius+radiusProdukt – og miljø direktør Lars Andersen, Randers + Radius om valget af linoleum til LINK: -

Furniture linoleum er det naturlige valg for os på vores fortsatte vej imod den ansvarlige bæredygtighed, ikke mindst fordi det er CO2 neutralt og samtidig helt renset for uheldig kemi.

Materialet har en visuel og fysisk høj lækkerhedsfaktor, der understøtter LINK i alle henseender. Endvidere har linoleum meget lang levetid, ikke mindst når man sørger for korrekt vedligeholdelse.

Læs mere om LINK her.

Faktaboks

LINK Bordkollektion
Designer: Hans Thyge & Co, møbelarkitekt MAA MDD Hans Thyge
Producent: Randers + Radius A/S, Hadsten
Desk top: 4176 mushroom, 4023 nero, 4132 ash m.fl.
Dimensioner: L 70/140/145/200 x B 120, L 140/200x B 90
Formater: 1. Rektangel. 2. Runde hjørner 3. Højbord. 4. Organisk rundt Grossist: Riisfort A/S
Foto: Randers + Radius A/S

Udførelse
Basismateriale: Massivt egetræ FSC
Kanter: svagt afrundede
Montage: Kantlimer
Beklædning: Desk top linoleum
Proces: Finerpresse
Lim: vandbaseret

LInk collection meeting table detail furniture linoleum 4023
LINK round table Furniture LInoleum 4132 Ash

Blåt & godt! - Culina

Blåt og godt!- Jo; den er blå. Rigtig blå! Det er væsentlig årsag til, at vi valgte netop Bulletin board! Indehaver og kraftcenter i Culina ApS, Morten Pedersen, har indrettet et nyt showroom for køkkeninventar i Vojens.

Culina room with Bulletin Board 2214Den blå farve på væggene står som et monument i indretningen: Et særskilt rum med bad – og toiletfaciliteter er beklædt med Bulletin board blueberry i dimensioner op til 300 x 300 cm.

- Den beklædning har sit helt eget farveudtryk: Mat og dybt på samme tid, forklarer Morten Pedersen. Culinas inventarsnedkeri arbejder oftest i træ, og Morten Pedersen understreger i den sammenhæng, at Forbos linoleums kollektioner af både Bulletin board og Furniture indeholder eftertragtede ’jordfarver’.

Culina Room in showroom covered with bulletin board 22124
Culina DK bulletin board 2214 wall covering


- Her har linoleum noget lækkert over sig, der også begrundes af den særlige tekstur og optik, lyder bedømmelsen fra Morten Pedersen. Det var også med afsæt her, at Culina valgte Bulletin board til showroom-miljøet i Vojens:

- Når vi har gæster her, er det klare blå signal helt klart noget, som fanger øjet og skaber oplevelse i rummet.

Og det er vel – ret beset – et succeskriterium for et showroom? Som en tillægsgevinst observerer Morten Pedersen, at beklædningen med Bulletin board og materialets dæmpende effekt bidrager til et godt lydmiljø i udstillingen!
Læs mere om Culina her.

Faktaboks - Culina køkkeninventar

CULINA
Køkkeninventar

Designer: Culina, Morten Pedersen
Producent: Culina A/S
Produkter: Vægbeklædning i showroom
Bulletin board: 2214 blueberry
Foto: Peter Jørgensen, PJ Foto ApS

Culina wall covering Bulletin Board 2214

Bulletin Board

Produktet Bulletin BoardBulletin Board fremstilles af naturlige og fornybare råvarer.

Produktet er en kombination af oxideret linolie, harpiks og fintmalet kork, blandet, så resultatet giver produktet dets eminente fleksibilitet og elasticitet. Kombinationen har også ført til et produkt med en usædvanlig holdbarhed. Bulletin Board er det ideelle materiale til opslagstavler og alle andre overflader, hvor ideer og information skal udveksles.

Nørrebro parkskole room dividers bulltin board
Nørrebro park skole Denmark room dividers in classroomBulletin Board beholder sin elasticitet og smuldrer ikke. Det tiltrækker ikke støv, men er fra naturens hånd hygiejnisk. Derfor er produktet en praktisk løsning alle steder, hvor der er behov for hyppigt skiftende ophængninger og præsentationer.
Se Bulletin Board kollektionen her.