Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Furniture News # 6

Velkommen til et univers af kreative møbler iklædt elegant Furniture Linoleum...

Schweizerkniven

Furniture Linoleum 4023 on window tables Silkeborg Boarding School DK

Schweizerkniven - Silkeborg Efterskole

3-i-1

En ’schweizerkniv’ kan man kalde denne 3-i-1 inventar løsning til den traditionsrige Silkeborg Efterskole. Løsningen er udarbejdet i en konstruktiv og givtig dialog mellem skolen som kunde og bygherre, den udførende entreprenør Gjerulff Tømrer & Glarmester og Ribu Inventarsnedkeri som producerende: En vindueskarm bliver også til et arbejdsbord og en radiatorskærm.

Black Furniture Linoleum 4023 Window table Sileborg boarding school dk
black furniture linoleum 4023_window table_Sileborg Boarding School_DK

Løsningen

Indretningen af elevernes værelser på Silkeborg Efterskole er præget af et ønske om effektiv indretning og optimal udnyttelse af pladsen. Tre elever delte et værelse med et enkelt arbejdsbord, der optog gulvplads ved vinduet.

Kunne det ikke gøres bedre, lød spørgsmålet? Svaret blev en relativ simpel udvidelse af vinduets bundstykke, så det, der før bare var en vinduesafslutning, nu er blevet en arbejdsplads til ikke bare en – men tre elever!

Historie

Ideen opstod hos faglærer og indretningsansvarlig på Silkeborg Efterskole, Izabela Jakobsen, da Efterskolen stod foran en vinduesudskiftning på skolens 42 værelser. Byggeleder Michael Seindal, Gjerulff Tømrer & Glarmester A/S modtog Izabela Jakobsens idé om at integrere arbejdspladser i de nye vinduer, der udgør hele værelsets klimaskærm til havesiden. Michael Seindal bragte sagen videre til Ribu Inventarsnedkeri, som projekterede de integrerbare arbejdsborde.

Balck furniture Linoleum 4023_window table_silkeborg boarding school_dk
Black furniture linoleum 4023 window table Silkeborg Boarding School_DK

Arbejdsbordene til samtlige værelser er nu produceret af 22 mm krydsfiner, beklædt med sort Furniture linoleum. Valget blev basere på, at Furniture er et behageligt overflademateriale til netop efterskolens studiearbejde og, at det samtidig er nemt at holde ved lige og er robust i en livlig dagligdag blandt unge mennesker.

Arbejdsborde Silkeborg Efterskole

SILKEBORG EFTERSKOLE
Arbejdsborde
Bygherre: Silkeborg Efterskole
Designer: Silkeborg Efterskole og Gjerulff Tømrer & Glarmester A/S
Producent: Ribu Inventarsnedkeri
Grossist: Riisfort A/S
Produkter: Arbejdsborde
Furniture: 4023, nero
Foto: Thomas Dohn

Udførelse

Basismateriale: 22 mm krydsfiner
Kanter: Furniture
Beklædning: Furniture
Proces: Finerpresse
Lim: Casco 3326

Silkeborg Efterskole blev etableret i 1902 med forankring i Grundtvigs tanker om levende undervisning, livsglæde og forpligtende fællesskab.

Museet for Danmarks Frihedskamp

Opgaven

Museet for Danmarks Frihedskamp er en dramatisk og episk fortælling om Danmark under besættelsen i årene 1940-45.

En del af den beretning udgøres af museets garderobe, cafe og butiksområde, som i lighed med resten af det fine museum er vel tilrettelagt og iscenesat af arkitekterne Lundgaard & Tranberg. Ud fra arkitekternes projekt udførte producenten, Ultima K, detailspecifikationer til inventar som disk, skabe, borde og reoler.

Black furniture linoleum 4023 Museum cafe_shop_Copenhagen
Black Furniture 4023 Museum_cafe_shop_Copenhagen

Begrundelsen

Ultima K, der på tre år er blevet kendt for kvalitetsløsninger til erhverv og institutioner, valgte Furniture i farven sort (nero) til opgaven.
- I forhold til en del andre overfladematerialer er linoleum mere resistent over for ridser og daglig rengøring, lyder begrundelsen fra produktchef Pia Matthiessen, Ultima K, som gerne ville tilbyde et alternativ med et rustikt og mat udtryk:
- Det går så fint i spænd med det øvrige materialevalg i bygningen, uddyber Pia Matthiessen.

Frihedens Pris

Ultima K havde et godt erfaringsgrundlag for sin beslutning om Furniture til Museet for Danmarks Frihedskamp: Materialet dæmper lysets refleksion og forbedrer rumakustikken, hvad Ultima K har draget fordel af til skoleopgaver, ligesom producenten har leveret køkkener til førende erhvervskunder med Furniture.
- Det er behageligt at røre ved, lækkert at se på, kommenterer Pia Matthiessen, Ultima K.

Black Furniture Linoleum 4023_Museum_cafe_shop_copenhagen
Black Furniture 4023 Museum_cafe_shop_Copenhagen

Ultima K

ULTIMA K - er grundlagt af Ulrich Krabbenhøft i 2017 med det formål at levere indretningsløsninger til institutioner og kontorer. Ultima K har eget snedkeri og formidler desuden et bredt program af danske og udenlandske møbler.

Museet for Danmarks Frihedskamp

Inventar til garderobe og café
Bygherre, klient: Nationalmuseet
Arkitekt, designer: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Producent og detailprojekt: Ultima K
Produkter: Disk, skabe, borde reoler.
Furniture: 4023, nero
Foto: PJ Foto, Peter Jørgensen

Udførelse

Basismateriale: 19 mm MDF
Kanter: Rehau ABS
Beklædning: Furniture
Proces: Finerpresse
Lim: Unika PVA-D3

Naturens Tretur - Riis Snedkerier A/S

TRETUR & NATUR

Stål. Træ. Furniture.
Så bliver det ikke mere naturligt.
Riis Snedkerier i Kolding stod med en opgave for en privat kunde, som ønskede sig ypperlig kvalitet i sit nye snedkerkøkken i den historiske villa. Riis Snedkerier med snedkermester Ove Nørgaard valgte tre af naturens materialer og pegede bl.a. på Furniture.

Furniture Linoleum ash 4132 private Kitchen  DK
Furniture Linoleum 4132 Private kitchen DK

Furniture

Vi har arbejdet med linoleum til vores produkter i de sidste tyve år og anbefaler det gerne. Årsagen er, at overfladen på linoleum er varmere, lækker og tidløs, holdbar og stærkere end så mange andre materialer, forklarer snedkermester Ove Nørgaard, som tilføjer, at det aktuelt heller ikke skader, at linoleum scorer højt på skalaen for bæredygtighed.

Service

Et materiale som Furniture med de kvaliteter, det besidder, fortjener at blive vel vedligeholdt. Det mener Riis Snedkerier, som derfor har udviklet en serviceaftale, som kunderne kan tegne med den garanti, at en Riis-medarbejder dukker op med bestemte intervaller for at oliere egetræet og optimere de andre overflader.
- Vi udleverer et plejesæt med Forbos Monel linoleumspleje til vore kunder, så deres inventar med linoleum altid står knivskarpt, pointerer Ove Nørgaard, Riis Snedkerier.

Furniture Linoleum 4132 Private kitchen DK

RIIS SNEDKERIER A/S

Køkkeninventar
Bygherre: Privat
Designer: Riis Snedkerier A/S
Producent: Riis Snedkerier A/S
Produkter: Skabsfronter
Grossist: Riisfort A/S
Furniture: 4132, ash
Foto: Riis Snedkerier A/S

RIIS SNEDKERIER er en familievirksomhed, der er etableret i 1965, som er vokset til en moderne tømrer – og snedkervirksomhed, baseret på såvel moderne teknologi og traditionelt håndværk.


UDFØRELSE

Basismateriale: 16 mm MDF
Kanter: ABS (Akrylonitril-Butadien-Styren)
Montage: Kantlimer
Beklædning: Furniture
Proces: Finerpresse
Lim: Hvid snedkerlim

Christien Meinderstma - Marmoleum Stories

Kunstneren og designeren Christien Meindertsma ser en aldrende, grå-marmoreret linoleustrappe på en skole, historisk slidt af generationer af videbegærlige børn. Og så tænker hun: - Hey!, hvor spændende!! Det der linoleum må jeg gøre noget med en dag! Men hvad?
Nu har Christien svaret - Renoleum.
Se mere her

Christien Meinderstma samplecard renoleum upper